טמטום של מתחיל

Cavenaghi1

New member
טמטום של מתחיל

שלום,
שלחו לי מחליקיים מחול מתנה. להפתעתי אני מקבל את החבילה על דרישה לשלם מכס (!) על פריט משומש שקיבלתי במתנה. מיד הגשתי דרך סניף הדואר ערעור אבל ברוב טיפשותי בנימוקים לערעור כתבתי משפט אחד מסכן שבו כתבתי שהפריט משומש וקיבלתי אותו במתנה.
א. נראה לכם שהנימוק הדל ירצה אותם?
ב. בדואר אמרו לי שתוך יומיים שלושה תהיה תשובה - האם כך הדבר?
ג. אם הערעור לא יתקבל - יהיה ניתן להגיש עוד אחד?
תודה מראש.

טלי5555

New member
תשלום המכס נקבע ע"פ שווי המוצר

ואין קשר לכך שהוא משומש/חדש.
כנראה שהשולח הצהיר שווי גבוה או שפקיד המכס העריך את החבילה בשווי הדורש מיסים.

Cavenaghi1

New member
על מה ולמה

למה שאשלם מיסים על מוצר שקיבלתי במתנה והוא משומש? זו גניבה בחסות המדינה.
בכל מקרה, מה לגבי שאר השאלות? הכעס המרכזי שלי הוא על עצמי ועל הניסוח הלא מפורט מספיק שרשמתי...את חושבת שזה יכול להספיק איכשהו?

טלי5555

New member
בגלל שזה יבוא אישי

וזה לא רלוונטי אם קיבלת במתנה.
תשאל את בר רפאלי מה קרה לכל המתנות שקיבלה שגרמו לה להיחקר ברשות המיסים.
אני לא יודעת לגבי הניסוח בעירעור. פקידי המכס מתייחסים עניינית לשווי המוצר ולא מעבר לכך.
חבל על הכעסים. למדת לקח לעתיד.

Cavenaghi1

New member
איזה לקח אפשר ללמוד

שלא תביני לא נכון, אני לא מתעצבן עלייך ,אני רק לא מבין איזה לקח אני יכול ללמוד אם לוקחים כסף מפריטים שמקבלים מחברים בחול במתנה. זה נשמע לי קצת הזוי.

טלי5555

New member
תראה

יש חוקי יבוא שאפשר להתווכח עד מחר האם הם הוגנים או לא.
החוק אומר שאתה צריך לשלם מיסים משווי מסויים.
הלקח הוא, שבפעם הבאה אתה תהיה מודע לכך שיש חבילות שאתה תדרש לשלם מיסים בעבורן, גם אם קיבלת אותן במתנה.

Cavenaghi1

New member
אבל אני לא מבין משהו

אם המוצר משומש - אז הסכום שצריך לשלם למכס הוא זהה למוצר חדש? הרי אם הוא משומש הערך שלו פחות בהשוואה למוצר חדש

eladogden

New member
כמה דברים להבא

אין לך מה לבוא בטענות למכס. הוא גוף אוכף בלבד. לא הוא קבע את הנהלים לתקרת פטור בחבילות דואר, אלא ועדת הכספים של משרד האוצר, ואליהם צריך להפנות את התלונת. המכס אכן מתייחס אך ורק לשווי הטובין, ללא כל קשר אם הוא חדש או משומש. רווחת הסברה שאם זה משומש וניתן במתנה לשימוש אישי, זה פטור. אז זהו, שלא. אנחנו גם לא המדינה היחידה שאינה פוטרת ממיסים יבוא אישי שלא מיובא על ידי זכאים (עולה חדש, תושב חוזר, דיפלומט וכד') ו/או חרג בערכו מתקרת פטור כזו או אחרת שנקבעה. ההבדל היחידי בין מוצר משומש למוצר חדש הוא שלגבי מוצר חדש יש להצהיר את ערך הקניה, ולגבי משומש יש להצהיר את ערכו בקיזוז הפחת המקובל/הסביר.
בברכה, אלעד

למעלה