טעות בניווט

פפו

New member
טעות בניווט

שש בערב מצלצל הטלפון ואני עונה. מצידו בשני של הקו נשמע קולו של חבר היי פפו יש לי שני כרטיסים לערב עם דן אלמגור ולאשתי אין חשק ללכת,רוצה להצטרף אלי? ואני ללא שאלות מיותרות לאחר קבלת אישור המפקדת השבתי בחיוב, בלי שאלות ברורים מה יהיה, מי יהייה,בטח משהו כמו תוכנית טלוויזיה הרהרתי לעצמי. מיד כשהגענו הרגשתי שמשהו לא מתאים ולא הבנתי מה קורה. שערי האולם היו עדיין נעולים והקהל התגודד לו ברחבת הבניין,הבטתי סביבי וחיפשתי מראה להתבונן בעצמי ביחס לקהל... משהו פנימי אמר לי שאני לא מתאים למקום לא הצלחתי להבין מה אך הרגשתי שלא בנוח. השערים נפתחו ונכנסנו פנימה. המושבים שלנו היו בשורה שלפניה היה מעבר לרוחב האולם וכולם עברו על פנינו כך שבחנתי איש איש ואישה שנכנסו לאולם ולפתע הבנתי מה פשר המוזרות שבה חשתי.......הגיל הממוצע של הקהל היה 65 ואיש מהם לא הבין ערבית כשפת אם. יעני אני פפו הייתי הלא אשכנזי היחידי באולם ואז שמתי לב למבטים הנגדיים של האחרים כשואלים מה אתה מחפש פה? וכדי לאשר את הנחתי הופיע דן על הבמה והצהיר מה שכל הייתר ידעו מראש שהנושא היום הוא הוואי ושירים המשקפים את העיירה היהודית בגולה,שפת האידיש והניגונים המתלווים אליה. חלק מהשירים תורגמו לעברית והביצוע היה בשתי השפות לחלופין.........אבל......... התוכנית נמשכה לא פחות משלוש וחצי שעות דן אלמגור סנילי למחצה וחוזר על דברים שאמר כמו הצגת משתתפים ותכונותיהם מיספר פעמים באנטרוולים של דקות, והצד האומנותי מתאים לי לחצי שעה מדודה כדלק לבעירה של חצי שנה. נעימות מוכרות חלקם גם מצעירותי בתנועת הנוער אבל אין חיבור ביני והוואי יהדות מזרח אירופה פשוט זה לא מדבר אלי. טיבעי.....לאכן? איך אמרתי בהתחלה? טעות ניווט

magy

New member
זה היה אותו דן אלמגור שאני ראיתי?

לפני חמישה חודשים???? דן אלמגור מספר שיר-"כל הכבוד" magy / נוסטלגיה - 5.6.02 כך קוראים למופע. הצדעה ליצירתו של דן אלמגור בזמר העברי המקורי והמתורגם באודיטוריום בחיפה. מנחה - רבקה מיכאלי (פלוס קטעי שירה ומופע) השתתפו - שמעון ישראלי עם חלק משיריו הישנים ..... משה בקר - שירי ז´אק ברל וג´ורג´ בראסאנס..... ומוסיקלס.... מאיר סוויסה - בשירים ישנים סי היימן - בשירה אלי גורנשטיין - בשירה ועל הצ´לו ומחזות זמר חני דינור - ענקית.....עם קול ענק פלוס מחזות זמר.....זיכרונות מתוך "חתולים" בעברית.... מיכל טל + אליה טל (הבת) בשירים ישנים (העגורים, ליושינקה) ושירים משותפים... חבורות הזמר "שירלי" ו"פינה בעמק" תזמורת מצומצמת של כלי נשיפה...... ועל הכל ניצח , ליווה, ניגן, וניהל מוסיקאלית - אורי קריב כמעט ארבע שעות של הנאה צרופה.......ונוסטלגית....... להכנס למופע ולשכוח את כל העולם............. היה שוווווווווווווווה

magy

New member
זה שתירגם כל כך יפה את השיר...

טווי את הצמר מילים ולחן : מרכס ר. לואיס תרגום : דן אלמגור חוה אלברשטיין בחלון מול החומה היא יושבת כבר שנים אגדות הילכו עליה עוד מימי היוונים אל היום היא מתבוננת ובפלך היא טווה ממתינה לבוא הרגע בו יגיע אהובה טווי את הצמר טווי את היום טווי את הסבל והחלום עוד יום עבר שוב גווע האור טווי כי מחר הוא יחזור, הוא יחזור וחולפות השנים תם הזמר בדרכים מול בתים עשנים אין עוד זכר לפרחים בתנור צונן האפר אין עשן בארובה בחלון אישה יושבת ומבקשת את ליבה מלחמות של אש וחרב וצבען שחור אדום היא טווה בשתי וערב ממתינה לבוא היום היא יודעת אוי למלך ואבוי למלחמה כל עוד יש אישה עם פלך הצופה אל החומה טווי את הצמר....

פפו

New member
לא. זה לא אותה תוכנית

מה שאני ראיתי היה ביום שני שעבר גם באודיטוריום. זוהי התוכנית הראשונה לעונה הנוכחית ושמה: צימוקים ושקדים" ורובה ככולה מוקדשת לתרבות היהודית מיזרח ארופאית מתחילת המאה שעברה. ואם כבר אני מדבר אז הרשי לי להוסיף את חוסר הסינכרון שבין השירים והשקופיות על המסך......זה היה ממש מבדח לראות את מעברי השקופיות קדימה ואחורה במטרה לנסות ולהתאימן למציאות.

magy

New member
אולי התעייפו ....מאז הפעם הקודמת

אני יצאתי משם.........מרוצה........ ולא קל לרצות אותי.......

שרונהה

New member
וככה שלוש שעות הרביצו בך תרבות

באידיש??? ואתה ישבת שם בסבלנות.......ולא הבנת מילה??? חחחחחחחחחחחחחחחחחחח ו.....מי אמר שאין סבלנות ל"שחורים"?????? ש י ק ו ם

פפו

New member
לא היה נעים לקום בגלל החבר

שהביא אותי לשם הוא פשוט ישן ולא רציתי להפריע את שנתו. את רואה? לא רק סבלנות יש לשחורים אלא גם סובלנות

טעות בניווט?לא נורא

פפו קראתי את מה שכתבת ורציתי להגיד לך שקודם כל אם החבר שלך לקח אותך אתו סימן שהוא לא רואה בך בכלל דמות מתרבות אחרת... אתה אשכנזי וזהו ברור לי -לו היו לי כרטיסים, לא הייתי לוקחת איתי את חברתי המרוקאית למופע כזה... למרות שאולי אני טועה ואם היו מזמינים אותי למופע של לדינו כן הייתי הולכת אבל זאת משום שבכל זאת בירושליים של ילדותי השכנות היו דוברות ושרות בלדינו ודי זכורות לי בנוסטלגיה המנגינות הריחות והטעמים... והלכתי לראות את בוסתן ספרדי ונהנתי מאוד ... בפעם הבאה תגיד לחבר שלך שיזמין אותי אני שגדלתי על ברכי השפה האידיש והיום אני אולי בגלל הגיל ממש מתגעגעת למעמע לושן וכשיש לי הזדמנות אז אני מדברת ציברוכנע אידיש .... חבל זוהי שפה יפה עם הומור שנעלמת מן העולם ...

למעלה