טעויות של מטפלים

michke

New member
טעויות של מטפלים

שלום לכולם, במסגרת לימודי (טיפול במוסיקה) אני עומדת להעביר לכיתה הרצאה על "טעויות בטיפול". היות שאין חומר רב בנושא, החלטתי ללכת על כיוון של התנסויות ושל ראיונות. אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי בכך שתשתפו בחוויותיכם האישיות, כמטפלים וכמטופלים. איזו טעות של מטפל היא לדעתכם בלתי הפיכה, אם בכלל? היכן עובר הגבול בין טעות שהקשר הטיפולי יכול לצמוח ממנה, לבין נזק למטופל? ואיזו טעות עשה המטפל שלכם, ואיך התמודד איתה? איך התמודדתם איתה בעצמכם? אשמח מאד לעזרתכם, מיכל.

דהאמא

New member
דוגמא קלאסית היא הדוגמא ש...

...כמעט התרחשה בסדרה "בטיפול" - מטפל כמעט שכב עם מטופלת שלו. זה קו אדום שאין חזרה ממנו, לא מבחינת איבוד רישיונו כמטפל, ולא מבחינת האמון האבוד מצד המטופל.

MommyHug

New member
לדעתי בסדרה היה קטע יותר קריטי

או קריטי באותה המידה... כשהוא תקף את ידין... אז הוא בעצם עצר את עצמו, אבל הוא יכול היה להגיד או לעשות יותר, לחנוק אותו באמת, לפגוע בו במילים וכו'. אני מנסה לחשוב מה היה בסדרה... וגם מה יכול להיות במציאות... לא יודעת, קשה לחשוב.

pomelit

New member
יש הבדל בין טעות לנזק

בסדרה גם עם נעמה וגם עם ידין זה הרבה מעבר ל"טעות". זה מחדל, ומטפל לא צריך אפילו להתקרב למקומות האלה. בכלל כל התעללות במטופל, בין אם מינית ובין אם אחרת היא לא בגדר טעות אלא מעשה שלא יעשה שאפשר ורצוי לשלול רשיון בגינו. "טעות" היא משהו שהמטפל והמטופל יכולים להתמודד איתו, בדרך כלל בתחום ההעברה שכנגד - כשהמטפל מגיב באופן לא נכון לשדרים (מילוליים ולא מילוליים) של המטופל. טעות יכולה להיות הדרך שבה ראובן מתייחס לנעמה לפני שהוא מגיע אליה הביתה והיא מתפשטת. כשהוא "מגרש" אותה מהטיפול. או כשאיילה צועקת עליו שהיא ניסתה להתאבד, אבל הוא לא מסוגל לראות את זה, אולי בגלל החששות שלו מהעניין.

טעויות של מטפלים הן בעיקר בעינייני

אמון של המטופל ולאחר מכן כל שאר הבעיות- חוסר רגישות חוסר תשומת לב פגיעה במטופל וכיו

סלינוש

New member
טעויות

*חוסר רגישות (דוגמא אישית: סובלת מהפרעת אכילה, המטפלת המטומטמת אכלה לי מול הפרצוף. * כשהמטפל אומר במפורש לפציינט מה לעשות: אם זה בהחלטת החלטות, ואם זה אמירה שאוסרת על המטופל משהו: "אתה לא תפגע בעצמך/אתה לא תקיא בכוונה/אתה לא תשתמש בסמים"). * כשהטיפול מסתיים - הטרדה של המטופל, וחוסר יכולת לתת לו לעבור הלאה (למשל מטפל שבא לביקור לאחר שהטיפול נגמר רק "לראות שהכל בסדר", מבלי שהוזמן). אלה דברים קטנים שיכולים בהחלט להרוס את הטיפול, על סמך ניסיון. כמובן שחציית קוים אדומים כגון יחסי מין עם המטופל (או אפילו 'כמעט') הם אסון.

MommyHug

New member
עוד מניסיון אישי....

והפעם שלי
כשאתה בוכה בפעם הראשונה מול המטפל שלך, אחרי 9 חודשים שלא הצלחת להזיל דמעה.... והמטפל אומר ברוגע "טוב, נגמר הזמן, נתראה שבוע הבא?" זו חתיכת טעות. אני לא יודעת אם מזיז לה במיוחד, אבל זה מה שגרם לה לאבד אותי. באותו רגע, לאחר שהצטברו מספר דברים, וביניהם כמו שאמרת שהיא ניסתה להניע אותי מלעשות משהו שהיה לי מאד חשוב בחיים, עם "את לא תצליחי", משהו חיובי, אפילו לא משהו כמו סמים או כאלו..., באותו רגע החלטתי לעצמי בתוך עצמי, בלי לומר מילה (כי הייתי חנוקה מדמעות!) שאני לא חוזרת לשם יותר אין שום סיכוי שבעולם. ואכן לא חזרתי. לאחרונה התחלתי לחשוב על זה שוב, אם זה הזיז לה בכלל שהפסקתי לבוא...

למה המטפלת שלך אוכלת בטיפול מה זה

שוק?!?!? איפה הכבוד למטופל גם אם אין לו בעיות אכילה?.... היא גם דיברה בפה פתוח?

MommyHug

New member
איכס.... ../images/Emo5.gif

המטפלת שלי (הקודמת- זו שעשתה את כל הטעויות, ולכן היא הקודמת
) פתאום הוציאה סיגריה והדליקה אותה. קלטתם???

חחחח.. איפה מוצאים כאלה מטפלים?

זו ממש חוצפה וממש זלזול בלקוח, למרות שהיו פעמים ששאלתי את עצמי אם מותר לעשן תוך כדי... אבל המטפלת הקודמת שלי הייתה מעשנת בחדר לפני שהייתי מגיעה ואחר היתה פותחת חלון....חחח... שיטה גרועה להסתיר את העישון.. אפילו בבית הספר לא הייתי משתמשת בזה בשביל להסיר מההורים...

MommyHug

New member
חחחח לא חסרים כאלו מטפלים...

מה שחסר זה מטפלים טובים, אמיתיים ויעילים!!! אולי היא לא ניסתה להסתיר את זה ממך, אלא פשוט שיהיה לך נעים.

L L B

New member
גם המטפלת הנוכחית של חברה שלי אוכלת

בטיפול וזה לא מזיז לה. היא אשכרה יושבת לה מול הפרצוף עם קערת פירות!!! אם זה היה קורה לי הייתי מתפחלצת! יש לי בכלל בעיה עם רעשים באוכל... אני מסוגלת לרצוח אנשים שאוכלים עם רעש...

למעלה