טמרפורל ארטיטיס

טמרפורל ארטיטיס

אני בת 39, עם כאבים באזור הרקה ומאחורי האוזןכולל רעש באותה אזון כמו "זרימת דם" במשך כמעט שנה. עודף משקל רב,FACTOR5,LEEDEN הטרוזיגוטי-מטופלת בקראטיה. במיפוי כל גופי נמצאא ריכוז מוגבר באזור הרקה או הסלה טורקיה-מתאים לאזור הכאב. נעשו בדיקות של MRI,דופלרים ובדיקות דם,שדה ראיה. MRI-ללא ממצא-חשד לESS אמטי סלה סינדרום. דופלרים-קרוטיס,תת בריחים וטמפורלים תקנים. בדיקות דם ערכים של CRP,ESR,RF,CARDO מוגברים. שדה ראיה תקין-למרות פפילאדמה. לפני בדיקת העינים הותחל טיפול עם פרדניזון 15MG עם הטבה מידית,לאחר ההמצא של הפפילאדמה הוחלט להתחיל הורדה במינון-כרגע על 5MG וכאבים שחזרו. לטענת נירוכירוג וראומטלוג הממצאים מתאמים לטמפורל ארטיטיס ואני מוזמנת לביצוע ביופסיה. השאלות לי שהן-הכאב הוא לא ממוקד והאם ביופסיה ממוקם אחד תראה תוצאה נכונה ולא פולס פוזיטיב או נגטיב גם אם הביופסיה נלקחה כמה סנטימטרים לכאן או לכאן ולרוב הכאב ממוקד מאחורי האוזן.? עד כמה נדירה או שלא התופעה הזו באנשים בגילי? ואיפה אפשר לקרוא חומר בעברית על הנושא? המון תודה מ

טמפורל ארטריטיס

מחלה זו אכן מאד נדירה בגילך ואני מסופקת מאד לגבי אבחנה זו- יתכן ומדובר בסוג אחר של וסקוליטיס - עד כמה מוגברים ערכי שקיעת הדם וCRP ? הפפיפלדמה כלל לא מתאימה לטמפורל ארטריטיס. אפשר לבצע ביופסיה אך הסיכוי שהיא תהיה חיובית אינו גבוה- רצוי לבצע קודם אולטרה סאונד של העורקים הטמפורלים אשר עשוי לכוון לגבי מיקום הביופסיה כמו כן- היתי משלימה בדיקת ANCA , סרולוגיה להפטיטיס, הדמיה של הסינוסים - ובנוסף, רצוי לשקול בדיקת MRI של עורקי החזה והצוואר- זה גם עשוי לקדם את האבחנה

למעלה