במילה כרסתני הריש והסמך שוויות (מנוקדות בשווא). לא מספיקה שמיעה טובה; דרושה גם עברית נכונה
נ נפ11 Active member 26/6/26 #1 במילה כרסתני הריש והסמך שוויות (מנוקדות בשווא). לא מספיקה שמיעה טובה; דרושה גם עברית נכונה
י יוסי7ק Well-known member 26/6/26 #4 טוב, אני לא מבין באיזו מילה מדובר אני מכיר רק: כְּרַסְתָּן - שיש לו כרס גדולה, שמן, נפוח. ואת ההגדרה בתשבץ לא ראיתי
טוב, אני לא מבין באיזו מילה מדובר אני מכיר רק: כְּרַסְתָּן - שיש לו כרס גדולה, שמן, נפוח. ואת ההגדרה בתשבץ לא ראיתי
נ נפ11 Active member 26/6/26 #5 ראה באב"ש: כרסתן, כרסתני. השווא מתחת ל-ר' הוא שווא נח; מתחת ל-ס' הוא שווא נע.
י יוסי7ק Well-known member 27/6/26 #6 ראיתי ברב מילים שצמודים לאקדמיה... אולי לאורך השנים משהו השתנה בהחלטה
L lyair2 Member 28/6/26 #7 באקדמיה וברב מלים - כ' בשווא, ר' בפתח, אבל באבניאון - כ' בפתח, ר' בשווא שתי הגיות שונות שאף לא אחת מהן מתאימה לשמיעה בהגדרה נערך לאחרונה ב: 28/6/26
באקדמיה וברב מלים - כ' בשווא, ר' בפתח, אבל באבניאון - כ' בפתח, ר' בשווא שתי הגיות שונות שאף לא אחת מהן מתאימה לשמיעה בהגדרה
נ נפ11 Active member 28/6/26 #8 לפי גרסת האקדמיה ההגדרה בסדר: ברוך זה ברוך קרא (ק' שוויה); מרושע זה שטני. לדעתי גרסת אב"ש היא הנכונה ולכן ההגדרה שגויה
לפי גרסת האקדמיה ההגדרה בסדר: ברוך זה ברוך קרא (ק' שוויה); מרושע זה שטני. לדעתי גרסת אב"ש היא הנכונה ולכן ההגדרה שגויה