טנדורי בשישי

טנדורי בשישי

מטנדורי אני מזמין ארוחת צהריים לעבודה לפחות פעם בשבוע. עסקית המשלוחים שלהם כוללת אורז, מנה עיקרית, תוספת שהיא בדרך כלל איזשהוא ירק ברוטב ונאן. אפשר להגיד שאני מחכה להזמנה הזאת כל השבוע ולכן לפעמים זה קורה גם פעמיים בשבוע. ב42 ש"ח זו עסקית מאוד משתלמת. לא ביקרתי בהודו אבל הטעמים השונים כל כך סוחפים אותי כל פעם מחדש. מוזרה העובדה שלמרות כל זאת ולמרות שאני גר במרחק הליכה קצר מהמסעדה עצמה בכיכר דיזינגוף, טרם ביקרתי בה.

בערב שישי האחרון הגענו שלושה למסעדה, לא הזמנו מקום אך הושבנו במהרה, המסעדה היתה בתפוסה חלקית ביותר. התאורה היתה עמומה משהו ובמסך התלוי לו בכניסה למסעדה קיפצו להם רקדנים בוליוודיים. נדמה שכל הצוות באוריינטצייה הודית כלשהיא, כולם גברים, חלקם דוברי עברית וחלקם רק אנגלית.

נדגמו לראשונות:
סמוסה כבש: בצק דמוי פירמידה ממולא בבשר כבש, אגוזי קשיו, אפונה ועשבי תיבול הודיים. (32)
מעטפת הסמוסה היתה פריכה אך המילוי היה יבש במקצת, אכזבה ראשונה.

קימה נאן: לחם נאן במילוי בשר טחון, זנגביל טרי וכוסברה, אפוי בתנור גחלים. (32) (הוזמן ללא כוסברה בגלל הג'ינגי'ת, החיים קשים).
גם כאן הורגש יובש מסויים במילוי, אם כי הנאן עצמו היה מוצלח.

ראיטה בונדי: יוגורט מתובל קלות, עם פנינים של בצק עדשים. (29)
מנה שקוטלגה תחת "סלטים". הגיעה קערה מלאה יוגורט ובו שוחים להם פניני הבצק. לא ברור כיצד ניתן לאכלה כסלט, האמת היא שהיוגורט שימש אותנו כתיבול לאורך כל הארוחה ושיפר מנות רבות (למשל בשילובו עם הקימה נאן). פניני הבצק לא תרמו מאומה.

לעיקריות:
צ'ילי צ'יקן טיקה: המנה האהובה בכל הזמנים! נתחי עוף מושרים ברוטב צ'ילי לוהט ומבושלים ברוטב חריף .(74) (ההגזמה במקור).
שיפוד עוף (אני עדיין מתלבט אם זה היה חזה או ירך) טעים, חריף (בהחלט לא לוהט).

רוגן גושט: מלכת המנות של אזור קשמיר. נתחי טלה מובחרים מבושלים ברוטב קטיפתי על בסיס אגוזי קשיו ותבליני קשמיר מסורתיים. (82)
במילה אחת: גולאש (לא שזה רע, אבל באנו לאכול הודי).

מלאי קופטה: כיסוני אגוזים, גבינה ומבחר ירקות מבושלים ברוטב עשיר. (50)
המנה הטובה בארוחה, הכיסונים טעימים והרוטב מעולה.

למרבה ההפתעה, המנות העיקריות לא מלוות בתוספת ולכן הוזמנו:
נאן: לחם מבצק תופח קל ופריך, אפוי בתנור גחלים. (12)
נהדר, נקרע ועטף מנות.

נאן שום: נאן מטובל בשום טרי כתוש, אפוי בתנור גחלים.טנדור על גחלים (20)
איכזב, קטו מהנאן הרגיל ויבש ממנו ולכן התמחור מתמיה, האם שן שום עולה 8 שקלים?

בשמתי מאודה: אורז בשמתי לבן, מבושל ללא תבלינים. (29)
לכאורה תמחור הזוי גם כן, אבל בהתחשב שזו מנה ענקית של אורז ששלושתינו לא סיימנו ביחד זה סביר. אני רק תוהה מה יעשה סועד יחיד מכיוון שאין אופצייה מצומצת יותר בתפריט.
האורז עורבב עם התבשילים, לפעמים עם קצת יוגורט מהראיטה ונאסף לתוך נאן. רוטב צ'ילי מנגו שנכח בשולחן שידרג מאוד את כל העסק.

נשתו לאסי מתוק (25) ולאסי בננה (30) מוצלחים.
סהכ" 415 ש"ח לפני טיפ. עליי להודות שכמויות האוכל היו גדולות ובראייה לאחור היינו יכולים לוותר על מנה ראשונה ועיקרית אחת.

יצאתי מהארוחה בהרגשה מעורבת, מצד אחד היו כמה מנות מאכזבות והתמחור הזוי לעיתים, מצד שני היו רגעים נהדרים וההרגשה הכללית היא שיש יד נהדרת במטבח. נדמהה לי שעם הכרה טובה יותר של התפריט הייתי יכול להרכיב ארוחה טובה יותר בפחות כסף. יכול להיות שהבעייה נעוצה בכך שאני לא יכול שלא להשוות את הארוחה הזאת לזו שאני מזמין לעבודה, שאיני נהנה ממנה פחות אך היא עולה לי שליש.

אני מניח שאחזור, אזמין (פחות) מנות אחרות, אך איני בטוח בזאת.

googaf16

New member
תודה על הדיווח

היה לי מעניין לקרוא.
עבדתי שנה ברשת טנדורי לפני כעשר שנים ודיווחים אודותיה מעלים חמימות נוסטלגית בליבי (ובקיבתי).

שקדייה

New member
האמת? לא נראה לי שהיית יכול להרכיב ארוחה טובה

יותר.
בחרתם את המנות הכי "שוות", הבעיה היא במסעדה ולא בכם.
זו מסעדה שכבר מזמן שכחה את שנות הזוהר שלה..
והעובדה שאתה נהנה מהמשלוחים שלהם בצהריים מראה שאתה באמת לא בררן ואותה הארוחה כנראה היתה נכתבת בצורה הרבה יותר בוטה ע"י רוב משתתפי הפורום....
(אצלנו גם מזמינים הודי, אבל טנדורי מסומנת ב-
גדול... הארוחה פשוט לא מוצלחת, ולא משנה מה בוחרים... אנחנו מזמינים מאינדירה. וגם זה לדעתי עומד להיגמר... גם אינדירה התחילו להזייף קשות במשלוחים).

תודה על התגובה אבל,

להגיד עליי שאינני בררן זה קצת בעייתי, אבל מכיוון שזאת הביקורת הראשונה שלי פה אין בכוונתי להיכנס לוויכוח, אולי אוכיח את בררנותי בהמשך.
אני חייב להגיד שבנוגע למשלוחים של טנדורי ישנה תמימות דעים מוחלטת אצלי בעבודה.
לגביי אינדירה, פעם אחת ניסיתי אותם ואני חייב להודות שאפילו לא הצלחתי לסיים את המנה, פשוט אין מה להשוות. אני מניח שבסוף זה הכל עניין של טעם, וזהו שלי.

שקדייה

New member
כאמור, גם אינדירה התדרדרו לתהומות הזוועה....

ה-2 משלוחים האחרונים משם היו פשוט לא אכילים.
נאן בפורמט של מצה. אבל מפסח שעבר...
הצ'יקן טיקה מסאללה... שזו המנה שהרוב אצלנו דוגלים בה הגיעה (כבר פעמיים כאמור) עם רוטב במצב צבירה של מים מלוכלכים (וראבאק- הם יודעים להכין אותו טוב! אז מה קרה?!?).

טנדורי אפילו גרוע יותר..

אני מתה על אוכל הודי - כרגע, חוץ מבבית, אני לא מכירה מקום טוב לאכול הודי.
אני אשמח אם מישהו פה יאיר את עיני.

אגב, גם המלצות לטייק אווי טוב בתל אביב יתקבלו בברכה

אני מזמינה לעיתים מטנדורי הרצליה

[בגלל אזורי חלוקה] אבל תמיד מהמניו ולא מהעסקיות. לא רע בכלל לאור האפשרויות בארץ.
לצערי, אין בשורות בתחום הזה.

salo22

New member
חלק מהחוויות הקולינאריות הרציניות ביותר

היו שם בזמנו בטנדורי הרצליה, בהחלט זה היה יוצא דופן עבורינו אז, כנראה גם באופן כללי, אני חושב שמדובר היה בשנים הראשונות לפתיחה.. הביריאני, המטבלים ליד הפפדם, איזה זיכרונות
כנ"ל גם קוקונט אם אני זוכר נכון, שהם פתחו בצמוד וסגרו מהר מאוד.. איזה יופי של מנות וסושי אכלנו שם.

אח... קוקונט

עבדתי בהרצליה פיתוח בשנים 2000-2001. ממש אהבתי את המסעדה הזו.
האמת שהיא די התבזבזה עליי, כי אז לא אכלתי חריף.
כמה חבל.

זו סוגיה כואבת

גם אני מתה על אוכל הודי, אבל אין שום מקום נורמלי. בטח לא בתל אביב.
טנדורי זוועה, אינדירה הדרדרו וכל ה24 רופי לסוגיהם מזכירים לי את הדברים שאני מאלתרת בבית כשיש רק קטניות (ואני לא בשלנית כזאת מעולה).

סלאם בומביי נחמדים, בעיקר המנות הצמחוניות, אבל זה מקום לאכול רק אם אתה רעב, נמצא באלנבי ואין לך הרבה כסף.

יש את נמסטה באשדוד, שיש להם כמה מנות מוצלחות (הצ'יקן טיקה מסאלה שלהם אחלה בעיני, וגם הביף סגוואלה והאורז הביריאני) אבל הם כשרים. ובאשדוד.

איפה אזכה לאכול פאלאק פניר נורמלי?! אוף.

שקדייה

New member
פאלאק פניר סביר יש/ היה בסאב קוץ' מילגה

ברח' המשביר 22 בדרום העיר.
אין לי מושג עם המקום קיים עדיין (מהמרת שלא...)

אם בא לך להתנסות יש לי מתכון די טוב מקורס בישול בדרמסאללה.... אי שם בימי אנו באנו.....

מידי פעם אני מכינה, אבל מודה... אין לי סבלנות להתקשקש על הפניר, אז מכינה לעיתים עם חלומי או צפתית ולעיתים עם טופו. מומלץ לאנשים סבירים ובינוניים

המקום נסגר כבר לפני שנים :(

וכן, אני אשמח למתכון!
אני מוכנה להסתפק בטופו, אבל הפאלאק צריך להיות מושלם :)

שקדייה

New member
מפתיע....NOT

יש מצב שמישהו פשוט נדבק שם לספות....

גדול עליי בשעה זו של הלילה לסור למטבח ולחפש , אני אצלם ואעלה את זה מחר.

1Shir

New member
גם אני מתה על הפאלאק

מודה שאני בורה ומכירה את זה רק מטנדורי ואינדירה... יש להם פאלאק עם כל מיני תוספות, לא חייב עם הגבינה. הכי טעים פטריות.
מצדי לאכול סיר שלם עם ממרח הפאלאק הירוק הזה בלי כלום.....
כל מי שמכינה, אני מתנדבת לחוות דעתי על התוצר
מה להביא?.......

googaf16

New member
יש גם את ההודית ברמלה

ששמעתי עליה טובות.
פעמים רבות הלנתי כאן בפורום על המחסור בהודיות מוצלחות בארץ. סיכמת יפה את העניין...

googaf16

New member
בשביל פאלאק פניר זה טוב...

ויש גם את ההודית בבאר שבע (גם צמחונית) כמובן אך זה כבר ממש רחוק ממחוזותינו.

בהחלט. אני רק ציינתי באופן כללי.

אני לדוגמה מעדיפה מנות הודיות בשריות. חשבתי שכדאי שאנשים יידעו.
אגב, לפני 5 שנים נפתחה הודית בשרית כשרה ברמלה, ג'איפור. לא יודעת אם שרדה.

googaf16

New member
אין לי בשורה, רק אישור מצד בן הזוג

שגם אומר שהמשלוחים של אינדירה לעבודה זוועה - מנת צ׳יקן טיקה עתירת סחוסים וחלקים בלתי מזוהים.
זה ממש חבל לטעמי.

indira1

New member
תגובת מסעדת אינדירה.

שלום רב שמי ארתור בורוכוב ואני המנהל של מסעדת אינדירה.
בכאב רב קראתי את הערותיכם לגביינו.
כבר היום ננקטו צעדים משמעותים כדי לתקן את הבעיה של משלוחי הבוקר למקומות עבודה .

אותם גולשים אשר התאכזבו ובצדק רב מוזמנים ליצור איתי קשר
ונשמח לארח אותם לארוחה עיסקית זוגית על חשבוננו.
אני מודה על הערות הבונות וכנראה שאחרי 23 שנה צריך לפעמים לקבל סטירה ולהתעורר.

בכבוד רב
ארתור
0527276390

[email protected]

למעלה