טמטום?

אולי כשערפאת ימות

ויהיה סוף לדיקטטורה ויהיה מנהיג פלסטיני שייקח את עמו בידיים יהיה אפשר לעשות שלום כיום כל פלסטיני הוא אויב

yeshgvul

New member
../images/Emo35.gifאשרת ,לא ברור לך ש"שרון רוצח"

זו אמירה שונה בעליל מ"צריך לרצוח את שרון" ? אני מקווה שאחרי שנה באוניברסיטה בתחום רלבנטי, את יודעת שלהגדיר מישהו כפושע זה מעשה מותר, ולכל היותר, אם הוא משוכנע שהוציאו עליו דיבה , הוא יכול להגיש תביעת לשון הרע, שהיא תביעה אזרחית ולא פלילית. אני אמור להבין מזה שאשרת שבדרך לתואר חושבת שעל "שרון רוצח" צריך להעמיד לדין פלילי ? יש שפע של מידע על כך שאריאל שרון הוא רוצח שדם המוני נשים ילדים וחפים מפשע על ידיו. הוא מוזמן לתבוע את מי שחושף זאת. את עוזי בנזימן (שכלל אינו איש שמאל רדיקלי!) הוא ניסה לתבוע ונכשל בבתי המשפט !! "שרון המציא את השיטה הזאת כבר בראשית שנות החמישים: כשהיה מפקד גדוד מילואים בחטיבה הירושלמית, הורה לאחדים מקציניו לירות על נשים בכפר קאטאנה שירדו לשאוב מים. העילה היתה שבדרכן לבאר הן חוצות את קו הגבול. הוא הציב מראש יחידת רגמים, בהניחו כי הריגת הנשים תעורר תגובה ארטילרית של הליגיון הערבי. וכך היה: אזור שקט התלקח ומשקיפי האו"ם נדרשו להתערב. שנים רבות לאחר מכן חשו אחדים מקציני הגדוד כי היו כלי בידי מפקד רהבתן, שהצית אש ללא הצדקה מספקת בגבול ישראל-ירדן." הארץ 15.6.03, מאמר של עוזי בנזימן

אשרת

New member
אני בכלל לא העלתי את הסוגיה הזאת

ואני אף אמרתי שלקרוא למישהו רוצח זאת אינה עבירה פלילית! מי שהעלה את זה, זה היה מנשה קיצוני- אז מה אתה רוצה ממני בדיוק? ואם יש הוכחות לכך ששרון רצח, אז בבקשה לך תגיש נגדו תלונה בבית הדין של האג, מקום שבו "אוהבי הצדק ואוהבי האדם" אוהבים אותו. בהצלחה.

למה בהאג?

יש בארץ משטרה ויש בתי משפט. שיגיש תלונה במשטרה. ונפלאה ממני מדוע להגיד "שרון רוצח" זה בסדר ולהגיד "רבין בוגד" זה לא בסדר. הרי באותה מידה אפשר להגיד שרבין יכול היה לתבוע לדין את מי שאמר "רבין רוצח"

אשרת

New member
רמת השרון

האמת היא, שגם לי זה לא ברור, לא בסדר לומר "רבין בוגד" וגם לא "שרון רוצח" (ולא שזה באמת הופך את שרון לרוצח ואת רבין לבוגד). ההסתה של הצד הימני שוברת שיאים ומזכירה במידה מחרידה את תקופת טרום הרצחו של רבין ז"ל. רק היום מהעיתון : "חיסלנו את רבין , נחסל גם את שרון"- האם אנשי הימין והשמאל פה תופסים את זה כדבר לגיטמי, כמשהו שיכולים לומר שהוא בגדר חופש הביטוי?

yeshgvul

New member
האם לא ברור לאשרת ההבדל בין

הבעת הדעה "רבין בוגד" והצהרה האופרטיבית על פשע בדמות "נחסל את רבין" ?

yeshgvul

New member
להגיד "רבין בוגד" זה חוקי בהחלט

אתה אמנם גזען מימין להיידר, אבל במקרה הזה, ההגיון הדמוקרטי המוגבל שלך פועל בצורה תקינה

Alexco

New member
בעייתיות סמנטית

'רצח' היא מילה שמכילה בתוכה כבר מטען שלילי. אבל לקיחת חיים בהחלט יכולה להיות מותרת (הגנה עצמית, הפלה והמתת חסד למשל)

yeshgvul

New member
ובאותה מידה, אם יש לך טענות נגד

רנטיסי, תגישי נגדו תביעה במקום להוציא להורג ללא משפט. מדוע את מבזה את בית הדין בהאג? האם את הוכחת שאת אוהבת צדק וזכויות אדם ללא מרכאות? האם יש אישזהו בכיר ישראלי שתבעת להעמיד לדין בגלל פשעי מלחמה שהם חלק מ*מדיניות* ? (אני לא מדבר על איזה ש"ג שמוודא הריגה)

למעלה