טמפרטורות

• פותח הנושא guts
  • פורסם בתאריך

guts

New member
טמפרטורות

שלום ובוקר טוב לחברי פורום יין ואלכוהול, ברצוני לשאול שאלות לגבי טמפרטורות אחסון של אלכוהול. בדרך כלל אני איש של בירות ושותה בפאבים עם עדיפות ל-לף בראון. מכיוון שאני שותה את הבירה הזו די הרבה בפאבים אני כבר מכיר היטב את הטעם שלה ואת הייחודיות שלה כך שלא אתבלבל עם סוגים שונים. לפני כמה ימים קניתי לי גם כמה בקבוקים שיהיו לי פה בבית והבקבוקים ישבו בערך יומיים במקרר עד שהתפניתי מעיסוקיי לשבת מול הטלוויזיה, לראות משחק כדורגל טוב ולהנות מהבירה. רק שאחרי שפתחתי את הבקבוק ולגמתי ממנו הטעם פשוט לא היה אותו טעם... השאלה שלי היא, טמפרטורה של מקרר ביתי נמוכה הרבה יותר (אני גם מרגיש שהבקבוק הרבה יותר קר ממה שאני מקבל בפאב) ממקרר של פאב. האם פה מורגש ההבדל בטעם? בגלל הטמפרטורה? תודה ויום טוב

סניפטר

New member
תראה לא סתם אומרים"בירה קרה קקרח"

יכול להיות שהבירה שקניתה שכבה יותר מדי זמן על המדפים הטמפרטורה אצלך במקרר היא בטח 5 מעלות (טמפ' ממוצעת למקררים בייתים) ודווקא המקרר שבבר חייב להיות יותר קר בגלל העומס שיש עליו ובגלל התדירות שפותחים את דלת המקרר . יכול להיות שהבירה בבר שכבה כמה ימים בקרור !!! בכל מקרה לחיים טל

guts

New member
כמה ימים בקרור...

יכול להיות שבגלל הטמפ' של המקרר אם היא שוכבת כמה ימים הטעם אכן משתנה???

ranka

New member
הי גוץ

תשמע, לצערי האתר הרשמי של leffe לא זמין אבל זה מה שהצלחתי למצוא: טמפ' הגשה מומלצת לכל סוגי ה- leffe היא 5 מעלות צלזיוס. לא משנה אם זה מהבקבוק או מהחבית. חוץ מזה לא סביר שיהיו הבדלים בטעם מאצווה לאצווה מכיוון שתהליך ההכנה מדויק ומוקפד מאוד (בדיוק בשביל שלא יהיו הבדלים). לשאלתך, כן, הטמפ' יכולה להשפיע על הטעם. בירות עם מרירות גבוהה ממלץ לשתות קר מאוד. שיכרים כהים ובעלי מאלטיות חזקה אפשר אפילו לחמם ולהגיש (כמו שנוהגים לעשות באירלנד...). משני האתרים הנלווים שאבתי את האינפורמציה שלך ערן

guts

New member
../images/Emo45.gif

ערן תודה רבה על האינפורמציה המאוד מעניינת שרשמת לי. אין ספק שלמדתי כמה דברים.

למעלה