טסטוסטרון ואישיות

טוט

New member
טסטוסטרון ואישיות

שלום דר' תורגמן האם ידוע לך כיצד משפיע שיעור הטסטוסטרון על האישיות? והאם ידוע לך על מחקרים שעסקו בבדיקת המתאם בין שיעור הטסטוסטרון ובין מאפייני אישיות שונים, כגון מנהיגות, אגרסיביות, יוזמה, נטייה לדכאון, הערכה עצמית וכדומה. בתודה רבה !

טסטוסטרון ואישיות

שלום טוט, אני לא מודעת לקיום מחקרים כאלה. אפשר לחפש, אבל ספק אם ימצאו כאלה שיוכלו להראות קשר כזה בתחום הפיזיולוגי. ידוע לעומת זאת, כי חסר טסטוסטרון משפיע על אותם המאפיינים שציינת, ומנגד נטילה של כמויות פרמקולוגיות של טסטוסטרון גם היא יכולה להגביר את התוקפנות וכו'.

טוט

New member
תודה, דוקטור! ועוד בעניין

התכוונתי דווקא לקיום קשר ברמה הפסיכולוגית-פזיולוגית. גם אני כבר חיפשתי מחקרים כאלה ולא מצאתי, ואפילו התעניינתי אצל חוקר מאונ' ת"א, שגם הוא אמר שמעט מאוד נחקר בתחום. מעניין למה? (הרי אפשר לבצע ניסוי פשוט מאוד וגם לעניות דעתי זול: לוקחים אוכלוסיה של קבוצת גיל מסוימת (נשים או גברים), עורכים בהם בדיקת דם פשוטה לפרופיל הורמונלי ובמקביל נותנים להם למלא שאלון של מבחן אישיות, ובודקים מתאמים). אני יודעת שאין זו המומחיות הספציפית שלך, סתם רציתי להביע רעיון ולשמוע את דעתך. ייתכן שאם היה מתקיים שיתוף-פעולה מחקרי הדוק יותר בין רופאים וחוקרים מתחומי האנדוקטרינולוגיה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה ומדעי המוח היה הדבר מיניב תוצרים מעניינים. (רק לפני שבוע התפרסם ב"ידיעות" על מחקר קטן שנערך בחו"ל לפיו התגלה כי כמחצית המקרים של דיכאון שאינם מגיבים לתרופות, מגיבים יפה לתוספת טסטוסטרון). סליחה על בלבול המוח. חג שמח וגם תודה רבה על עבודתך המושקעת בפורום זה.

טוט

New member
וליתר דיוק

בדקתי שוב ומצאתי שלא דייקתי. אז במחקר ההוא שהזכרתי (שנערך בהרווארד, התפרסם בכתב עת בענייני פסיכיאטריה, והידיעה הופיעה ב"ידיעות אחרונות ה 14.4, עמ' 14), מדבר על מחקר שנעשה בגברים בלבד, והוא לא כלל טיפול בטס', כפי שכתבתי בטעות, אלא בדיקת שיעור הטסטוס' בגברים שסובלים מדיכאון. נמצא שכ 10% מהנבדקים נתגלו כבעלי טסטוס' נמוך או גבולי, ושכמחצית מהדכאוניים שלא הגיבו לתרופות פסיכיאטריות הם בעלי טסטוס' נמוך מהנורמה. ושוב תודה!

למעלה