טמפרטורת מעבד

sam514

New member
טמפרטורת מעבד

שלום לכולם רציתי לדעת אם טמפרטורה של 75-80 מעלות בעבודה בינונית - קשה זה טמפרטורה סבירה? (כמה חלונות אקספלורר וMP3) המחשב לפעמים נתקע לי ! אני מתלבט מאיפה הבעיה נובעת... כי הוספתי זיכרון חדש למחשב(זיכרון מהספק של המחשב - מקורי של IBM) בדקתי בMEMTEST הזיכרון תקין המחשב שלי הוא IBM R52 1858-69G

sam514

New member
מאיפה האוויר נכנס למחשב?

אני משתמש במחשב על המיטה בעיקר. היציאה של האוויר החם אינה חסומה. מישהו יודע מאיפה המחשב שואב את הוויר לקירור?

YossXP

New member
מזה נתקע ?

קופא? בצורה המחייבת אתחול או סתם מקרטע ?

YossXP

New member
הטמפרטורה תקינה...

מעבדי Pentium M מתוכננים לעבוד עד טמפרטורה מקסימאלית של 100 מעלות. אתה יכול לעיין בטבלת טמפרטורות מקסימאליות מהאתר של אינטל. בקשר לזכרון שהוספת, אתה יכול די בקלות לשלוף אותו החוצה ליום יומיים ולבדוק האם הזכרון הנוסף גורם לבעיה.

sam514

New member
איך ניתן לעלות את PC DOCTOR

במצב בדיקות ע"י ACCESS IBM כאשר המחשב עולה ? אני לוחץ על הכפתור הכחול ונכנס לתפריטים ולא מוצא את התוכנה. אני זוכר שפעם היא הייתה... אבל עכשיו היא לא קימת( בפעם האחרונה ביצעתי שיחזור מדיסקים עדכניים ולא מההרדיסק)

YossXP

New member
צד שמאל למטה...

בתוך מערכת Rescue and Recovery צד שמאל למטה, תפריט Diagnostics

Y. Welis

New member
הטבלה ההיא מציגה טמפ' מקסימום

*אפשריות*, אבל בהחלט לא בטווח העבודה המומלצת. המעבד תיאורטית אמור להחזיק מעמד, אבל אין ספק שיגרם נזק ללוח ולרכיבים סמוכים.

YossXP

New member
טמפרטורות..

אני לא יודע מאיפה הקביעה של "אין ספק שיגרם נזק ללוח ולרכיבים סמוכים" אבל היא נראית לי קצת חסרת בסיס. מעבדי פנטיום M מיועדים לעבוד (בפועל) בטמפרטורה של עד 100 מעלות לפי המפרט הטכני, התושבת עצמה מתוכננת לעמוד בטפמפרטורה של עד 105 מעלות. 100 מעלות הינה הטמפרטורה המקסימאלית ומאד לא מומלץ להגיע אליה לפרקי זמן ארוכים מידי. הטמפרטורה הקריטית בו המעבד מתוכנן להתאבד היא 125 מעלות. אם זה מעניין מישהו, המפרטים הטכניים של מעבדי פנטיום M והפלטפורמה זמינים כאן עם כל המידע

Jan22

New member
עם כל הכבוד ..

יצא לי לראות IBM Z60M שעבד במשך כמה שעות טובות על טמפ' של 85 מעלות ולאחר מכן נשרף ! P.M אמנם מיועד לעבוד עד 100 מעלות על הנייר ,אולם בפועל זה לא תמיד קורה ! לתשומת לבך !

YossXP

New member
תראה..

אני לא מתכוון להתווכח, המחשב שיצא לך לראות הוא מחשב בודד מול בדיקות ומפרטי יצרן. יש מולי כרגע T43 שנמצא כבר כמה שעות על 81 מעלות בבדיקה עם CPU Burn וסרט divx מקרטע ברקע והמאוורר אפילו לא עובד במהירות המקסימאלית. אני לא יכול לענות בשם אינטל, אתם מוזמנים ליצור קשר עם אינטל ולשאול אותם. אגב, מחשבי ה-ThinkPad נבדקים בעבודה בטמפרטורות של החל מ 20- מעלות ועד 60 מעלות.

YossXP

New member
אינטל מכתיבה

אינטל מכתיבה את המפרט של התושבת (Socket)! ומאשרת רק ליצרנים מורשים, שעברו את הדרישות הסף להשתמש בלוגו שלה ושל המעבד. תאר לך שמחשבים ניידים המבוססים על מעבדי אינטל יתחילו להשרף בהמוניהם.. זה יפגע בעיקר באינטל, ואינטל ממש לא מעוניינת בכך....

Y. Welis

New member
כמובן שהיא מכתיבה מפרטים

אבל האחריות של היצרן היא לעמוד בהם ולבנות את המארז והמאוורר ושאר האבזרים מחומרים איכותיים. באשר ללוגו - זה אכן דבר טוב, אבל כמו עם מדבקת ה-QA (או QC) הנפוצות, נראה שגם אותם ניתן לקנות.

YossXP

New member
רגע רגע...

נראה לך שלנובו היתה קונה סתם מדבקות ללא כל בחינה ? לנובו לא מחפפת בפיתוח המוצרים שלה ובטח שלא בפיתוח ה-ThinkPad, ואני משוכנע שגם שאר המותגים מקפידים על תאימות מלאה למפרטים.

Y. Welis

New member
לנובו בוודאי. אבל יצרנית פחות ידועה

אבל ציינתי את כל זה רק להבהיר את הנקודה - אינטל מוכרת מעבדים וממליצה על תושבות. מוסכם. אם יצרנית מחליטה לחסוך בחומרים הנלווים (כמו מאוורר), אינטל לא תיקח אחריות והצרכן הוא שיפסיד, למרות הלוגו של אינטל.

Jan22

New member
אינטל וIBM הם 2 דברים שונים ..

כל עניין ה"עד 100" הוא לא כלל גורף ,נקודה . סוף פסוק !

YossXP

New member
סבבה...

גם לי די נמאס להתווכח...
כל אחד שיחליט בעצמו מה יותר נראה לו, סוף פסוק מפיך או מפרט טכני של היצרן, אחרי הכל, מדובר ברוב המקרים בכספו שלו...

sam514

New member
מאיפה המידע על הבדיקות של הTHINKPAD

על אלו טמפרטורות מדובר? של החדר? כי אם בחדר 60 מעות המעבד בטח יגיע ל100 בלי מאמץ

YossXP

New member
אני עובד בלנובו...

ומדובר בחדרים בהם הטמפרטורה היא 60 או 20- מעלות המחשב מוכנס לחדר עם טמפ' של 20- מעלות, ואחרי כמה שעות מועבר בבת אחת לחדר עם טמפ' של 60 מעלות

למעלה