טסטוסטרון כללי נמוך

naftulb

New member
טסטוסטרון כללי נמוך

ד"ר תורג'מן שלום!. אני בן 46.5 סובל מהשמנת יתר ( של 38BMI , עיפות וחשק מיני נמוך (תדירות של פעם בשבוע). לגמרה במקרה עשיתי בדיקת טסטוסטרון דרך מכבי בב"ח איכילוב והתוצאות כדלהלן: טסטוסטרון כללי -2.19. טסטוסטרון BIOAVAILABLE - 1.44 . השאלה האם ישנה בעיה? ומה הטיפול המומלץ-תרופה ומינון? האם זה גם יכול לעזור בהרזיה ובשיפור מצב הרוח? בהמון תודה, ב.נ.

יש לך רמה תקינה לגמרי

שלום לך, אני שמחה להודיע לך כי אין פה כל בעיה. הטסטוסטרון הכללי הנמוך הוא בגלל ההשמנה. אבל לא הוא קובע אלא ה-BT שהוא תקין. זו לא הסיבה לירידה בחשק. אולי עייפות בגלל המשנת יתר, ואולי אלף ואחד דברים מהחיים... מה שבטוח... אתה חייב לרזות!

naftulb

New member
טסטוסטרון נמוך

שלום, ד"ר תורג'מן! תודה על התשובה המהירה, אך אני עדיין לא רגוע. עדיין הטסטוסטרון הכללי נמוך מהגבול התחתון של הנורמה שהיא בין 3 ל-10 ולי יש 2.19 בלבד. תוצאה נוספת של הבדיקה ששכחתי לציין זה 65% כאשר המינימום הוא 20% . אני לא מצליח לרזות למרות שמשתדל לשמור על דיאטה והולך לפחות 3 פעמים בשבוע במשך כשעה כל פעם. כמו כן אני סובל מעייפות כרונית,חוסר אנרגיות, קצת דיכאון. שכחתי לציין שעברתי צינטור עם בלון וקפיץ בעקבות ארוע חריף (סתימה של 99% באחד העורקים הראשיים) לפני 5 שניםולוקח באופן קבוע cartia וסימבסטטין 40 מ"ג. היתי בהחלט רוצה להעלות את רמת הטססטוסטרון במקצת, על מנת לקבל חזרה את האנרגיה,החיוניות,החשק המיני, כעזרה להרזיה ושיפור תפקוד. מה דעתך? מה עושים? בתודה, ב.נ.

לא הבנת אותי

מה שקובע זה ה-bioavailable testosterone. הוא תקין לגמרי אצלך. אצל גברים שמנים יש רמה נמוכה של SHBG, חלבון שקושר את הטסטוסטרון ולא מאפשר לו להיות זמין. רוב הטסטוסטרון קשור לחבלון הזה ולכן לא זמין. אם תרד במשלק הטסטוסטרון שלך יעלה, אבל זה ממש לא משנה, כי זה לא מה שגורם לך להיות עייף, חסר אנרגיה וכו'.. בהיותך שמן, יש סיכוי שיש לך דום נשימה בשינה. אי לכך אתה קם עייף, ללא אנרגיה ומרגיש עייפות קיצונית ורצון לישון במשך היום. תוסיף לזה את המצב רוחה הירדו והרי לך הנוסחה שמביאה לדרך בה אתה מרגיש. אתה יכול לרזות. כל אחד יכול. זה לא קל, אבל כל אחד יכול. אני כבר לא זוכרת כמה אמרת לי ה-BMI שלך. אבל אם יש לך מחלות נלוות רציניות (ונראה כך לפי הסיפור), יכול להיות שכדאי לחשוב על אמצעים יותר רדיקאליים כמו ניתוח. נכון אמרתי את זה, זו לא מילה גסה. הניתוחים הבריאטריים מצילים חיים, שיהיה ברור.

למעלה