טעימה מלאוס-

קרלטון

New member
אחלה תמונות סיוי

באמת עושה חשק להגיע. משום מה לאוס בשבילי היתה רק גיחה קצרה של שבוע ללואנג פראבאנג ולא מעבר לזה.

sailor

New member
יופי של תמונות

אני התאהבתי בצפון ובפרט בצפון מזרח - אזור סאם נואה, ויאנג סאי, נאם נון (בין פונסבאן לסאם נואה), ההרים הדרמטיים וכפרי המיעוטים הרבים והשונים. והכי חשוב, בכל הודוסין האנשים נחמדים, אבל בלאוס הם הכי נחמדים ומסבירי פנים, גם כשאין שפה משותפת.

לצערי,

השמות שכתבת מוכרים לי רק מהספרים ומההמלצות. חודש בלאוס וזה מה שהספקנו :(

sani48

New member
תמונות ממש יפות

sailor

New member
לחיי הפעם הבאה

רק לא לעשות כמוני ולעבור את הגבול לויטנאם ליד ויאנג סאי. בגבול גם השוטרים וגם המוכסים היו משועממים כך שכולם משני הצדדים בדקו כל פריט בתרמיל שלי. בלאוס יש סונטאו שמגיע לגבול, אבל בויטנאם אין תחבורה צבורית והדרך היחידה היתה נסיעה על מושב אחורי של קטנוע, עם התרמיל על הגב בדרך הררית מפחידה (אבל מרהיבת עין, יותר מהאלונג ביי). כך הגעתי לעיר הקרובה, בה אין מלון ואוטובוס יוצא רק בבוקר. אז בלית ברירה תפסתי טרמפ במשאית חלוקת בירה - רביעי בקבינה. הנהג והסבל ניסו כל הזמן לשדך לי את פקידת החשבונות שבצות. בעיר הזו היה מלון, במחיר מופקע ($8 לחדר שלא מגיע לרמה של חדר באכסניה הכי זולה בהאנוי - $4) ואוטובוס להאנוי שיצא ב-4 לפנות בוקר.

kogawa

New member
ועכשיו תרגום לעברית לא קולניאליסטית:

לא! אין "אינספור פרשנויות לאיך אפשר לכתוב כל שם". יש דרך נכונה ויש הרבה שגויות!! כדי שאנשים נוספים שאינם מכירים את לאו יוכלו להגיע למקומות רצוי להטמיע את השמות: ויאנטיאן היא וויאנג-צ'אן בירת לאו, וויאנג כמו בשמה של מואנג ואנג-וויאנג, וצ'אן על שם עץ הסנדלווד הריחני בשמו הסנסקריטי צ'אנדלה. מונג-נוי היא מואנג-נגוי עם גימל נעלמת (כמו זאת שבשאנגחי או בייג'ינג). מואנג ולא מונג, כמו שמונג-סין היא כמובן מואנג-סינג. הואקסאיי היא הואש'איי (כמו שאודמקסאי אותה לא הזכרת ובה וודאי עברת, היא מואנג-ש'איי או על שם המחוז אודמש'איי), כשהשין עם הגרש מסמנת ייצור בין שין לסמך - כמו בשמה של העיר XiAn שבסין. ולמרות שנכון לקרוא לבירה העתיקה לואנג-פראבאנג, שמה הוא למעשה מואנג-לואנג. ולמרות הויכוח עם אחדים כאן בפורום, עדיין מתעקש שצ'אנג-קונג היא צ'יאנג-קונג (וכך גם צ'יאנגמאיי וצ'יאנגראיי), ובשונה משם האי קו-צ'אנג. ודש מאחי שנמצא כרגע בלואנג נאמתה המדהימה, ומצרף תמונה לדוגמא ממואנג-סינג.

תודה רבה על התרגום ובמיוחד על ההסבר התמונות

מדהימות והן יכנסו לקישורי הפורום. אני מאוד אשמח אם תעלי את האלבום הזה לפורום על מנת שכולנו נוכל לראות ולהנות מהם פשוט חשק לעזוב הכל ולטוס לשם מיד (אךך חלומות שאני צריך להתעורר מהן ולזחרו לעבודה)

למעלה