טלפון בתאילנד

אבודה121

New member
טלפון בתאילנד

באיזה מקום הכי מומלץ לקנות טלפון בתאילנד מבחינת מחיר ומבחינת הטלפון...אני מדברת על טלפון רק למהלך השהות שם כדי להתקשר לישראל לא משהו רציני....

קרלטון

New member
פתרון זול

בניגוד לארץ, בתאילנד נמכרים הרבה טלפונים יד שנייה בדוכנים, עם מחיר בהתאם. ה"שוק" הכי גדול בעסק הזה הוא קומה 4 של ה-MBK. תחליטי על דגם פשוט ונפוץ, ותעברי כמה דוכנים (לא חסרים...) ותשווי עד שתהיי מרוצה. באותה קומה תוכלי לקנות גם סים וכרטיס עם קוד לטעון אותו. קני קודם את הסים והקוד, ואז כשתקני את המכשיר תבקשי מהמוכר שיכניס אותו ויטען לך בפעם הראשונה ובאותה הזדמנות תבדקי גם שהמכשיר מוציא שיחות

רק תזהרי לא ללכת לאיבוד שם, היו סיפורים על מטיילים שנכנסו לקומה 4 בעשור הקודם ועדיין לא מצאו את היציאה חזרה

דרך אגב, אם את ישנה בקאוסאן ולא רוצה לצאת משם, אז גם שם יש כמה חנויות ספורות שימכרו לך טלפון. המבחר יהיה קטן יותר משמעותית והמחיר גבוה יותר.

אבודה121

New member
עוד שאלה

אחלה תודה, ואם אני מביאה טלפון מהבית וסים תאילנדי משם זה יצא יותר זול?אני צריכה לדאוג שהוא יהיה פרוץ?
יש לי דור 3

פריצת הסלולר

כן, במידה והטלפון נעול את צריכה לגשת לחברת הסלולר והם יפתחו לך אותו ובתאילנד את קונה רק סים תאילנדי, הסים של חברת True השיחות לארץ הן זולות.

sailor

New member
ההבדלים בין הכרטיסים קטנים

יש קידומת לשיחות VOIP בינלאומיות שדרכה השיחות זולות.

אבודה121

New member
סליחה על הבורות

אבל מה זאת הקידומת הזאת?ומה זה VOIP.?
וכן הלכתי לפרוץ את הטלפון מקודם...

עוד שאלה יש וואי פיי חופשי שם בכל מקום?או שבתשלום?

sailor

New member
אני כבר לא זוכר

אולי 007 אבל תשאלי שם, יגידו לך. VOIP=VOICE OVER IP - שיחות טלפון דרך האינטרנט, כמו סקייפ.

prizman

New member
בחלק מהמקומות הוואי-פי בתשלום

ויש מקומות שבהם הוא חינם. כמובן שיש מקומות שבהם הוא לא קיים בכלל.
עקרונית לחברת TRUE יש פריסה די נרחבת, פעם היה ניתן לגלוש דרכם לשבועיים
נסיון חינם, אפילו היום עלתה לי במקרה איזו רשת חינמית שלהם אבל אני לא חושב
שזה דבר שקל למצוא.

בקשר לסים, אתמול הגיעה אלי משפחה של חברים לשבועיים בלבד. הם עשו תוכנית
חו"ל אצל אחת המפעילות הישראליות. בבדיקה קצרצרה של תוכניות ההתקשרות
שלהם הסתבר שעדיף גם לשבועיים לקנות סים תאילנדי.

תקשורת בסקייפ כשהיא ממחשב לטלפון לא בהכרח זולה יותר.

כמה עשוי לעלות סים תאילנדי?

אני עם טלפון של חברה ואני רוצה לבקש אישור לרכוש כזה, במקום לעשות תוכנית בארץ עם חברת הסלולאר
כמה עולה דקה שיחה לארץ עם סים תאילנדי?

prizman

New member
השבוע קניתי לידידה שלי סים ב 49 באט,

נניח שזה 6 ש"ח. סתם בחנות אקראית של סבן אילבן.
דקת שיחה שלה לישראל עולה לה עכשיו 4 באט לדקה דרך טרו.
חבילת התקשורת שהיא רכשה בישראל הייתה 79 אגורות לדקה
ועוד כמה עשרות שקלים עבור החבילה עצמה.
אץ החשבון הסופי אני משאיר לך לעשות.

sailor

New member
את טוענת את הסים בכסף

וכשאת משתמשת זה יורד לפי השמוש. אפשר לקנות טעינה לסים בכל סבן אלבן וגם במקומות אחרים.

prizman

New member
אין על מה לבקש סליחה

את ממש לא אמורה לדעת איך עובדת כל חברת אינטרנט בעולם.
בתאילנד יש שלוש אם אני זוכר נכון.
TRUE הכי זולה לישראל לפחות עד לפני כמה חודשים, ל 1,2,CALL
כיסוי טוב יותר. ההחלטה שלך.

קרלטון

New member
ישנן שתי שיטות חיוב בסלולר לזמן אוויר

חיוב מראש (Prepaid) וחיוב בדיעבד (Postpaid). שתי השיטות קיימות גם בארץ וגם בתאילנד, רק שבארץ 99% מהאוכלוסייה או יותר משתמשת בשיטה השנייה, כלומר מקבלת חשבון תקופתי ומשלמת אותו כמו שאת מכירה (בדר"כ בהוראת קבע או בויזה), לעומת תאילנד, בה השיטה הראשונה היא הנפוצה יותר. בשיטה זו את קונה מראש זמן אוויר מנקודת מכירה קמעונאית (=חנות ברחוב), המופיע בצורת קוד אותו את מתקתקת למכשיר, וכך הוא "נטען" לך בדקות שיחה. כאשר תסיימי את דקות השיחה שלך ותנסי לחייג לא תוכלי, ותצטרכי לקנות שוב זמן אוויר. אין חוסר בנקודות מכירה לקודים האלה, כולל סניפים של 7-11, Family Mart, חנויות הקשורות לתחום הסלולר ועוד. כשאת קונה את הקוד את צריכה לציין למוכר איזה סים יש לך, כלומר של איזה מפעיל הוא (AIS,DTAC,True וכד'). אם את לא זוכרת של איזו חברה קנית, פשוט תראי לו את הסים.

prizman

New member
עד כמה שאני יודע

תייר בתאילנד יכול להשתמש רק בPrepaid. אף אחד לא מתכוון לקחת סיכון
ולממן שיחות למישהו שיכול מחר בבוקר להעלם.
זה נכון שגם התאילנדים מעדיפים את שיטת הPrepaid וזה כנראה בעיקר בגלל
שהמחירים זהים לPostpaid וחוסך את הצורך להתחייב לחברה.
בישראל מחירי הPrepaid מזעזעים למדי ולכן לא נהוג להשתמש בשרות הזה.

קרלטון

New member
כמובן

אני לא רואה מצב שתייר יוכל להשתמש ב-postpaid, גם אם מסיבה כלשהי רצה לעשות זאת. הכוונה היתה לתת פרופורציות ביחס למה שאנשים מכירים מהארץ.

מדוע השוק הסלולרי בתאילנד ובישראל התפתח בצורות שונות כל כך כולל מבנה המחירים ההפוך, זאת שאלה מעניינת. הייתי משער שהסיבות כוללות תפוצה נמוכה יותר של שימוש בכרטיסי אשראי בתאילנד לעומת ישראל בעת כניסת הטכנולוגיה, העדפה כללית גבוהה יותר לעסקאות במזומן של אחוז לא קטן מהאוכלוסייה, ואולי אף אמון נמוך יותר בחיובים שוטפים של תאגידים דרך מערכות בנקאית / פיננסיות (דוגמא אחרת לאמון מועט, יחסית, במערכת הבנקאית ניתן לראות ב"פנקס הבנק" המצחיק הזה שכל תאילנדי מקבל כשהוא פותח חשבון ובו הוא אמור להדפיס שוב ושוב את התנועות שנעשות בו, או מכיוון אחר, לנטייה שעדיין קיימת, להחזיק זהב כנכס סחיר).

prizman

New member
שמעתי שמועה, לא יודע אם היא נכונה

שבאזור העובדים הזרים בתחנה המרכזית בת"א חברות הטלפוניה מוכרות את כרטיסי
הפרהפייד הרבה יותר בזול.
הנסיון שלי עם הכרטיסים האלה בישראל הוא שבחצי שעה של שיחה מקומית חיסלתי
סכום שאני מוציא בתאילנד בחודש. מאז כל פעם שאני מגיע אני לוקח טלפון מחבר.

לדעתי לרוב התאילנדים היום, לפחות לכל אלה בגילאי הביניים שאני מכיר יש כרטיסי
אשראי, למעשה מדובר על דביט כארד כי כניסה לאוברדראפט לא מקובלח, קניה בתשלומים
כן. גם לקיחת משכנתא מקובלת אבל שוב כמובן זה דבר שלזר קשה לקבל.
העניין של תשלום במזומן די ברור. בהרבה מקומות גובים 3% תוספת על תשלום בכרטיס,
זה מה שנקרא עמלת הסליקה של חברת האשראי שהרבה חנויות קטנות לא רוצות לשאת בה.
גם בהרבה חנויות בישראל ניתן לקבל הנחה על תשלום במזומן בגלל העמלה הזו רק שהישראלים
עצלנים מכדי ללכת קודם לכספומט ולמשוך כסף כדי לחסוך כמה אחוזים מהתשלום.
אישית גם אני משלם במזומן במקומות שגובים את התוספת הזו. אין שום סיבה שבעולם
לתרום לחברת האשראי עוד 3% במיוחד כשלי משיכת המזומן היא חינם.

את הקטע של פנקס הבנק גם לי קשה להבין. כמה ששאלתי לא הצליחו להסביר לי את
ההגיון שבו, בטח לא כשאני יכול לראות את כל התנועות בחשבון שלי דרך האינטרנט.
גם לי כמובן יש אחד כזה רק שהוא לא זוכה לראות אור יום.

העניין של להחזיק בזהב כנכס סחיר קיים בדי הרבה מדינות וכמישהו שמתמצא בכלכלה
אתה יכול גם לראות שהוא גם די מוכיח את עצמו. אם תוסיף על כך את העובדה שנשים
לא קונות לעצמן בד"כ תכשיטי זהב אלא מקבלות אותם זה הופך את העניין למשתלם
הרבה יותר.

קרלטון

New member
אלה נקודות חשובות

דביט כארד אינו ישים לעניין חיובי סלולר שוטפים postpaid, מסיבות מובנות.
עלות הסליקה לבית העסק דומה בארץ ובתאילנד, רק שבתאילנד מגלגלים את זה על הלקוח, ובארץ המחיר למזומן ולתשלום באשראי זהה, כלומר העסק סופג אותו. מדוע זה כך, זאת שאלה של מה קדם למה, הביצה או התרנגולת, אבל בכל מקרה מדובר בהעדפות והרגלי צרכנים. המוכר בתאילנד יודע שהוא יכול לבקש 3% יותר כי השימוש לא מקובל באותו היקף כמו בארץ. הלקוח ישלם 3% יותר, או שישלם במזומן. מקובל. בארץ, אם בית עסק מתחיל עם המשחקים האלה הלקוח יעבור הלאה כי הוא יודע שיש לו מספיק אחרים שלא יגלגלו עליו את העמלה.
לגבי זהב, שיעור המחזיקים בו כנכס סחיר במדינות המזרח כמו תאילנד, הודו, פיליפינים אינו בר השוואה לזה שבמערב. אם זה משתלם או לא, תלוי מאוד בתקופת האחזקה, ובכל מקרה תושבי אותן מדינות החזיקו בו ולא שינו את העדפתם גם בתקופות של עשרות שנים בהם זה מאוד לא היה משתלם. הסיבה לכך היא התפתחות מאוחרת יחסית של המערכת הבנקאית, פלוס אי וודאות מסוימת לגבי חילופי שלטון (עיין ערך הפיכות למיניהן) שהוא זה שבסופו של דבר מגבה את הכסף.

sailor

New member
ההבדל המהותי הוא שבתאילנד

וברוב מדינות העולם, שיחה בפריפייד עולה כמו או כמעט כמו שיחה של מנוי פוסטפייד (ללא מבצעים, תשלום גלובלי וכו').
בארץ, גם אחרי פריצת המפעילים החדשים, וירטואליים ופיזיים, מחיר שיחה בפריפייד הוא יותר מפי 2.5 מאשר שיחה בפוסטפייד.

לגבי זהב, הם חכמים, כלכלת העולם בצרות, זה ענין של זמן שארה"ב תאלץ לגבות מסים גבוהים או להכריז שהיא חידלת פרעון. כך או כך העולם ישתגע ורק סחורות בעלות ערך קשיח, כמו זהב, ישמרו על ערכם הראלי.

קרלטון

New member
שוב, זה עניין של שוק

הדרישה לפריפייד בארץ זניחה, ולכן אין עליה תחרות.

לגבי הזהב, אם זו דעתך אתה יכול לקנות חוזי זהב עם מינוף 1:10 או יותר ולהפוך למולטי מיליונר תוך שנים ספורות
רק לפני שאתה עושה את זה, כדאי לזכור שנבואות חורבן מגיעות כמעט כל עשור. רק לפני כמה שנים הדעה הרווחת היתה שאנחנו נמצאים במשבר בסדר גודל של 1929, בפועל, זה לא קרה. המשבר (זה שמחוץ לכותרות העיתונים), היה, בוא נודה על האמת, די מינורי. הכלכלה תמיד תכנס ל"צרות" בשלב מסוים, זה טבעה, היא נעה בסייקלים, כך שלמרות שיותר סקסי לדבר על הרס והתמוטטות כוללת, ההסטוריה מלמדת אותנו שאחרי כל שלב של דעיכה מגיע שלב של התאוששות.

למעלה