טעויות תרגום בביפ

Mnementh

New member
טעויות תרגום בביפ

מישהו שם לב לכמות האדירה של טעויות תרגום בסדרה? הנה שניים יפים: 1) Cordelia, I think you should lie... (כלומר בלי להשלים את המשפט - LIE DOWN). מה כתבו בתרגום - "אני חושב שאת צריכה לשקר"!
2) We should take him out - באפי על קטילה צפויה - התרגום" "אנחנו צריכים להוציא אותו החוצה" LOL

Schnickelfritz

New member
עוד אחד:

פיית´ אמרה: So, Willow´s not driving stick anymore (משמע- ווילו לסבית) תורגם ל: אז, ווילו כבר הולכת לבד (או משהו כזה...
)

בכל מקום עושים את זה

בכל הערוצים כל תרגום הוא מאפן כזה.. ועוד בבאפי זה הכי פטתי... זה למה אני נגד כתוביות... יש עוד מלא... כי כאילו לא הכול יכול לעבור לעברית שיבינו מה הם היו אומרים- ווילו לא נוהגת יותר עם הילכים?! :)

ד י י ז י

New member
אני בכל מקרה מעדיפה תרגום..

אני מבינה אנגלית טוב , אבל קל לי יותר להבין את הפרק עם תרגום.. גם אם יש בו פאקים לפעמים..

אני מדברת אנגלית שותף

אז אני די מבינה הדבר היחידי שבגללו אנ יבעד כתוביות זה בגלל שבקושי שומעים משהוא טוב בפרקים... כאילו זה נורא חלש ואם אני מגבירה ויש צעקה אז כל הבית כזה צועק... עלי...

matanbu

New member
גם אני מדברת אנגלית שוטף אבל

כמה בעיות א. לשמוע מה שהם אומרים, לפעמים זה מהיר מדי, חלש מדי, יש רעשים.. ב. טוב שיש תרגום גם אם לא משתמשים בו כל הזמן, זה יותר נוח לא להתמקד רק בתרגום וגם בדברים אחרים שקורים בפרק, שלרוב אני רואה רק בפעם שניה שלישית בגלל שפעם קודמת התרכזתי בתרגום, וגם למילים מסובכות או מילים של כשפים וכאלה, של מילים אנגליות עתיקות או מילים שהם מילוניות כאלה... לא יודעת איך להסביר, אבל גם אם אני מבינה הכל הכל בפרק, יותר נוח לי לראות עם כתוביות. דפוקות ככל שיהיו.

עם פרקים

בטלוויזיה זאת די בעיה, גם אם האנגלית שלך מאוד טובה, זה באמת די חלש.. אם רואים במחשב אפשר להסתדר גם בלי כתוביות. ואל.

תודה:)

והאמת שאצלי הפוך במחשב לא מובן לי יותר למרות שאני שמה פולווליום... ובטלוויזיה תמיד אני רואה והתרגום מציק לי כי ממש שומעים ורואים טוב... טוב לא משנה אני סתם טיפשה...

MsPiggy

New member
אפשר היה להגיד שהיא לא משתמשת

יותר במוט הילוכים...

ד י י ז י

New member
גם..

ב AMENDS אוז אומר "this is wat i do know" והם תרגמו את זה ל "זה מה שאני עושה עכשיו".. נראה לי שבאמנדס היו הכי הרבה טעויות

Forrest

New member
אני לא חושב שאתם מסתכלים על התרגום

בצורה נכונה - תרגום צריך להתאים לתוכן הדברים, לנושא העיקרי... ניקח לדוגמה את SO WILLOW ISNT DRIVING STICK ANYMORE.... למען האמת אני לא יודע בדיוק למה הכוונה (הקשר, זמן, תיאור מקום, וכוץ...כל הדברים מלשון יעזרו לי) אבל תחשבו שמתרגם (שהוא על בטוח דובר השפה...) צריך לשמור הרעיון המרכזי. גם אם כן, או לא, מדברים פה על לסביות, הוא לא יכול לדעת... הוא לא ראה את עונה 4 - חוצמזה, שהוא צריך לצאת מנקודת הנחה שמי שרואה את הסידרה הוא לא בדיוק הכי מבוגר (עובדה שרובנו כאן התחלנו לראות באפי בגיל בערך 8-9) גם מתרגם מקצועי צריך תמיד לשקול את כל הדברים הללו! ואם אתם דוברי אנגלית שוטפת - הרווחתם - למרות שכשראיצתי את עונה חמש בסטאר די לא הבנתי את כל הבדיחות של זאנדר, שהוא לפי דעתי התגלמותו הצעירה של ג´וס (דעה אישית - אל תרגמו מישו בגלל דעה...), כי יש לו כל מיני בדיחות על סרטים ישנים, חוברות קומיקס וכל זה......(זוכרים את עונה ארבע - עם ההסברים בסוגריים של המתרגמת על כל מיני דברים, שלדעתה, לא היו מובנים...?)

max2k

New member
אבל גם למתרגמים יש אחריות

זה היה כשפיית´ ובאפי החליפו גופות ווילוו מכירה לבאפי את טארה. בקלות אפשר היה לתרגם את זה לוילוו כבר לא כותבת בעפרון (או בדיחה עוקצנית (טובה, לא כמו שלי) אחרת בעברית שמשמרת את העקרון, אף ילד לא יכול היה להבין את הכוונה האמיתית.

Mnementh

New member
ווילו אוכלת

את הקטשופ בלי הצ´יפס
אגב, 8-9 ?? באמת?? וואו.

DiScoNnecTed

New member
אהמ...

אממ... אוכלת את הקטשופ בלי הצ´יפס?.. תרגום.. אממ.. מעניין..
אני באופן אישי התחלתי לראות את הסדרה בגיל 13

לiלה

New member
אני בת 13...

יש לי את כל חיי לפני... חטשופ בלי צ´יפס.... תהיה לי טראומה...

Forrest

New member
למה?

בן/בת כמה את/ה היית? חוצמזה, באפי שולטת! אל תשאלו למה כתבתי...פשוט יוצא לי מדי פעם!!! personal question? yeah, shoot! when buffy tsill was a vampire, u werent still like attracted to her, were u? will, how can you?.... imean that´s really bent... she was gortesque ... still dug her, huh? im sick - i need help! dont i know it! BUFFY, WILLOW AND XANDER RULE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

star lili

New member
אתם שוכחים את אחת הטעוית

הכי קורעות בהיסטורית כתוביות הסדרה! The Master rose= המאסטר עלה (מפי השאול) ובכתוביות: "מאסטר רוז". כן, כן- סוף סוף נפתרה תעלומת השם שלו. הם החליטו שקוראים לו "מאסטר רוז". כמו אקסל רוז, אבל עם פחות שיער.

למעלה