טסט ל קטנוע

kufkuf

New member
טסט ל קטנוע

שלום לכולם, עשיתי טסט במכון הדרום הטסטר לא הסכים לךהעביר אותי משום ששהריפוד של המושב קרוע. הפנה אותי לרפד שרצה 120 ש"ח ועובד מול מכון הדרום (דרך בן צבי) אני אחפש רפד אחר רק בשביל הפרנציפ..... בכל אופן לתשומנת ליבכם ... וגם, האם אתם מכירים רפד זול ?

shmueliko

New member
בזמנו היה לי גם בעייה דומה

בזמנו היה לי גם בעייה דומה עם ההונדה ג'יירו של העבודה, רצו ממני אז 200 ש"ח על כסא חדש נסעתי לחנות לבדים, קניתי בד דמוי עור נחש(10 ש"ח), עטפתי את הכיסא, אקדח סיכות מלמטה כדי להצמיד את הריפוד ועברתי טסט (בהמשך התברר שהריפוד הזה יותר חזק ונוח מהריפוד המקורי שהיה לי לקטנוע וגם עמיד למים).

kufkuf

New member
מממ רעיון לא רע ...

כל חנות בדים תתאים ?? האם הסרת את המושב בזמן ה"תיקון" ??

kufkuf

New member
שמואליקו

האם אתה זוכר היכן קנית הבד הנ"ל . כי במספר חנויות בדים אליהם פניתי לא היה בד דמוי עור

kufkuf

New member
נראה לי יקר מדי 160 ש"ח ...

סלח לי על הקמצנות אבל הטוסטוס שווה בערך 1000 שקל לפי המחירון ... אני מתפל\א גם שאינכם שותפים לתחושת המרמור שלי מהטסטר ... מה אכפת לו מראה המושב שלי - האם יש בכך סכנה ??

אהוד א1

New member
אין קשר בין ערך הקטנוע לערך התיקון.

הרי לא תצפה לשלם פחות על ,נניח,תיקון תקר לרכב ישן מאשר לרכב חדש,נכון? רוצה? תשלם.לא רוצה? תקן לבד. המלצה שלי - אל תתקן עם דבק מהסוג המכונה "איזולירבנד חבלה"-אחרי מעט זמן זה נהיה דביק ומגעיל.

guardmen

New member
מכון הדרום בת"א יפו.

דרך בן צבי פינת שלבים ביפו. אגב - מכון טסטים הוא לכל כלי הרכב. אין מכון טסטים נפרד לקטנוע זה או אחר.

micmuk

New member
יש גם

יש גם את "דינמומטר" - ברחוב השלושה 7 (ליד היכל הספורט של מכבי ת"א) מיקמוק

tedys strm

New member
אהוד א 1 ומה לגבי השאלה : הבטיחות

מה זה קשור לריפוד של הכיסא. מה אם ישב חתול בלילה אז ביום הקטנוע לא בטיחותי? נראה לי שזה מה שקוףקוף שואל. הדגמת יפה אופן של החלפת הריפוד. אבל נראה לי יקר מאד הפעולה אורכת 15 קטנות כולל הפסקת צהריים. הבד עולה 10 אז איך ..

אהוד א1

New member
חבל שאתה לא מעריך מקצועיות.

לרפד יש ניסיון של שנים,כלים מתאימים ו...הוצאות.הוא משלם חשמל,ארנונה,מיסים וכו' ואתה משלם תמורת הידע שלו.אתה רוצה? תן לו את העבודה ותשלם.לא רוצה? תעשה לבד.בקישור שצירפתי מלבד ההמלצה החמה יש גם תיאור מצולם של דרך העבודה.יש לך את הזמן והחשק? תהנה. לגבי הבטיחות-לא ראיתי את הכיסא המדובר.אני לא חושב שחתך קטן בריפוד הכיסא הוא בטיחותי.אני כן חושב שכיסא במצב רע מאוד הוא לא בטיחותי.למה? כיוון שמושב כזה עלול למקם אותך בתנוחת רכיבה לא תקינה או להעסיק את ראשך תוך כדי רכיבה.כיוון שלא ראיתי את המושב קשה לי לומר לך האם הטסטר צדק או לא. לגבי ההמלצה של הטסטר ללכת לרפד מול המכון - מזמן למדתי לא לתקן ליקויי טסט במכון עצמו או אצל שכניו,זה תמיד יוצא יקר יותר. קצת היסטוריה - בעבר היה נהוג בארה"ק לדרוש שתהיה חגורה לרוחב המושב בכלים דו גלגליים (כדי שיהיה למורכב במה להאחז...

הלו !!! להתאפס !!!

עזבו כמה עולה הריפוד. הכשלה בטסט בגלל ריפוד ??? זה לא מקפיץ למישהו את הפיוזים? הטסט נועד למטרות בטיחות. האם מותר להכשיל בגלל ריפוד?

אורי-

New member
להתאפס? מה חריג בריפוד לא בטיחותי?

זה לא מקפיץ פיוזים, בהנחה והריפוד באמת היה הרוס. ריפוד קרוע ומפורר לא מאפשר רכיבה בטיחותית. בטח בקטנוע, שבו אין ממש נקודות עיגון נוספות של הרוכב אל הכלי, כמו באופנוע. מושב ספוג במים, גם הוא לא יאפשר רכיבה בטוחה בחורף. אם לא מדובר בשריטה קטנה ומינורית, אז קרע מלא והרס המושב זה עניין של זמן, והטסטר מאשר את תקינות הרכב לשנה הקרובה, ואולי היה ברור לו שזה הולך ומתפרק. (אפשר להמשיך ולהגיד שאולי הצמיגים יתייבשו והרפידות ייגמרו, אבל אנחנו לא מנסים להיות קטנוניים, אלא להבין מה הבעיה בריפוד קרוע. מה גם שיש כאלה שיתעצבנו על טסטר שיבקש להחליף צמיג גמור ויבש. אבל זו סוגיה אחרת, כי אתה לא טוען כנגד המקרה הזה אלא כנגד פסילות בתואנת ריפוד לא בטיחותי.) באופן כללי, גם יותר מדי שברים ואילתורי אזיקונים יכולים לפסול את האופנוע/קטנוע/רכב אם הטסטר חושב שזה מסכן את המשתמש ברכב או שאר המשתמשים בדרך (אם זה נראה כאילו זה יתפרק בנסיעה או יפריע לנסיעה)

tedys strm

New member
החתך מינימלי

מאד מינורי. האם ייתכן דוגמא למדינת הקומבינה? כולם פה מסכימים שחתך קטנטן הוא ללא משמעות לבטיחות.

אורי-

New member
אז אולי באמת מדובר בטסטר "לא נחמד"

יש גם כאלה, לצערנו. האם מדובר בקומבינה? תפתח כותרות של עיתוני השבוע האחרון ותחליט לבד מה אמות המוסר של אומתנו. אתה מחוייב לחזור אל אותו מכון?

למעלה