טעימה עיוורת

פוּ

New member
טעימה עיוורת

ביום רביעי יצא לי להשתתף בפעם הראשונה בחיי בטעימה עיוורת של יין (שזאת היתה גם הפעם הראשונה שהשתתפתי בטעימה עיוורת בכלל) במסגרת פורום של חובבי יין שמתכנס מידי פעם בבית היין במעברות. מכיוון שאת אותה טעימה בדיוק צריכים לעשות עוד שלושה פורומים דומים אני לא יכול לספר כרגע על היינות עצמם, רק להגיד שאלו היו יינות שיראז והיו 5 בסה"כ. אז קודם כל, היתה חוויה מעניינת מאוד. אני בדר"כ לא נכנס ליותר מידי פרטים כשאני טועם יין, לרוב אני מסתפק בציונים פשוטים כמו: אחלה, טוב, בסדר, לא משהו וכו' אבל הפעם השתדלתי להיות יותר מפורט אם כי היה לי מאוד קשה לתת בסופו של דבר ציון מספרי ליין (בסוף הציונים שלי היו די קרובים לממוצע כך שכנראה הייתי בסדר). מה שהיה מעניין בטעימה, וזה אני חושב בניגוד לאיך שבדרך כלל מתקיימת טעימה עיוורת, זה שהיו לנו את כל 5 היינות מולנו כל הזמן כך שניתן היה להשוות ביניהם. ציונים, הרי, זה בסופו של דבר גם עניין יחסי והרבה יותר קל לדרג יין כשאתה יכול להשוות אותו ליין אחר. אני מניח שמי שמתורגל בטעימות יין לא צריך את זה, אבל לי זה מאוד עזר. אחרי שעופר (שמארגן את הפורומים האלה) יפרסם את התוצאות של כל 4 הטעימות, אני אוכל לתת את התוצאות שלי.
 

kinks

New member
תלוי גם מה סדר הטעימה

יש בעיה עם טעימות עיוורות, כפי שנכתב על הטעימה העיוורת של הוודקה בזמנו. יש נטייה לחבב את הדבר הראשון שטועמים. זה כמו אלבום מוזיקה או ספר של סופר, שימו לב תמיד יש לכם נטייה לאוהב את הדבר הראשון לרוב.
 

פוּ

New member
קודם כל, אצלי זה דווקא לא היה ככה

שנית, זה שיש לך את כל היינת מולך כל הזמן, אתה לא קובע את ההתרשמות שלך רק מטעימה אחת, אלא טועם כל יין כמה פעמים. את היין שסומן כמספר 1 בטעימה, ואותו גם טעמתי ראשון, דירגתי במקום הרביעי.
 

kinks

New member
שנמע מעניין

ביום ראשון יש טעימה של מרש של שיראזים אוסטרליים.
 
למעלה