טסט חורף

k1235

New member
טסט חורף

שלום, ככל הנראה הטסט יצא לי ביום גשום.. איך אתם ממליצים לנהוג בטסט בכשיורד גשם והכביש רטוב.. יש לציין שעד היום לא יצא לי לנסוע כשיורד גשם.. מה הטסטרים רוצים שנעשה בנהיגת חורף? אם הכביש דורש 90 ואני נוסע על פחות כי יורד גשם הם יכולים להגיד לי שאני מעכב תנועה? כנ"ל לגבי שטח עירוני וכד'.. ושאלות לטסטרים שנמצאים בפורום מה אתם בעצם מצפים מהנבחנים שנהיגת חורף? מאיזה שטויות להזהר ומה בעצם אתם ממליצים לטסט חורף..

Mis Anna

New member
לדעתי

תקרא את המאמרים שיש בפורום על נהיגת חורף חשוב לדעת מה לעשות ומה לא לעשות...

NewUser4

New member
קודם כל

תנסה שיהיה לך שיעור בגשם לפני הטסט. אמנם קשה לצפות בדיוק גשם, אבל דרך התחזית אפשר לדעת בערך, וכך הסיכוי שהשיעור יהיה בגשם עולים. המאמר בפורום על נהיגת חורף הוא מצויין. בטסט לא מצפים דברים מיוחדים רק בגלל שזה טסט. סע כחוק, בצורה זהירה. המאמר מכסה יפה מכלול של דברים. חוץ מזה, בשביל מה יש לך מורה לנהיגה?

אזרח111

New member
כמה טיפים לנהיגת חורף

לדעתי נהיגת חורף מבחינת
לא שונה במהותה מנהיגת קיץ. ההבדל היחידי הוא הכביש החלק ותנאי ראות פחותים. שמירת מרחק אם אתה נוהג על כביש חלק, תשמור יותר מרחק ממה שאתה שומר בדר"כ. תוסיף עוד כמה מטרים טובים למרחק שאתה שומר בדר"כ. בעת נהיגה על כביש חלק מרחק הבלימה גדל, ולכן במקרה של בלימה פתאומית של רכב תזדקק באופן טבעי ליותר מרחק על-מנת לעצור כליל. ובכל מקרה תעשה רושם של נהג טוב ואחראי אורות לא לשכוח להדליק כמובן
בלימה - אם אין לך ABS ברכב, אז תשתדל מאוד להימנע מללחוץ עד הסוף על הבלמים בצורה חזקה ופתאומית. במידה והכביש רטוב, ואתה בולם בפתאומיות ובחוזקה, אז הגלגלים ננעלים (מפסיקים להסתובב על צירם) והאוטו פשוט מחליק לו על הכביש בלי שתהיה לך שליטה על זה. תפעול הרכב תבקש מהמורה נהיגה שלך שיכיר לך את צורת התפעול של כל המגבים שקיימים ברכב (קדמיים/אחוריים אם יש) ובנוסף גם את החימום/קירור (כדאי שתוכל להפשיר את השמשה במידה ויהיה צורך)

kangaroos

New member
נצל"ש שאלה לגבי הילוכים

איך יודעים מתי צריך להחליף הילוך במהלך הנסיעה? והאם למשל כשבר צריך להחליף הילוך אבל יודעים שממילא תכף צריך לעצור ברמזור או משהו אחר גם שווה להחליף? תודה מראש

Daemonlior

New member
שאלה קטנה..

מה אפשר לעשות נגד טיפות הגשם על חלונות הצד והמראות? נורא קשה לי לראות ככה ומעולם לא היה לי שיעור בגשם.. נאלצתי להסתדר עם מה שיש =/

רן88

New member
אם ממש מפריע לך אתה יכול לפתוח את

החלון עד הסוף ולסגור אותו, זה מוריד את הטיפות.

be_roo

New member
אין מה לעשות. זה חלק מהעניין של

נהיגת חורף. הטיפות מעוותות ומפריעות לראות ולכן יש לתכנן כל פעולה מראש, לבדוק היטב ורק אז לפעול. בניגוד לנהיגה "יבשה" אי אפשר להסתפק בחצי הצצה ולהספיק לראות שהכל פנוי.

be_roo

New member
טיפ קטן שעוזר מעט:

להקפיד על חלונות ומראות נקיות. הטיפות נוזלות יותר בקלות למטה אם אין להן לכלוך שמעכב אותן בדרך.

k1235

New member
מאיפה אני יודע..

מאיפה אני יודע אם יש לרכב ABS? סובארו אימפרזה יש לה ABS?

Mis Anna

New member
בדרך כלל

כתוב על האוטו מאחורה בתוספת לדגם של האוטו.. אם לא אתה יכול לבדוק בספר של הרכב..

k1235

New member
לא ..

לא יודע בוא נגיד משנת 2000 ומעלה.. ברכבים של סובארו אימפרזה משנת 2000 יש ABS?

be_roo

New member
קשה לי להתחייב

נדמה לי שמ-2000 כל האימפרזות מצויידות במערכת, אבל כדי להיות בטוח אתה יכול לבדוק בספר הרכב, או להתקשר ליבואן/למוסך ולשאול. מאוד מומלץ לברר זאת ואם אכן מותקנת המערכת לגשת למגרש חניה ריק ולהרגיש כיצד היא עובדת. נהגים רבים נבהלו מהרעידות בדוושה (עוד דרך לבדוק אבל פחות מומלצת בגלל העדר ידע בסיסי) ועזבו אותה דווקא ברגע הקריטי.

Daemonlior

New member
שאלה..

האמת שגם אני תכננתי לבדוק את המערכת ABS.. אבל לא כל כך יצא, אני כבר אבדוק אותה בעצמי אחרי תקופת המלווה.. השאלה היא האם כדאי לבדוק אותה על כביש יבש, על כביש רטוב, או על שניהם? האם יש סיכוי שאאבד שליטה על הרכב? ובאיזו מהירות (בערך) מומלץ לעשות את הניסוי חח?

be_roo

New member
אם אתה יכול, נסה גם וגם

אין תחליף לנסיון. אבל זכור שמדובר על נסיון חוויתי בלבד ולא נסיון לימודי. כדי ללמוד לנהוג נכון צריך בעל ידע איתך שיתן הערות, זה לא התחום ללמידה עצמאית. בהנחה שהרכב תקין, לחץ אויר בצמיגים ואיזונם, פרונט מכוון וכו', לא אמור לקרות שום דבר מלבד בלימה בקו ישר (הנחה נוספת, אספלט אחיד במגע עם כל הגלגלים). אבל היות ותמיד יש סיכוי שמשהו ישתבש, דואגים למקדם בטיחות ועושים הכל במגרש נטוש ללא מכשולים. על כביש רטוב תוכל להתנסות בכך במהירות נמוכה, ביבש זה ידרוש קצת יותר ולכן דאג למספיק שטח פנוי סביבך. תתחיל בהדרגה ואם המערכת אינה נכנסת לפעולה אפשר לנסות להגביר קצת. אם הגעת למהירות שאתה חושש ועדיין אין תגובה, נסה לאתר מגרש כורכר שבו האחיזה נמוכה בהרבה ותוכל לנעול גלגלים גם במהירויות אפסיות.

למעלה