טעות שיווקית?

דג קדוש

New member
טעות שיווקית?

אמרתי את זה כבר בכמה הזדמנויות, והנה אני עושה את זה שוב:
אני חושב שזו הייתה טעות מסויימת לשווק דווקא את "ספינותיה" כ"ה-סינגל" מתוך האלבום החדש... אני לא יודע מה אתכם, אבל בעיניי זה השיר הכי פחות טוב מתוך "מה שהשמיים נותנים". לגבי "אתה משתחרר" - הוא אכן גלגלצי ומאוד "מיין סטרים" ולכן אני יכול להבין, אבל רבאק, אולי מספיק לנסות להתפשר כל כך כדי לזכות בהערכה? אני חושב שגם אם היו מוציאים את "הציפור" כסינגל זה היה מצליח.

ravithe

New member
לא מסכימה

אמנם הפזמון נשמע קליל וקליט, כזה שפונה למכנה משותף נמוך, אבל דווקא כשמקשיבים למילים של הבתים מגלים שיר ממש יפה. אני מאוד אוהבת אותו. יחד עם זאת, באותו הנושא, אני כמעט לא שומעת אף שיר מהדיסק ברדיו, האם הטעם המוזיקלי שלנו כל כך חריג? או שאני מאזינה לתחנות הלא נכונות?

דג קדוש

New member
את ודאי מאזינה לגלגלצ

מתוך כל השירים ב"מה שהשמיים נותנים" נכנסו רק 2 לפלייליסט: "ספינותיה" ו"אתה משתחרר". יתר השירים לא ולכן לא תשמעי אותם שם. אני יכול להעיד שיצא לי להאזין ל"שיר עברי" ול"על הגבול הדק" ברשת ג' וברשת ב' - ככה שאכן משמיעים. הטעם המוסיקלי שלנו לא חריג כל כך, אבל נורית היא זמרת יותר איכותית מרוב מה שאת שומעת בגלגלצ, לכן תשמעי "אמנים" כמו רוני סופרסטאר וכו' יותר שם מאשר את נורית.

אני חושב ש...

אני חושב שלא משנה איזה שיר היו מוציאים לרדיו, העיקר בשירים של נורית זה המילים יותר מאשר המנגינה שתופסת את האוזן, בעיקר לגבי מאזיני גלגל"צ. "אתה משתחרר" באמת נקלט יותר, אבל אני חושב שכל שיר שנורית תוציא לרדיו, יתפוס את אותן אוזניים מאחר והשירים שלה דורשים יותר הקשבה מאשר שירים שמנסים במיוחד להיות להיטי רדיו (כאלה שאחרי חודש-חודשיים נשכחים).

ravithe

New member
לדעתי

העיקר זה התואם המלא שבין המילים ללחן. גם שהשיר מוצלח משתי הבחינות דרוש ביצוע טוב ונכון, ואז השיר יצליח לחדור ולרגש. זאת למעשה האיכות של נורית- היא מבצעת מעולה. ולגבי הרדיו- אני לא מאזינה לגלגלצ- לא מתחברת אליהם... אני אוהבת לשמוע גל"צ בבוקר (שונאת פרסומות) ו88 אחר הצהרים. לפעמים בורחת קצת לג', ב' או לקול המוסיקה.

למעלה