טסטוסטרון

poggio

New member
טסטוסטרון

מהן הסיבות האפשריות לרמת טסטוסטרון נמוכה בגבר בן 50? עקבי בשתי בדיקות, נתגלה במסגרת בירור פוריות (הנ"ל היה אחראי למספר הריונות בעבר) . גם ספירת הזרע לא משהו-. בדיקת אורולוג תקינה. מחלות רקע- קצת לחץ דם, קצת כולסטרול (מאוזנים בתרופות). האם המחלות או הטיפול קשורות? האם יש משהו באמצעותו ניתן לשפר המצב לפני שהולכים לiui והשבחת זרע? האם תוספת אבץ בטבליות משפיעה?

טסטוסטרון נמוך

שלום לך פוג'יו, ראשית לא לחץ הדם ולא הסוכרת מסבירים את הרמה הנמוכה בטסטוסטרון. כמה נמוכה? מה ה-LH וה-FSH? האם נבדק הפרולקטין? איך התפקוד המיני שלך, איך החשק המיני? כל אלה נתונים מאד חשובים. מה שלא יהיה, אבץ איננו טיפול להעלאת טסטוסטרון. יש בהחלט מצבים שבהם יש חשיבות עליונה בבירור העיניין, ולכן הייתי ממצה את הבירור לפני"השבחת זרע" ללא בדיקה נוספת. אם תספק לי תשובות לשאלות אנסה לכוון אותך יותר.

poggio

New member
עוד פרטים

תודה על ההתייחסות. רמת טסטוסטרון8 ננומול לליטר בבדיקה ראשונה, 7.3 כעבור כחודש- חדשיים (נורמה באותה מעבדה 8.4 עד 28.7). פרולקטין 151 (תקין) fsh 1.5 (טווח 1.4- 18. האם הטווח מתייחס לנשים או לגברים? ) lh- לא שלחתי. חשק מיני ותפקוד מיני- די על הפנים. ויאגרה עוזרת בד"כ ויש זקפת בוקר אם כי פחותה מבעבר. יש גם גורמים אחרים (לחץ נפשי וכיו"ב שאף הם פועלים כמדכאי ליבידו). האם הבירור אמור לכלול גם הדמיית מוח (אדנומה בהיפופיזה? גידול?) אין ממצאים בבדיקה נוירולוגית או בשדות ראיה או תלונות בכיוון. עוד פרט- האם עודף משקל -bmi 30 קשור לענין? המון תודה

טסטוסטרון נמוך

שוב שלום, אני רואה שאתה עשית שיעורי בית. LH הוא הכרחי, אבל עם FSH תקין אני מניחה שגם ה-LH יהיה תקין, וידידי היקר, אתה צודק. לא תמלט מהדמיה של ההיפופיזה כדי לשלול תהליך שגורם להיפוגונדיזם (ירידה בטסטוסטרון) במנגנון מרכזי, כלומר ע|י דיכוי ה-LH וה-FSH. אני מניחה שלא ימצא דבר כי הפרולקטין תקין. ולאחר שנדע זאת, אני מניחה שקצת טסטוסטרון לא יזיק לך. עשוי לשבח את הזרע ובוודאי לשפר לך את חיי המין. האם אתה לוקח תרופות שעלולות להשפיע כאן?

למעלה