טסט לקטנוע

איתמר50

New member
טסט לקטנוע

אני צריך להעביר את הקטנוע שלי סאן יאנג גוי רייד 2009 טסט, השאלה שלי היא, האם העובדה שעדיין לא עשיתי לו טיפול גדול למרות שהייתי צריך (אני יודע שזה לא בסדר, אני מחכה למשכורת כדי לעשות), וגם חסר לו פלסטיק בצד שנפל והוא נראה קצת ערום, אבל חוץ מזה המצב שלו נפלא, עכשיו החלפתי לו גלגלים ורפידות ודיסק. האם הוא יעבור טסט?
וגם איפה הכי קרוב להעביר אותו טסט אם אני גר ברמת גן. כמה זמן אורך התהליך הזה ומחירו.
תודה לכם

לXקי

New member
ניראה שהכי טוב שתחכה למשכורת

שתוכל לסדר את הפלסטיק החסר ואם יש אז עוד דברים..טסט תוכל לעשות בהירקון 13 בבני ברק (הכי קרוב לדעתי) בהצלחה

MMMOOSH

New member
בירקון בבני ברק מחפשים שטויות בשביל להכשיל.

עדיף ללכת למקום אחר. בדרום העיר.

בועז בר

New member
לטיפול אין משמעות, לפלסטיקה כן.

מכון הדרום ליד בלומפילד בת"א

יכול להיות שיעבור גם עם פלסטיק חסר.
אם יש לך את החלק, נסה לחבר אותו זמנית עם אזיקונים, דבק מהיר או אפילו עם גאפר-טייפ (דבק חבלנים - מין מסקינגטייפ עבה כזה).

איתמר50

New member
אתמול שוטר נתן לי 250 שקל כי נסעתי בלי טסט

אמנם אין לי חצי שנה חריגה, אבל דו''ח קיבלתי. אני יעשה טסט ביום ראשון, במכון הדרום בת''א.
אני רוצה לנסוע בו עד יום ראשון, האם שוטר יכול לדפוק אותי שוב אם תופס היום או מחר, או שיש לי כמה ימים לנסוע בו ?. כי מצד אחד הוא נתן לי להמשיך לנסוע בו אתמול.. מצד שני אין לי טסט

סהר דוד

New member
לא מסתדר לי הסיפור שלך

קנס של 250 ₪ (ו-שש נקודות) מקבלים על רשיון רכב שפקע פחות מארבעה חודשים.
הנחיות המשטרה - כבר כמעט שנה וחצי - לא רושמים דוח על פקיעת רשיון רכב פחות משנה. ואם זה יותר משנה- מדובר על הזמנה לדין. סרוק את הדוח שקבלת ואוכל לדעת יותר.
בכל מקרה- לשוטר (שאינו בוחן) אין סמכות להפסיק נסיעתך אלא לאחר יותר משנתיים (24 חודשים) מיום שפקע הרשיון ולא העברת מבחן שנתי.

איתמר50

New member
עכשיו אני מבולבל לגמרי

קיבלתי 2 מכתבים מהשוטר.
1. הודעת תשלום קנס ונכתב בו כך ''נבדק על ידי בוחן תנועה, ונמצא לא תקין בכך שאין טסט מתאריך 12.12 ולוחית זיהוי לא תקינה, ספרות מחוקות בחלקו''.
מכתב מספר 2:
הודעה על איסור שימוש ברכב. ונכתב בו כך: ''חוסר טסט מתאריך 12.12 ולוחית זיהוי לא תקינה, ספרות מחוקות בחלקו''.

אלו הם 2 המכתבים שקיבלתי, יש לציין לגבי הלוחית רישוי שהיא תקינה ובספרה 6 למעלה צריך לעשות נקודה בלורד ארטליין שחור, בעבר אמר לי שוטר שאסמן עם טוש נקודה קטנה, אך לא סימנתי. השוטר שעצר אותי אתמול הוא פשוט היה איש קשה.

dori78

New member
יש לך טעות חמורה בגישה

זה לא שהשוטר שעצר אותך אתמול היה איש קשה, זה יותר שאתה עושה שימוש בכלי שאתה לא מוכן לקחת אחריות על השימוש בו.
נתנו לך טיפ - במקום להחליף לוחית רישוי, תצבע בטוש שחור כדי שלא יראו שהצבע התקלף.
לא יישמת, ואתה עוד מעז לכעוס על שוטר אחר שעצר אותך והעיר לך על אותו דבר.

אתה נוסע 5 חודשים בלי טסט?! ברור לך שאם אתה נפגע הביטוח לא תופס?
בעלות על כלי רכב מזכה אותך ביכולת להגיע לאן שאתה צריך בלי להיות תלוי לתחב"צ או לטרמפים.
מצד שני, היא גם מחייבת אותך בתשלום מיסים מסויימים, בדיקות בטיחות ואחזקה כללית.

אתה לא מוכן לקחת את המחוייבות? תתכבד ותוותר גם על הנוחות והזכויות.

gilkor

New member
אני לא בטוח שאת צודקת בקשר לביטוח חובה

בפיצוי נדרש רישיון נהיגה תקף ותעודת חובה.

אני לא מהתחום וודאי שאין לקחת את מה שכתבתי כאסמכתא מקצועית - אבל אני לא חושב שיש החרגה בביטוח חובה לכך שיהיה טסט בתוקף.

פרארי1

New member
יש הרבה הגיון בכך שהביטוח יהיה תלוי בטסט תקף

גם אני, כמוך, לא יודע את המצב החוקי בעניין, אבל טסט, לפחות בתאוריה, אמור להבטיח שהכלי תקין ברמה הבטיחותית (בלמים, צמיגים וכולי), לכן לחברת ביטוח בהחלט יכול להיות קייס לטעון שחוסר טסט אומר כלי לקוי בטיחותית, מה שיכול לגרום לתאונה בגינה אתה תובע אותם.

סהר דוד

New member
לגבי תקפות של ביטוח חובה

בחוק הביטוח לכלי רכב נאמר שהבטוח תקף אם לבעליו היה רשיון נהיגה לאותו סוג רכב במהלך 12 החודשים שקדמו ,ואם לרכב היה רשיון בתקוף לפחות לפני 24 חודשים
לכן, אם רכשת ביטוח חובה ושלמת את האגרה- הפצוי יתקבל גם אם פקע תוקף רשיון הרכב ואפילו רשיון הנהיגה = אבל שימו לב- רק פקיעה, לא שלילה!!
נהיגה בזמן שלילה גם שוללת את הבטוח.

סהר דוד

New member
אז זה כן בוחן, והדוח הוא לא על הרשיון

נעצרת ע"י שוטר תנועה שהוא בוחן.
בחן את הרכב שלך וקבע מה שקבע. עשה לך טובה ולא עשה הורדה מיידית וכן נתן לך דוח על רכב לא תקין. גם כאן עשה לך טובה- בוחן רשאי לרשום גם דוח עם קנס של 1,000₪.
עליך לתקן את הליקויים תוך 48 שעות ולגשת לטסט.

למעלה