טלמרקטינג

SoundsOfSilence

New member
טלמרקטינג

שלום, אני שוקל לעזוב את העבודה הנוכחית שלי לטובת טלמרקטינג, ומחפש מעט מידע על סוג העבודה הזו. אני מניח שמאחר שזו עבודה סטודנטיאלית, אני אוכל למצוא כאן תשובות. אודה למי שיוכל לעזור. השאלות שלי הן - 1. האם הייתם אומרים שזו עבודה "ראש קטן"? עד כמה היא דורשת ריכוז ומאמץ? 2. כמה מרוויחים בעבודה כזו? (חצי משרה/משרה מלאה) 3. איך התנאים בעבודה? (כמובן שזה מאוד תלוי במעסיק, אבל אשמח לקבל מידע בכל זאת) בנוסף, אשמח לשמוע כל מידע נוסף שתוכלו לספק (רשמים כלליים, דעות, וכו').

איכס. בעע. גועל נפש.

במה אתה עובד עכשיו? חווית הטלמרקטינג שלי היא אחת מהטראומטיות. היא מאוד קשה, ומאוד מלחיצה, גם אם אתה אדם "מכירתי". בדרך כלל ישנו יעד שנאלצים להשיג, והמטרה שלך היא- למכור. כמה שיותר. אסור לך להפסיק לדחוף מוצרים, ואנשים מהצד השני של הטלפון לא מחבבים את זה, בלשון המעטה. אז לא, "ראש קטן" היא לא, אתה על קוצים כל המשמרת. כמה מרוויחים? תלוי איפה אתה עובד ותלוי עד כמה אתה טוב. ברוב המקומות שכר הבסיס הוא מינימום, והבונוסים הם באמת קטנים. במקום שאני עבדתי בו, לדוגמא, רוב העובדים עמדו על בונוס של גג- 200 ש"ח בחודש, במקרה הטוב. את הבונוסים אתה מקבל רק במידה והממוצע החודשי שלך גדול מהיעדים, בהרבה. לשם דוגמא- הטובים ביותר אצלנו, אלו שמכרו יותר מכולם, עברו לעבוד בשכר גלובלי, 5 משמרות בשבוע, 7 שעות עבודה, 4500 ש"ח. לא להיט ענק, וכולם שאפו לשם... התנאים שבהם אני עבדתי היו כאלה, משמרות של 6 שעות, חובה 4 משמרות בשבוע (חובה ש2 מהן יהיו משמרות ערב). בתחילת יום עבודה כל אחד כותב על הלוח את השעה שבה הוא יוצא להפסקה של רבע שעה, ורק לאדם אחד מותר להיות בהפסקה בו זמנית (אז כמובן שההפסקות מאוד משעממות...). אני דיי בטוחה שיש מקומות עם תנאים טובים יותר, זה ממש ממש תלוי איפה אתה עובד.

SoundsOfSilence

New member
תודה על התגובה

כרגע אני עובד בחברת פרסום/הייטק. שכר טוב מאוד (שאין לי סיכוי להשיג בשום מקום אחר), תנאים טובים, קיוביקל עם פרטיות, אבל מה - אני שונא את העבודה הזו, סובל מכל דקה. אז אני מחפש אלטרנטיבות. למרות שלפי מה שאת מתארת, המצב הנוכחי שלי יותר טוב.

lynnabell

New member
טלמרקטינג ../images/Emo122.gif

אני קראתי נכון? אתה שוקל לעזוב עבודה נוחה עם שכר טוב בשביל... טלמרקטינג?!??! טוב, עכשיו שקצת התגברתי על ההלם, אני אגיד לך כמה דברים: עבודת טלמרקטינג היא לרוב עבודה נ-ו-ר-א-י-ת!!! זה נכון שיש שונות בין המעסיקים אבל באופן כללי, התנאים אותם תנאים, השכר אותו שכר והיחס - זוועה כל מקום. יש לי ניסיון בזה אבל הוא מועט ביותר כי מהר מאוד הבנתי במה מדובר ולקחתי את רגלי לעבודות אחרות. הנה אפיזודה דיי סטנדרטית ביומו של עובד טלמרקטינג: אתה יושב עם שפורפרת ביד (שמוצמדת לאוזן אדומה וכואבת מרוב טלפונים) ומנסה לעניין אדם במה שאתה מוכר בכל אמצעי מזויף ופתטי אפשרי. האדם, שממש לא מעריך את ההפרעה החצופה הזו לסדר יומו, במקרה הטוב מנתק לך ובמקרה הרע אומר לך בדיוק מה הוא חושב עליך, על טלמרקטינג ועל ההפרעה הזו והוא לא מפחד להשתמש בקללות ותיאורים "יפים". במקרה הגרוע יותר - הוא מסתלבט עליך, מעמיד פנים שהוא מתעניין ואז כשכבר חשבת שאתה תותח ועוד שניה אחת הוא קונה - הוא מביא לך איזו יציאה שמצניחה אותך ישר לרצפה. למה? ככה! כי אתה חרק קטן שמפריע לו באמצע יומו העמוס ומבחינתו זה שעשוע. אתה כמובן נאלץ להמשיך להיות נחמד ולשמור את העצבים שלך לעצמך כי אתה רוצה לשמור על העבודה. באותו זמן שאתה עובר את הגהנום האישי שלך על קו הטלפון, מסביבך יש עוד 50 עובדי טלמרקטינג נוספים שמדברים, צועקים, צוחקים ובאופן כללי עושים הרבה מאוד רעש מה שמקשה עליך מאוד לשמוע את ה"לקוח הפוטנציאלי" שולח לעברך עוד קללה עסיסית. לקולותיהם המרנינים של העובדים לידך מצטרף הקול הנוזף/כועס/מעוצבן וכמובן - צועק של מנהל המשמרת "למכור אנשים, למכור, אני לא שומע אותכם בטלפונים!!!!". לך תשמע מה ה"לקוח הפוטנציאלי" שלך מקשקש שם בין כל הבלאגן. את ההפסקה הקצרה ביותר שלך (שבמקרה הטוב אתה קובע ובמקרה הפחות טוב מנהל המשמרת קובע לך מתי לקחת אותה ולכמה זמן) אתה מבלה בהחזרה מהירה של השפיות למוחך וניסיון לא מוצלח להתנתקות מהבלאגן סביבך. למה? כי אחרת לא תוכל לעמוד בחזרה למשמרת הנהדרת שלך.... אני מספיק ברורה? יש עוד הרבה מאוד עבודות אחרות בתחום "עבודות הסטודנטים". תבדוק אותן לפני שאתה מכניס את עצמך לזוועה הזו. ובכלל - גם אם אתה סובל כל רגע, אולי תנסה לעבור למחלקה אחרת בחברה, אולי תחפש חברות אחרות באותו תחום ששם אולי אתה לא תסבול, אולי תחפש תחום שמעניין אותך לעבוד בו.... בקיצור, יש הרבה אפשרויות לחיפוש עבודה כתלות ביכולות, כישורים והלו"ז שלך ואני אישית הייתי דוחה את הטלמרקטינג לתחתית תחתית תחתית הרשימה.... בהצלחה!

yrmshgn

New member
הרגת אותי.... ../images/Emo13.gif

קראתי את זה כמו שכתבת (בשצף קצף) ולמרות שאין לי מושג מי את דמיינתי את הקול שלך עולה ומתעצבן ככל שמתקרבים לסוף... כמה נחמד לדעת שכל עם ישראל מסכים על משהו אחד לפחות... למרות שאיפה שאני עבדתי - היו כאלה שמשום מה מאוד נהנו....

PianoGirl20

New member
זה נשמע ממש כמו העבודה שלי בסקרים...

גם שם כולם מסביבך צועקים לטלפונים שלהם ואתה בקושי שומע את עצמך, לא לדבר על זה שהאחראי משמרת כל הזמן צורחים ברקע 'סקרים, אתם לא עושים מספיק סקרים!' ומתנהגים כאילו זה אשמתך שאנשים טורקים לך בפרצוף במקום לענות על הסקר ה'מעניין והקצר' שאתה עושה.. וגם שם אתה כל הזמן חזר על אותם הדברים במשך 6 וחצי שעות והטקסט עצמו מאוד יבש ולא מעניין....בקיצור, זה פשוט סיוט. בגלל זה פשוט התפטרתי אחרי איזה 5-6 משמרות...ממש החזקתי את עצמי בכוח בשביל להרוויח את הכמה גרושים שם..

E i n a v 1 1 1

New member
מהניסיון האישי שלי...

הייתי בטלמרקטינג ממש בראש פתוח, ועזבתי אחרי יום ושעה
למה? כי אותי בכל מקרה זה מאוד שיעמם. זה להגיד את אותם דברים במשך 7-8 שעות ביום, זה מתיש, מתסכל מבאס, וכל שיחה אמורה להישמע כאילו זאת השיחה הראשונה שאתה עושה על הבוקר. וגם אנשים לא ששים לפזר מהכסף שלהם, וזה לא הכי קל. זאת עבודה שוחקת, אני אישיתי ביום שהייתי שם סבלתי. אני צריכה דינאמיקה של אנשים, אני צריכה שאנשים ידברו איתי, ויהיה צחוקים לא כל היום להיות קבורה עם הטלפון רשימת אנשים אינסופית ובקושי אפשר למכור... היום אני עובדת במוקד שהשיחות נכנסות, אומנם אנשים חלקם נחמדים לחלקם בא לך לשבור את הטלפון בפנים, אבל יותר קל שהשיחות נכנסות ולא צריך ללכת ולמכור לאנשים משהו שהם בדרך כלל גם לא צריכים אותו.

beniNC

New member
ממממ

צלצלו אלי מסלקום 5 פעמים לראיון עבודה... והתקבלתי אצלם אחלה עבודה .. אני מרוצה:p 1. האם הייתם אומרים שזו עבודה "ראש קטן"? עד כמה היא דורשת ריכוז ומאמץ? ממ לא בהכרח 2. כמה מרוויחים בעבודה כזו? (חצי משרה/משרה מלאה) משרה מלאה אני לומד בערב 3. איך התנאים בעבודה? (כמובן שזה מאוד תלוי במעסיק, אבל אשמח לקבל מידע בכל זאת) סבבה... נציד שירות וכל זה לא משהומיוחד..

למעלה