טלפון

hedwig22

New member
טלפון

חמותי נוטה לשכוח לסגור את הטלפון שלה מה שגורם לנו לדאגה רבה משום שאיננו יכולים לדעת למה היא לא עונה. האם מישהו מכיר טלפון (לא נייד) אלחוטי ביתי שמתנתק מעצמו אחרי שהשיחה בו מסתיימת? (בניידים זה קיים אבל היא לא שמעה את צלצול הנייד שהיה נשאר בתיק, שכחה לטעון אותו וכו' בקיצור לא רלוונטי).

mykal

New member
מה פירוש

"נוטה לשכוח לסגור את הטלפון"
היא משאירה אותו ביד? היא לא מקפידה להניח את השפופרת על כנה?
אם כך--בשעת פרידה מהשיחה, נא להזכיר לה, עכשיו תשימי לב שאת שמה את השפופרת במקום,

השאלות שמתלוות מבחינתי למה שכתבת--
1)אולי היא עושה בכונה, כי איננה רוצהלקבל שיחות?
אולי זה מטריד אותה?
2)האם רק בזה היא לוקה בתפקוד? או היא שוכחת עוד דברים,
למשל, לכבות גז, לנעול דלת חיצונית,--או עוד פעולות?
אם כן, צריך לחשוב על אי השארותה לבד. זה עלול להיות מסוכן.

הדסהש1

New member
אם זה קורה הרבה צריך לבדוק לעומק

או לבקש משכנה שתיגש לראות מידי פעם מה שלומה
או שיהיה חכם מספר טלפון לשכן שיראה מה קורה,

hedwig22

New member
מבחינה קוגניטיבית היא בסדר גמור

הבעיה היא שיש לה טלפון שצריך ללחוץ על כפתור ה-OFF או להחזיר אותו לבסיס שלו כדי שייסגר ואת זה היא לא זוכרת לעשות. היא רגילה לטלפון רגיל של בזק שכשמניחים את השפופרת השיחה מתנתקת ובאלחוטי בשלוחה זה לא תמיד מספיק. וכך אנו נשארים מנותקים ודאוגים. מאחר שהיא לא מדברת רק איתנו - להזכיר לה זה לא רלוונטי. לכן חשבתי על מכשיר שכמו בסלולר מתנתק אוטומטית כשהשיחה האחרונה מסתיימת. היא חייבת אלחוטי כי היא מתניידת באיטיות ולקווי לא תספיק להגיע.

mykal

New member
אם רק זו הבעיה

הייתי רוכשת כמה וכמה טלפונים נייחים,
מעבירה חוט טלפון, זו פרוצדורה קלה מאוד,
כדי שתוכל להגיע באופן קל לכשיר הקרוב ביותר אליה,
בלי מאמץ ובלי להדחק שיפסיק הצלצול.
באלחוטיים אכן צריך להשיב את השפופרת על כנה אם לא מצליחים להשתמש ב--off,

הבעיה בחוטי טלפון

שאפשר להתקל בהם וליפול. ואם היא מתניידת באיטיות, אולי היא נעזרת בהליכון או במקל, מה שמעלה את החשש שתתקל באחד מהחוטים.
אני לא מכירה טלפון כזה, אבל אני חושבת שאפשר ללכת לחנויות שמוכרים טלפונים ולשאול ולברר על טלפון כזה. מאמינה שאפשר למצוא אחד כזה

mykal

New member
למה על הרצפה?

אצלי בכל חדר יש נייח, החוטים 'עוברים צמודי קירות (או בתוך הקירות,)
אין שום חוט על הרצפה.זו עבודה פשוטה ביותר.
דוקא לאחרונה היה לי 'קצר' בחוטי הטלפון, וחידשנו את הכל. אמנם עבד אצלינו מישהו חצי יום.
ועלה 1000 ש"ח, אבל נוח ונעים.

קליספרה

New member
ברגע שאחד לא סגור כל הנייחים לא עוזרים

עדיין נשאר פתוח
מכירה את הבעיה הזאת
חוץ מסלולרי נוסף על המספר עם צלצול מחריש אזנים ושכן להקפצה אין מה לעשות.
אמא שלי בתקופה מסוימת נטתה לסנן - אחרי פעם אחת שדברתי איתה - כי רוב השיחות היו סתם שיחות נודניקיות - אז לימדתי אותה להסתכל על המספר המזוהה .
זה באמת מפריח את הלב - אני זוכרת כמה ריצות מטורפות שלי לשם .
&nbsp
אהה ועוד דבר - אם היא גרה לבד, נוהל מקלחת יש לכם ?
אני ממש משביעה את אמא שלי להתקשר לפני שהיא נכנסת למקלחת ואחרי שהיא יוצאת - זה אחרי שחמותי החליקה במקלחת ופתחה את הראש ואנחנו לא ידענו כלום. בפוקס עברנו שם באותו היום וראינו אותה מבולבלת לגמרי. עם נבוט בראש - לא יכולתי להרגע מה יכול היה להיות אם לא היתה מתעוררת.

mykal

New member
רגע, זו לא הבעיה,

בכל הנייחים כששמים את השפופרת במקומה,
השיחה הקודמת מתנתקת.
ויותר מזה במידה והשפופרת לא במקומה, היא מצפצפת באופן מעצבן.
בעוד בנידים, כדי שהשיחה תתנתק יש ללחוץ על כפתור מנתק שיחה.
ומי שלא רגיל עלול לא לעשות זאת ואז כל הזמן כאילו תפוס.

קליספרה

New member
אני לא יודעת איזה נייח יש לך - אבל בפירוש לא מתנתקת

כן עושה צליל מעצבן של תפוס, אגב גם האלחוטי שלי עושה כזה צליל
אבל אם היא לא שומעת את הטלפון היא לא תשמע גם את זה.

mykal

New member
כל הנייחים,

כאשר מניחים את השפופרת על כנם,
הם סוגרים שיחה.
וזו תנועת ההרגל של חמותה--כך לפחות היא כתבה.
לכן בעיני--למצוא מספיק נקודות להעמיד נייחים בהשג יד.
אותם היא גם שומעת--ואליהם היא רגילה.
אצל אנשים מבוגרים--שינויים הם בעייתיים. הם מסתגלים להם יותר קשה.

אז היא לא רק "שוכחת לנתק".

היא גם שוכחת לטעון את הנייד ולא שומעת אותו מצלצל.
נשמע לי כמו סיבה טובה ללכת לנוירולוג או לגריאטר ולוודא שהכל באמת בסדר כמו שאתם חושבים ומקוים.
לפעמים זה יכול להיות רק שינוי או בלבול בתרופות, אבל לפעמים גם יותר מזה. (וגם אם זה הכל, צריך לטפל, ויפה דקה אחת קודם).
הרבה בריאות.

hedwig22

New member
בדקנו

והיא במעקב. הזכרון שלה לטווח קצר וארוך מצויין. היא רגילה לטלפון קווי פשוט של בזק ולכן יש בעיה. לגבי הנייד היא לא השתמשה בו בכלל ולכן גם לא טענה אותו. היא לא שמעה את הצלצול שלו והיא רק בבית אז למה לה נייד? לגבי השמיעה - הבעיה ידועה ומשפחתית והיא לא מוכנה להכיר בקיומה (ממש כמו אימה ז"ל ואחיה שייבדל לחיים ארוכים).

מסכימה

ayaht

New member
מציעה לך להתקשר ליד שרה ולהתייעץ איתם.

יש להם פתרונות יצירתיים וסביר להניח שהם מכירים עוד מקרים כאלה.
אולי הם גם מכירים חברה שמוכרת כאלה טלפונים.

מחיפוש קצר שערכתי בגוגל, נראה שאת ממש לא לבד.

אני הקשתי את מילות החיפוש הבאות:
cordless phone auto disconnect price

מקווה שעזרתי

Amyrlin Seat

New member
הכי פשוט, נכנסים לאמזון ורוכשים טלפון

כזה:
http://www.amazon.com/Victorious-Co...98548&sr=8-7&keywords=telephone+with+receiver (יש בכל מני צבעים)
או כזה:
http://www.amazon.com/NECDSX-System...8606&sr=8-41&keywords=telephone+with+receiver
ובזה פותרים את הבעיה.

אם גם את זה היא שוכחת לנתק (אין לי מושג איך), אז פשוט מזמינים קו נוסף לבית (כן זה עולה קצת כסף אבל אין מה לעשות) ואז תמיד אפשר להתקשר לקו השני בשביל להזכיר לה לנתק את הקו הראשון - קצת עקום אבל בהחלט יעיל אם זה מה שיתן לכם שקט.

שאלת הבהרה

כשלא מנתקים שיחה בקו בזק קורה אחד מהשניים, הטלפון משמיע צרצור מעיק ודי גבוה - היא לא שומעת אותו?
שנית אם השיחה לא התנתקה אצלה היא גם לא התנתקה אצל האחרון שהתקשר אליה - כשהוא מרים את הטלפון הוא ישמע אותה. לא קורה לכם?

האם יש לה מחשב אצלה בבית? למשל אצל סבתא שלי יש מחשב ליד הסלון וברקע שלו עובד סקייפ וכשמצלצלים בסקייפ זה עושה רעש מאוד חזק (מחובר לרמקול חיצוני קטן)

hedwig22

New member
הבעיה היא

שמדובר בטלפון אלחוטי ולכן היא לא שומעת. לגבי האחר שהיא דיברה איתו אני לא יודעת. אני זו שמנסה להתקשר כשהקו פתוח...אין לה מחשב. רוב הטלפונים שהוצעו הם טלפונים לא אלחוטיים ולנו חשוב אלחוטי כי אז היא שמה אותו על ידה.

mykal

New member
מה ההגדרה שלך לעל ידה?

כי לי יש טלפון בסלון, במטבח, בחדר שינה ע"י המיטה שלי,
בכל חדר אחר. כולם נייחים.
את חושבת שהיא צריכה ללכת עם השפופרת צמוד לגופה? זה הרעיון?

hedwig22

New member
לא צמודה לגופה

אבל בהשג יד כך שהיא לא תצטרך לקום וללכת אליו. קשה לה לקום וקשה לה ללכת. כך שטלפון שאיננו אלחוטי ויכול להיות על השולחן על ידה כדי שלא תצטרך לקום, לא בא בחשבון.

למעלה