טעות מצחיקה

טעות מצחיקה

אדם א': "יש לי שאלה בקשר לרגשות שליליים..."

אדם ב': "מבחינתי, אין דבר כזה רגשות שליליים! כל רגש הוא במקומו..."

אדם א': "הא, כשאמרתי 'רגשות שליליים', התכוונתי לרגשות כגון עצב, קנאה, שנאה, כעס, בדידות וכדומה. לא התכוונתי לרגשות 'בלתי רצויים' או 'רגשות בלתי טובים' או משהו כזה. כמו שיש בחשמל, נניח, קוטב חיובי וקוטב שלילי. מבין עכשיו?"

אדם ב': "אההההההה, הייתי בטוח שאתה אומר 'רגשות שליליים' במובן של 'רגשות לא טובים'. לא הבנתי שאתה מתכוון לזה במובן בלתי שיפוטי".

האין זה מוכר, איכשהו?

מישהו אומר "רגשות שליליים" והאדם השני שומע "רגשות בלתי רצויים" או "רגשות רעים" או "רגשות לא טובים" או משהו בסגנון...

Queen of light

New member
עכשיו כשאני רואה את זה כתוב....

זה קורה לי המון! יותר מדי!
אני כבר מפחדת להגיד "שליליים"!

אולי הם שומעים "רגשות רעים"...

בכל פעם שמישהו אומר "רגשות שליליים"?

גם לי קרה לא פעם שאמרתי "רגשות שליליים" בהקשר כזה או אחר וקיבלתי תגובה כזאת.

אני מניח שאפשר להשתמש בתגובה הזאת כמידע מועיל בנוגע למה שהם שמעו ("שמעתי אותך אומר שהרגשות האלה רעים ועדיף שלא יהיו אותם ומי שיש לו אותם הוא נחות!!!").

וגם כתזכורת מועילה לכך שלכל מלה בשפה יש פרשנות אישית, דבר שמזמין אותי (שוב
) לשים לב למלים בהן אנחנו משתמשים ולאופן שבו הן מובנות.

וואלה, תודה, אז נראה לי שאני לא אשתמש שוב ב"רגשות שליליים" בשיחה רגילה אלא ב"רגשות בלתי נעימים" או ב"רגשות קודרים" או מה שאמצא לנכון באותו רגע... יהיה מעניין לגלות.

יתכן שאזכור, בזמן שזה יקרה, לחפש ולמצוא את המלה המתאימה עבור בן שיחי... ויתכן שאשכח מכך ואעבור שוב לאיזה שהוא מילון פנימי אישי, אולי אפילו בצדקנות חמודה של "זה נכון... ככה נכון להגדיר את זה". וואי, איזה כיף לראות את זה כבר עכשיו...

תודה, בזכותך

שני הצדדים עושים מניפולציה

במיוחד זה שענה בכך שמבחינתו אין רגשות שליליים.
אם אין מבחינתך רגשות שליליים איך אתה יודע על מה הוא מדבר?

למעלה