טסט למיכלים - המשך

zorro

New member
טסט למיכלים - המשך

נמאס לי לראות את השרשור הנוראי ההוא שבו התחלף הנושא כמה פעמים. אולי תמשיכו כאן בנושא הטסט למיכלים? שרקי, ממה שאמרת משתמע משהו די חמור. אם המעבדה מצלמת מצב של מיכל ביום הטסט וזה לא בהכרח זוף פסוק אולי יש בעיה עם טסט כל 5 שנים?

שרקי..

New member
כרגיל אין בעיה עם שומרים על הכללים

1. לא לאפשר קורוזיה (חלודה) ונזקים מכניים 2. להשאיר כ- 10-40 אטמוספרות במיכל 3. לא להשאיר מיכל דחוס במכונית בשמש!!!!! 4. הובלת מיכל בשכיבה עם הברז כלפי קידמת המכונית 5. השכב כל מיכל אין להשאיר מיכל עומד ללא השגחה. 6.ביצוע בדיקה ויזואלית ובדיקה הידרוסטטית במיבדקה מאושרת. 7. חוק שלי לא להשתמש במיכלים ישנים מאוד 25 שנה 8. לדחוס בתחנת שרות שמבצעת טיפול נכון במדחס. כצולל אתם רשאים וחובתכם אם הגעתם למועדון חדש לבקש לרות את חדר המדחסים את רישום הטיפולים ולשאול לגבי מערכת ניקוז אוטמטית אם קיימת, החלפת קרבי המסננים ושימוש בשמנים מתאימים. בדיקת איכות האויר וכן מיקום יונק האויר. נא להריח מיכל שלקחתם לראשונה ריח רע או ענן לחות שניפלטת הדחיסה לא תקינה. יש בטח עוד כללים אבל אני לא זוכר כרגע

השארת מיכל דחוס ברכב.....

קורה הרבה שאני משאיר שני מיכלים דחוסים ברכב בצהריי היום תחת השמש של אילת. האם היו מיקרים בעבר שמיכלים כאלה התפוצצו ? האם ניתן להסתפק בהצללת הרכב ? אולי כיסוי המיכלים במגבת רטובה ? כנראה שאצטרך להיפרד מכמה הרגלים ישנים
למרות שזה חסך לי הרבה הסתבכויות בחנייה של הו´ילג.

שרקי..

New member
יש לתשובה כאן כמה צדדים,

אם מחשבים את הלחץ שיווצר במיכל כשהו מחומם לשישים מעלות אזה רואים שזה מביא אותו לקצה גבול התיכנון שלו מיכלים מתוכננים באובר דיזיין פראי. בחלק מהברזים מותקנת דיסקת פריצה שמטרתה לפרוץ לפני פיצוץ המיכל. אמרתי בחלק. אבל מיכל פרטי שלי לא הייתי עושה לו את זה יותר מדי פעמים בגלל עיפות החומר. יש לנסות לצמצם את מספר המחזורים דחיסה פריקה ואת הלחץ המקסימלי אליו חושפים את המיכל. מצד שני אם זה מיכל מועדון לך תדע איזה טרומות עברו עליו מיכל שמתפוצץ יכול לנדף לך את המכונית על תכולתה לא חרם אני בטוח שלשיח בעי"ק חאן יונס יש מה לעשות באוטומוביל אז למה לפוצץ? לגבי היסטוריה שאלה טובה אין לי תשובה

mukk jsa

New member
עד להודעה זו כתבת 5 צצדים לבעיה ../images/Emo28.gif

או שאתה קוסם או שאתה אותו טכנאי שאני חושב שאני זוכר אותו מהיחידה. כמה צדדים יש עוד לסיפור הזה שיגעת את זורו לא שמת לב? נו תגיד כבעל מקצוע. תודה.

אבי ע

New member
הוא לא שיגע אף אחד ../images/Emo39.gif

סתם נתן תשובה מקצוענית לעילא, כדרכו, בלי חצאי מידע מגמתיים אבל גם בלי להתיימר להקיף את הכל והצגת היבטים שונים. ושכל אחד יסיק מסקנות לעצמו...

אלון ק.

New member
קצת בטיחות לא תזיק.................

לשמור על המיכל זה כלל ראשון אבל....................... לא יקרה שום דבר אם תשאיר מיכל במכונית - דחוס. ובטח ובטח לא להפנות את הברז אל פנים המכונית לכיוון הנוסעים מכיוון שאם יקרה משהו למיכל -נקודת התורפה היא החיבור בין המיכל לברז - ולא בדיוק מומלץ להיות בכיוון של ברז אשר מתנתק מהמיכל. בברכת צלילה בטוחה בלי שטויות מיותרות ובלי חשש יתר על המידה
ציוד שאינו מיושן יתר על המידה ומתוחזק כראוי הוא ציוד בטוח למדי יש להקפיד על טיפולים תקופתיים ובדיקות דרושות (למיכלים יש לרוב אחריות יצרן עד 15 שנה -מיכלי פלדה) אל תקמצו בטיפולים זה חשוב אפילו אם לא צללתם הרבה !!!

שרקי..

New member
אלון צודק ואני טעיתי

התהפכו אצלי היוצרות וגם כיוון המיכל בנסיעה הובלת מיכל בשכיבה עם הברז כלפי אחורי המכונית הרציונל - במקרה של בלימת חרום ותזוזות המיכל הוא יבלם בתחתית ולא במכה בברז שהינו החלק הרגיש שיכול להנזק לגבי מיכלים דחוסים בשמש או במכונית סגורה עדיין לא מסכים עם אלון..

אילוניק

New member
מיכל במכונית טוב ואפילו רצוי

אני אישית הייתי מאחסן במכונית כמה מיכלים ולא אחד וכמובן אם היא חונה בשמש ובמרכז חנאן יונס מה איכבת לי אם המכלים שלי ירימו כמה חאן יונסאים למרום שמעתי חסרים שם בועלים של בניין

שרקי..

New member
YEEESSS אילוניק את בכיוון הנכון

רק שאני הייתי שם את אותה מכונית במקום בחאן יונס בראס מוחמד. כך של פי כל חוקי הבטיחות הייתי בלית ברירה נאלץ לצלול ולרוקן אותם מתחת למים במהירות האפשרית כדי שלא יהו סכנה לסובבים "Oxygen is addictive and deadly. Everyone who uses it will eventually die"

גונן7

New member
מכלים

אכסון לזמן רב : מיכל עומד(שהנוזלים יתרכזו בתחתית העבה ולא לאורך הדופן הדקה). חור בתחתית המגף אם יש , למנוע הצתברות נוזלים שיורית. כל דחיסה מעל המותר ,מעייפת את גוף המכל,מקצרת את זמן השימוש. שימוש בברזים אורגינלים תואמים!הן הברגה לא תואמת,או ראקציה כימית/סטאטית בין הברז לגוף המכל. הוצאת ה 0 רינג:מחט או לחץ מיכל שיורי. מיכל בלחץ 300 :חיבור הווסת , DIN .

שרקי..

New member
ערות של גונן נכונות - מיכלים וחום

כל חשיפה של מיכל ללחץ מעל המותר גורמת לעיפות החומר לכן כאשר מאחסנים מיכלים דחוסים במכונית בשמש באילת בקלות אפשר לחמם אותם לשבעים שמונים מעלות. אם תחשבו הלחץ במיכל יגיע ל-240 או 250 אטמוספרות. לפי התקן לחץ הבדיקה יהיה 150% מלחץ העבודה כלומר 300 אטמוספירות למיכל של 200 יש עדיין מרווח של 50 מעלות ללחץ הבדיקה אבל למה לנסות להתגרות בגורל.

אילן.ב

New member
אם תבדוק את התקן הישראלי תגלה ש...

המיכלים אמורים בכלל לעבור טסט כל 4 שנים - מעניין !!!!

pilovich shahaf

New member
אין תקן ישראלי בכלל כל התקנים של ../images/Emo15.gif ../images/Emo38.gif

ארבעת המוסדות המורשים בארץ ,עובדים לפי התקן הבריטי. מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

שרקי..

New member
יש יותר מארבע

והתקן המקובל בעולם למיכילי צלילה הוא תקן DOT-USA

תקן מיכלים ישראלי

יש תקן ישראלי מחייב על פי חוק הפרשנות. למכון התקנים הסמכות לאשר מיבדקות הפועלות על פי התקן המקובל בישראל לנשיאת גז במיכלים שונים (על פי חומר המיכל) וסימונו 712 (וספרה נוספת למיכלי פלדה או אלומיניום) יש אתר אינטרנט של מכון התקנים הישראלי הנחשב כאמור לרשות המוסמכת ובו מופיעים 15 בעלי רישיונות לנהוג בנושא על פי החוק בישראל ומוענק להם אישור מכון התקנים הישראלי על פי סימון כאמור. לידיעתכם: גז רון גורדון גז ספורט ישראל חמצן ואראגון הרצליה אסי טכנולוגיות אלה הם אלה שהנכם מכירים (ואולי יש עוד כמה מורשים שהנכם מכירים) כל יתר ה"בודקים" אינם על פי חוק אלא על פי כל מיני תעודות אחרות שאינן על פי החוק הישראלי ראו הוזהרתם ושימו לבכם גם לעובדות רישומיות פשוטות כמובן שבדיקה בראייה פעם בשנה על פי תקנים מוכרים ובנוסף הבדיקות הכלליות התקופתיות הן החשובות אבל מה יועילו באם יש תקלה ואין רשיון או אישור הרשות המוסמכת בעניין על פי חוק ??

שרקי..

New member
יש שני מוסדות עם אישור DOT

תעשיה אווירית אל על רצ"ב לינק לאתר ממשלת ארהב - DOT

bennysnuba

New member
תקן לוידס ו DNV טוב לפחות כמו

התקן הישראלי. לכן אני ממליץ על EILAT DIVERS SUPPLY שעובדים לפי התקן הזה. התקן כולל בין היתר בדיקה ע"י נציג החברה כל מספר חדשים. מת"י יודעים להוציא את הנשמה ולא לתת שירות. כמו כל דבר בו הישראלים חכמים יותר מכל העולם, מת"י חושבים שהם יכולים לטרטר אנשים במשך שנים בלי לתת להם אישורים, לעומת זאת ארגונים בינ"ל מבינים מה זה לתת שרת בלי להתפשר על איכות.

כן אבל...

בני ידידי מה יקרה אם זה יצטרך להיבחן בבית משפט ישראלי ?? ועל הפרק תביעת נזיקין של 1,000,000$ בעקבות אבדן חלק מהגוף ויתברר לשופט שיש תקן ישראלי כל שהוא שניתן על ידי גוף כלשהו אפילו שיש לגוף זה בעייה של שירות אבל הוא היחיד הרשמי והפועל על פי חוק . מה לדעתך יקרה וכיצד לדעתך יחליט השופט או ערכאת ערעור כלשהי ??

למעלה