טמפ' המים לקפה

questl

New member
טמפ' המים לקפה

שלום לכולם,
לפני חודשיים קניתי מכונת קפה ולא הייתי מרוצה מהטעם של הקפה שיצא לי (הרגיש דליל וחסר טעם, גם כשהשתמשתי בקפה של "קפה קפה").
לאחר קצת חיפוש בנט מצאתי שאפשר להפעיל את הגוף חימום של האדים ל10-15 שניות כדי להעלות את טמפ' המים ובכך לשפר את הקפה - כך עשיתי, ואכן היה שיפור.

עכשיו רציתי לחפש מה הטמפ' האופטימלית לקפה עבור קפוצ'ינו (מצאתי רק שהטמפ' האופטימלית של קפה לאספרסו זה 87-95 מעלות)?

נכון לכרגע שמתי כוס חד פעמית מתחת לפתח יצאיאת המים ומדדתי את הטמפ' - 70 מעלות.

אודה לעזרתכם בנושא.
מתן.

dts

New member
מצאת נכון

מדידה של טמפ המיים ב 90 מעלות +-2 תהייה טובה
קפוצ'ינו בנוי על בסיס נכון של שוט אספרסו וזה חלק חשוב בקפוצ'ינו טוב.
לכן מה שנמדד הוא רק האספרסו ודרך המדידה שלך שגויה.
תשתמש בכוס קלקר חד פעמית חתוכה למידה של ראש המכונה.
תן למכונה להתחמם כראוי
תכניס בעדינות את הרגש ("המסמר") של מדחום מטבח לשליש התחתון של הכוס כך שהחור יהיה הדוק .
את כל זה תצמיד לראש המכונה ותשחרר מידת מיים שתכסה על הרגש שבכוס ומייד תראה טמפ' נכונה.
תזהר על האצבעות

questl

New member
תודה, דיברתי עם הטכנאי של המכונת קפה

המכונה שלי היא מדגם basic של חברת ascaso.
הטכנאי אומר ששלפי הנחיות היצרן אסור לו להעלות את טמפ' הטרמוסטט מעל ל82 מעלות. נשמע הגיוני?

קרלטון

New member
אהבתי את הקומבינה

למרות שנבצר מבינתי למה מד טמפ' נחשב כאביזר כל כך מתוחכם כך שהוא מופיע רק במכונות ברמות מחירים גבוהות יותר. למה צריך לחתוך כוסות קל קר ואז לספור שניות בגלישות טמפ'...?

onrider

New member
כל מי שביקר את המכונה טען שהטמפ' בתחום הנמוך

הטמפ' היא נמוכה אבל לא נמוכה מידי ואפשר להוציא קפה טוב גם מבלי לשחק עם מתג ההרתחה.
לדעתי הבעיה אצלך היא שאין לך מטחנה ואם יש אז אתה לא משחק נכון ביחסי הטחינה, כמות קפה ואופן הדחיסה. דוחסן כבד יש לך? אם לא יש אחד של אסקסו -מצוין למכונה הזו.כנ"ל מטחנה.
תכוון שיצא לך בין 20-30 שניות לכוס אספרסו אחת. אם תפעל נכון הזרם יזכיר זליגה של שמן או דבש והקרמה תהיה חומה כתומה עם כתמים חומים כהים.

הטמפ' בכוס צריכה להיות 70 מעלות. זה תקין. שים לב שהחלב שלך מגיע ל65 מעלות על פי מדחום ותהיה מבסוט. בגדול החלב הרבה יותר משמעותי מהשוט בעת הכנת קפוצינו.
חפש ברשת כתבות ביקורת על המכונה היא בסך הכל אחלה.

questl

New member
יש לי גם מטחנה

ולאחר משחק קצר איתה הגעתי למצב שלוקח 20-30 שניות לאספרסו.
מבחינת דחיסה אני ממלא הכי הרבה שאני יכול (7-8 גרם) ודוחס עם היד רק כדי לסדר את זה. (צריך יותר חזק? משקל גוף?)

onrider

New member
בסלסלה הכפולה?

היא תמיד טובה יותר. כמות הקפה צריכה להיות כ16 גרם כלומר עד הסוף. דחיסה צריכה להיות כחוק אצבע 15 ק"ג כלומר חזק יחסית.

למעלה