טמפרטורת מעבד

sam514

New member
ובחדר של 60 מעלות

המחשב לא מגיע ל100 מעלות ונתקע? דרך אגב כבר יומים המחשב עובד ללא בעיות לאחר שהוצאתי את הזיכרון אבל הטמפרטורות עדיין נראות לי גבוהות (57 במצב שלא עושים כמעט כלום כגון גלישה באינטרנט וזה מגיע ל78-90 כאשר מתחילים להשתולל עם תוכנות ) הזיכרון כבר בדרך לספק (CMS) אני מקווה שלא יעשה בדיקה של MEMTEST ויגיד לי שהוא תקין ויחזיר... כי את הMEMTEST זה יעבור..

yakov115

New member
איזה טמפ' נחשבת תקינה לפנטיום 3?

יש לי T22 וכשאני מחזיק אותו אני מרגיש שהוא ממש חם. כרגע הטמבפ היא 62 מעלות והמחשב מפעיל מוסיקה דפדפן ואיסיקיו זה סביר?

sam514

New member
אז טווח הטמפרטורות התקין הוא 39-50

במצב רגיל בלי עומס מיוחד? (לא משנה אם יש מיזוג בחדר וכדומה)

YossXP

New member
פלוס מינוס...

שלי ב-53 מעלות בלי מאמץ מיוחד, תוכנת דואר ודפדפן, ובמשרד ממוזג

sam514

New member
אז 64 מעלות

למחשב שמונח על המיטה בלי מאמץ ללא מיזוג זה סביר ?

yakov115

New member
אז הטמפ אצלי מעל כמה שצריך

איזה דרכים יש לקרר את המעבד??

Jan22

New member
תראה ,שאני מריץ מס' משימות בינוניות

הטמפ' מגיעה ל45 פלוס מינוס ; במשימות כבדות יותר (כמו משחקים / גרפיקה / קידודים) הטמפרטורה מגיעה ל55-60 מעלות ;75-80 למשימות בינוניות זה מוגזם ! תוריד את ADAWARE/SPYBOT ותריץ בדיקת רוגלות !

sam514

New member
הטמפרטורות שלי הם

ברגיעה 54 +- בעומס (סריקת וירוסים + הרבה חלונות פועלים מעבד בעומס 70-99%) בין 80 - 95

Jan22

New member
ברוגע 54 פלוס זה מוגזם ...

תראה ,אצלי בדר"כ בשמיעת מוסיקה בשילוב עם צריבה וגלישה באתרים הטמפרטורה היא 39-41 באופן קבוע ; רוב הניידים שיצא לי לראות מפגינים את אותה הטמפ' במצב של משימות ממוצעות! 2 אפשרויות לבעיה: קבצים שרצים ברקע ומפריעים לפעילות תקינה של הXP ,ובכך גורמים ל"טחינה" של המערכת (ADAWARE/SPYBOT ושות' - תוכנות לניקוי רוגלות ,תוריד ,תעדכן דרך הרשת ותבצע בדיקה); *לכלוך שהצטבר על המאוורר המונע את פעילותו התקינה!

sam514

New member
השאלה העיקרית היא

האם חום היתר הזה (שהמעבד מגיע ל 90 מעלות) יגרום לתקיעה של הWINDOWS או לבצע RESET ? מישהו יודע. כמו כן סרקתי בכמה תוכנות וירוסים ואין רוגלות אתה עובד עם המחשב על שולחן?

Jan22

New member
שהמעבד מגיע לטמפ' יתר ..

הוא מאפס את עצמו וזאת כדי למנוע התחממות יתר שתוביל ל"שריפה" של החומרה! מעבד הP.M מתוכנן בצורה הזו ! כמו שציינתי ,עובד עם הנייד בכל מקום - שולחן ,רצפה ,כסא ספה ,דשא! הטמפ' שלך לא סבירה וכנראה מדובר בלכלוך שהצטבר על המאוורר !

sam514

New member
את זה אני מבין

עם כל הכבוד (ויש לי המון כבוד לאנשים פה בפורום - הוא עוזר המון - וגם אתה) אני מבין די הרבה במחשבים ואלקטרוניקה.. (זה גם תחום העיסוק שלי) ולפי מה שבדקתי זה לא לכלוך או משהו שמפריע . הדבר שניסיתי להגיע אילו בעזרתכם האדיבה הוא: לכולנו יש כאן מחשבים ניידים (וחלקנו מתייעצים פה לפני הקנייה ואז מצטרפים) רציתי לדעת מהנסיון של האנשים שמשתמשים במחשבים הניידים בכל מיני דרכים (במיוחד כמוך ,על הריצפה,שולחן כיסא) מה הטמפרטורת הממוצעות. וע"י הנתונים הללו להגיע למסקנה. מכל הנתנים שאספתי בעזרתך האדיבה. אם תשים לב אמרתי שהמחשב קופא ולא מרסט (אני יודע במחשב השוחלני שכאשר מאוד חם הלוח מבצע REST למחשב) לכן הדגשתי שהוא קופא ולא מרסט. כרגע הסרתי את הזיכרון הנוסף ואני עובד עם המחשב בCPU BURN והטמפרטורה היא 83 . עד עכשיו הוא לא קפא ואני מקווה שזה ימשיך ככה... ואז אדע בוודאות שזה בעייה של זיכרון... אם לא אז כנראה שיש איזה בעיה כבר במחשב.. וזה כבר יהה סיפור.. טוב בכל מקרה תודה רבה תמיד יש מה ללמוד, מכל אדם ובכל זמן לילה טוב

YossXP

New member
גם ב-T43 שלי...

טמפרטורת המעבד מגיעה לפעמים לרמות של 70-80 מעלות ללא כל בעיה או תקיעה. כמו שכבר ציטטתי מאינטל, המעבד מתוכנן לעבוד בטמפרטורה של עד 100 מעלות, ולפני שהוא מגיע לרמות חום בו הוא אמור להפסיק לעבוד, המעבד מוריד את מהירות העבודה על מנת לייצר פחות חום ולאפשר המשך עבודה תקין. תמשיך את הבדיקה של הזכרון, ותחליט אם דרושה התערבות מעבדה או לא.

sam514

New member
לאחר CPU BURN של שעה המחשב כבה

זה היה כאשר לא היה את הזיכרון "החשוד" במחשב.( כאשר היה הזיכרון המחשב היה קופא) זה תקין שהוא נכבה? (זה כהגנה על המחשב ?!) או שהוא אמור לרסט כמו במחשב רגיל?

Jan22

New member
זה כהגנה על המחשב ..

כדי שהמעבד לא יישרף ! ככל הנראה יש בעיה ,ואם האחריות עדיין בתוקף - ממליץ לך לנצל אותה במיידי !

Jan22

New member
מיזוג ? יש לי אוויר מהים ..נחשב ?

יש לך אחריות ?

sam514

New member
כן

אבל זה סרט איתם.. פעם שעברה ששלחתי אותו לתיקון לקח שבועיים ומשהו עד שהוא הוחזר... ווגם זה לאחר מאה שיחות טלפון.. אני גר רחוק מאוד מהמרכז שרות שלהם... זה גם לשלוח במשלוח ולקוות שלא ינזק וגם איזה 200 שקל לשלוח..

למעלה