טעות בספר השישי

nirten

New member
טעות בספר השישי

טוב אז ככה: אנחנו יודעים שעלילת הספר השישי מתרחשת בשנת 1996 (כי הארי נולד בשנת 1980) מכאן אנחנו יודעים שיום הולדתו ה17 של רון היא ב-1 למרץ באותה שנה (1996). לפי הספר יום הולדתו של רון הוא יום שבת (לפי שני דברים:היה אמרו להיות שיעור התעתקות באותו יום ושיעורי ההתעתקות הם תמיד ביום שבת וגם- כשהם הלכו למשרד של סלגהורן כדי לרפא את רון משיקוי האהבה סלגהורן אמר שהוא נוהג לישון בשבת בבוקר). הטעות היא שה-1 במרץ 1996 נופל על יום שישי ולא על יום שבת (אפשר לבדוק את זה בקלות בלוח השנה של ווינדוס)

Pr0NgS

New member
יש גם עוד כאלה דברים.

יש קצת בעיות עם קו-הזמן, אבל בכלליות הוא די עקבי, וזה קשה לשמור על תאריכים מהעולם האמיתי עם כ"כ הרבה פרטים...

Keren Eleven

New member
רולינג לא גרה בישראל, ולכן

קו הזמן חוצץ ביננו. יכול להיות שכשהתאריך התחלף, הוא עוד לא התחלף אצלה, או ההפך. קורים דברים כאלה כל יום, כשבקו התאריך למשל יום ראשון, ובישראל כבר שני. אבל זו רק דעתי, תקנו אותי אם אני טועה

Dead promises

New member
אז כשאצלנו ה-1 במרץ, יום שבת,

אצלה עדיין יום שישי ה28 בפברואר, אבל בבוקר באנגליה היום למחרת יהיה בכל זאת ה-1 במרץ יום שבת.

City Of Angel

New member
יש הרבה דברים כאלה... לא שמתם לב

ששנת הלימודים בהוגוורטס כמעט תמיד מתחילה ביום ראשון?

כנראה התבלבלת אבל הזכירו את זה

כאן באחת ההודעות, הארי נולד ביולי ובספר השישי היה בן 16. רון היה בן 17בגלל שהוא נולד אחרי ינואר ובינואר כמו שכולם יודעים מתחילה שנה חדשה. את/ה בדקת בלוח שנה את מרץ 1996, כשלמעשה זה מרץ 1997 וכל שנה התאריך נודד יום, כך שכל התאריכים הגיוניים.

rds15

New member
לפי חישוב פשוט מהספר השני.

במסיבת ליל המוות של ניק, כתוב שהוא מת לפני 500 שנה, ושהוא נרצח ב1492. מכאן שבזמן ה"מסיבה" השנה היא 1992. בגלל שהמסיבה היא באוקטובר[ליל כל הקדושים, 31 באוקטובר], זאת גם השנה שבה הארי בן 12. מחסרים 12 מ1992 מקבלים 1980, מכאן שזאת השנה שבה הארי נולד.

Death Toll

New member
איך זה יכל להיות?

מסיבת המוות ה-500 של ניק הייתה בשנת 1992 לפני חישוב קצר. המסיבה הייתה אחרי ינואר והשנה עדיין 1992 אז איחך זה יכל להיות שהיום הולדת של רון היה במרץ של 1997?

*תקראי

אני בת מהפעם האחרונה שבדקתי
אני לא בדיוק שמה לב לפרטים כאלה, אלא יותר חושבת על העלילה.

דנקי

New member
כן.. יש עוד כמה טעויות בכמה ספרים..

אם את רוצה לראות טעויות, את יכולה להיכנס לאתר הזה (הוא שלי..) ולראות! www.harryonlintipo.co.il למרות שזה מטיפו זה עדיין אתר טוב ומעודכן, ואשמח אם תתני לי ביקרת בונה..

עוד משהו חמוד... ../images/Emo41.gif../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif../images/Emo3.gif../images/Emo163.gif

אני לא מוצא את הקישור ללקסיקון - יניב, אשמח לקישור. בלינק לטיים-ליין למוות של הפוטרים - גילו שהפוטרים מתו ב31.10.81 שלפי הספר יוצא ביום שני ואילו במציאות זה יוצא ביום רביעי. או משהו כזה. יניב, יודע על מה אני מדבר? ה-TimeLine למוות של הפוטרים. שאמרת לי שהוא ארוך ושיקח לך זמן לתרגם אותו.

למעלה