טלפון אחרי 24 שנה

טלפון אחרי 24 שנה

שלום לכולם, אני פשוט חייב לכתוב את זה איפשהו כי זה יושב לי על הלב, ומצאתי את הפורום הזה, אז אני מעדיף לכתוב כאן. אני בן לאם חד-הורית, אין לי שום קשר עם אבא שלי. ההורים התגרשו כשהייתי בן שנה וחצי. מאז לא שמעתי עליו, לא ראיתי אותו, שום כלום. לא ידעתי אם הוא חי או אמת. לפני כמה שבועות קרה מקרה שבו אימי פגשה קרובת משפחה שלו ממש במקרה. קרובת המשפחה הזו קיבלה את הטלפון שלי ויצרה קשר ביני לבין אבא שלי. לפני 5 דקות קיבלתי ממנו טלפון וכל הגוף שלי רועד. אנחנו אמורים להיפגש ביום שבת. זהו, הייתי חייב לשתף מישהו.

m i c h a l i

New member
וואוו איזה סיפור

אז קודם כל אתה מוזמן לכתוב ולשתף כאן...
ועכשיו לתגובה על האבא שהופיע פתאום: אני לא יכולה לנסות לתאר מה הרגשת כששמעת את קולו. מה היה לו לומר? האם אמך לא ידעה היכן הוא כל השנים או שנמנעה מליצור איתו קשר? מה הציפיות שלך מהפגישה איתו? בהחלט סיטואציה לא קלה שיכולה לבלבל אותך, אגב בן כמה אתה? ומה אמך אומרת על כל הסיפור? האם היא בעד הפגישה ביניכם?

אז ככה

אני בן 24. לא ראיתי אותו למעשה אף פעם (רק בתמונות). הם התגרשו כשהייתי בן שנה וחצי ולא שמרו על קשר. גם אני לא שמרתי איתו על קשר עקב כך. את אמא שלי אני בכלל לא טורח לעדכן, אני מעדיף לתת תוצאה מוגמרת, מה גם שאני לא מעוניין כ"כ לדבר על זה עם אנשים פנים אל פנים. מה שכן, אז כשהיא פגשה את הקרובת משפחה הזאת היא אמרה לי "אתה ילד גדול, תחליט לבד מה אתה רוצה". כשהוא התקשר לקחתי הרבה אוויר ואמרתי "על החיים ועל המוות" אבל מעולם לא היה לי דחף גדול ללכת לחפש אותו, וכך גם ההרגשה ברגעים אלו. אם חשבתי שאני אהיה בסערת רגשות, ההיפך הוא הנכון - האמת, זה לא כ"כ גורם לי להיכנס למחשבות עמוקות מדי. מה שכן, זה מסקרן. התאכזבתי גם קצת מהדיבור איתו בטלפון (דיבור של 2-3 דקות), הייתה לי מן שפת רחוב כזו. לא יודע, נחיה ונראה. אחרי יום שבת אני אהיה יותר חכם.

m i c h a l i

New member
למה אתה לא טורח לעדכן את אמא שלך?

מעניין לדעת... כמובן שאתה לא חייב לענות... אין לה מה לומר עליו? או שהיחסים ביניכם לא ממש טובים? מקווה שתחזור לכאן אחרי שבת לספר איך היה בכל אופן שיהיה לך מפגש מוצלח איתו ונסה להנמיך ציפיות... הרי הוא לא תיפקד כאבא בכל חייך אז אין סיבה שהוא יתחיל עכשיו... תמיד כדאי לא לצפות ואז לא מתאכזבים אלא יכולים להיות רק מופתעים לטובה

אמלה איזה אמיץ .

הכנת לן שאלות? אתה חושב שיש שאלות שיעזרו לך לפתור אי אלו בעיות אם תקבל עליהן תשובה שמסקפת אותך? הכנת את עצמך לאכזבה ? { אם הוא יחליט להתקפל} מה הפחד הכי גדול שלך מהמפגש איתן ? סליחה על המבול בהצלחה

a44

New member
הי, מלניום

ברור שאתה מתרגש מאוד. שולחת לך
גדול מכאן... הסיפור שלך לא ברור עד סופו, והשאלות שלי הן אותן שאלות שמיכלי כתבה, ובעיקר, מה נאמר לך כל השנים? מאחר ואינך יודע למה לצפות, אני חושבת שעדיף שלא לצפות... כלומר: לא לצפות שכאשר תיפגשו - מיד תאהב אותו, לא לצפות לקבל ממנו הסברים על כל השנים מאז שנעלם מחייך, לא לצפות שמהיום והלאה יהיה לך אב במישרה מלאה... לך לפגישה "העיוורת" הזו, כמו בחור שהולך לפגישה עיוורת עם בחורה. הרי לא הוא יזם את הקשר עימך, כך שלא ברור היכן הוא נמצא בתוך הסיפור הזה... לך בעיניים פקוחות, ומה שיהיה - יהיה... ושיהיה בהצלחה

המשך

לא, לא הכנתי לו שאלות. עד כמה שזה יישמע מפתיע, גם אם אני מעוניין לדעת מה הייתה הסיבה לאי שמירת הקשר, אני באמת חושב שיש לי לב טוב ואני לא מסוגל להעמיד אנשים במצב שבו הם נלחצים אל הקיר. הכדור בידיים שלו, אם הוא ירצה הוא יספר, אני לא הולך כ"כ לזרום. אני אענה על השאלות שהוא ישאל, וכך ההיפך. אם הכנתי את עצמי לאכזבה ? אני לא מכין את עצמי לשום דבר. אני גם טיפוס שמתקשה לשינויים בחיים (במיוחד שינויים גדולים) כך שאני לא בטוח אם אני מוכן בכלל או רוצה לשמור איתו על קשר. הפחד הכי גדול שלי מהמפגש זה למצוא בן אדם שלא תואם אותי מבחינה שכלית (כלומר אינטיליגנציה). כ"כ לא הייתי רוצה לדעת שאבא שלי בן אדם חסר חוכמת חיים (עם דגש על חוכמת חיים, לא השכלה) כמוני. עוד דבר, אמא שלי גרושה פעמיים. עד גיל מסוים (בערך 10) אני הייתי בטוח שהאבא החורג הוא האבא האמיתי. כלומר, הייתה תקופה שלא חייתי עם אם חד הורית אלא ממש הייתה הרגשה שיש משפחה מלאה. שוב, זה אף פעם לא בער בעצמותיי ללכת לפגוש אותו, עובדה שלא עשיתי כלום עד היום. מה שכן, זה סיקרן אותי נורא. ניסיתי למצוא עליו פרטים מכל מיני מקורות, אך לשווא.

Bavmorda

New member
היי מילניום,

שיהיה לך בהצלחה
. חשוב להיות בראש פתוח, בלי הרבה ציפיות כמו שאמרת. תחזור אלינו אחרי זה לחלוק איתנו עוד
(באמת נשמע מרגש, אבל גם מפחיד אני חושבת). לילה טוב, BAV.

s h o o s h a

New member
לפגוש את אבא

גם אם לא בער בעצמותיך, כדבריך, לפגוש את אביך במהלך השנים, הרי שלא דחית על הסף את הרעיון ללכת ולראות מי זה האבא הביולוגי שלך. חושבת שאתה נוהג בחוכמה בכך שאינך מכין 'רשימת מכולת' של שאלות, חושבת שאתה בהחלט הולך 'לזרום' עם הפגישה הזו ויש לך ציפיות ותהיות לגבי מי האיש הזה שאתה עומד לפגוש. אמרה נכון a44 כי הפגישה עמו צריכה לשאת אופי של פגישה עיוורת ואכן כך הוא. אתה עומד לפגוש אדם זר לחלוטין. הרעד בגוף אחרי שיחת הטלפון, התהיות לגבי איזה מין איש הוא האיש הזה, כל התהיות הללו הן לגיטימיות בהחלט. אל תנסה לצייר בדמיונך דבר. לך לפגישה עמו כשאתה נקי לחלוטין מכל מחשבה קודמת. זה לא קל (אולי לי, האומרת), אולם חושבת שעליך לבוא נטול ציפיות. רק אחרי שתיפגשו תוכל לגבש עם עצמך דעה עליו. וכך גם הוא עליך. אני מקווה עבור שניכם ומאחלת לכם שתמצאו שפה משותפת, שתגלו את עצמכם מחדש והשנים הבאות יהיו לסגירת פערים, מעגלים ויצירת יחסי אב - בן חדשים וטובים.

למעלה