טעות אנוש בחשבונית

• פותח הנושא gtsr
  • פורסם בתאריך

gtsr

New member
טעות אנוש בחשבונית

שלום, לפני חודש וחצי סיפקתי סחורה (מחשב) בעסק שלי ע"ס הזמנה שנערכה בנוכחות הלקוח. עם אספקת הסחורה רשמתי בטעות על החשבונית שם שונה לרכיב מזה המופיע בהזמנה (פנטיום 4 במקום סלרון). אותו רכיב הינו יקר יותר מאשר הרכיב המופיע בהזמנה (אך המחיר שנרשם ואשר שולם הוא על פי הרשום בהזמנה). כעת הלקוח טוען כי הוא הזמין את המחשב עם הרכיב היקר יותר (כיוון שראה אותו רשום בחשבונית) ולא עם הרכיב המופיע בהזמנה וכי עלי להחליף את הרכיב לזה המופיע (בטעות) בחשבונית. מה קובע? ההזמנה או החשבונית? האם בשל טעות תמימה ברישום עלי לספוג את העלות? (אציין שהפרש המחירים בין הפריטים גדול מהרווח על העסקה כולה) האם ללקוח יש עילה לתביעה? תודה מראש

נראה שהלקוח הזה

פועל בחוסר תום לב ומנסה לעשות עושר ולא במשפט. אם בידך ההזמנה ואם יש בידך להראות שיש הבדלי מחיר גדולים בין שני המוצרים, הייתי מציעה לך להודיע לו (רצוי בכתב) שכפי שידוע לו היטב מדובר בטעות ושאין בדעתך להיענות לנסיונות הסחטנות שלו. הייתי מציעה גם להתייעץ ברו"ח כי יכולה להיווצר בעיה מבחינת המלאי שלך.

smart one

New member
עילה לתביעה

עילה יש אלא שצריך להוכיח אותה ואכן יש לחהקפיד כאן בכל הקשור לנושא ההוכחתי. אני מסכים עם עו"ד ניסן לגבי המכתב (+בדואר רשום עם אישור מסירה) וכמובן מציע להרחיב בו הרבה יותר. בינתיים, שמור ליום פקודה את המחירון האמיתי של הרכיבים האלה נכון ליום הקניה, המחירון לספק ועוד ועוד. הזמן שעבר עד כה יחד אולי עם פרסומים שפרסמת בנוגע למכירת המחשב הזה ע"ג חלון הראווה/עיתון - הכל יכול לסייע. לגבי היותך עסק, הייתי מציע גם לשמור על יחסי ספק-לקוח טובים ואני מצרף מאמר מעניין (מאתר מצויין של ישראל טופר ww.toper.co.il) בנושא להרחבת הידיעה ולהנאה מושלמת. קשור ולא קשור. אולי כדאי גם לשלוח אליו איזה משטח לעכבר כדי שהוא ירגיש שיצא גבר גבר וישראלי לא פראייר.

למעלה