טללים שאלה לי אליך:

Saladin

New member
טללים שאלה לי אליך:

בתור מי שאמון בפורום על נשיאת בשורת הכוכב לאומה הסינית, האם תוכל לשפוך מעט אור על מה שקרה לתעשייה של המדינה הזו בעשורים האחרונים, על מה בדיוק ידוע למערב על צורת השלטון שם (מי זוכר בכלל איך קוראים ליורש של ז'אנג זמין? ולא שהשמות קשים כל כך, הם פשוט נראים ככה בגלל המקפים) ועל מידת המעורבות של סין בסכסוכים במזרח אסיה (מה העמדה שלה לגבי העימות האינדו-פקיסטני למשל?)?

סין...

קטונתי, הידע שלי על סין לא מספיק על מנת להיות ראוי לכותרת שאתה משדך לי מהמעט שאני בכל זאת יודע אני יכול רק לציין שסין הפחיתה משמעותית את המעורבות שלה בסכסוכים מקומיים, במזרח אסיה או בחלקים אחרים של העולם, לא רואים יותר מומחים צבאיים וחקלאיים ברחבי העולם השלישי, לא שומעים על הצהרות סיניות בנוגע לסכסוכים מקומיים, וזאת כאשר המאמץ העיקרי שלה בשנים אחרונות הוא לקראת גיבוש של מעצמה עולמית אבל מתוך בניה פנימית. הנקודות עליהן אני יכול להצביע הן בניית הכוח הכלכלי, שנעשית על ידי מעבר מבוקר לכלכלת שוק ופרוייקטים עצומים של פיתוח, ובמקביל בניית יכולות טכנולוגיות יוקרתיות כמו הכניסה למרוץ לחלל, פיתוח צבאי מתקדם בתחום מטוסי הקרב והטילים, ובניית תשתית היי טק רחכה שכוללת הכשה של מאות אלפי מהנדסים בתחומי התעשיות עתירות הידע. בהקשר של סכסוך קשמיר בין הודו לפקיסטן, בניגוד למה שהיה בשנות ה-60, לא שמעתי על התערבוץ או אפילו הכרזות של ראשי סין. נתקלתי בהערכות של סינולוגים שסין שאפה ותמשיך לשאוף למעמד של מעצמת על עולמית, מה שאולי מצביע על כך שלאחר שהיא תחוש שהיא סיימה שלב של בניה מבפנים היא תחזור לזירה המדינית והצבאית בכוח מוגבר. יש כאן כמה חבר'ה עם היכרות טובה בהרבה משלי שאולי יוכלו להוסיף ולהרחיב: renjintso, fa jing, מישהו?

fa jing

New member
חו ג'ינג טאו יורשו של ג'יאנד זי מין

אשמח לפרט הלאה אבל אני כרגע קצת עסוק אולי יותר מאוחר היום....

renjintso

New member
מתפקדת

גמני לא מומחית לסין, ומתבססת על ההתרשמות שלי ממה שקורה מסביב, וממה שכתוב בעיתון. כן, הניתוח שלך נשמע הגיוני בגדול. קצת יותר בקטן: סין עדין שולחת מומחים בתחומי חקלאות ותעשיה (וצבא, איך לא?), למדינות שכנות ופחות מפותחות. למשל לאוס, ויאטנם, קזחסטן. יש גם קשרים ענפים עם מדינות אפריקניות. זה נעשה, רק עם פחות רוח וצלצולים מבעבר. יכול להיות שהסיבה היא חוסר עניין להיכנס בשלב זה לעימות עם ארה"ב על אזורי השפעה. המפלגה בהחלט הולכת על בהונות בעניין הזה. בכולופן, כנראה שסין באמת נמצאת בפאזה של התעצמות ובניה פנימית. האם מדובר באמת בבניה, או אולי דווקא בהרס? זו כבר שאלה אחרת. באשר לסכסוך הודו-פקיסטן, די ברור למה סין נמנעת מהבעת עמדה. אין לה סיכוי לשמש מתווך נייטרלי שם. עם הודו יש לה סכסוך גבול ישן, וקשרי מסחר שמתרחבים בהתמדה. עם פקיסטן יש גבול באיזור אסטרטגי ורגיש ביותר, שמאוכלס ע"י מיעוט מוסלמי. בקיצור, זרוקות שם בסביבה כמה חביות חומר נפץ, והסינים חכמים מכדי לשחק בהן. המינוי של Hu Jintao נתפש כאיזשהו צעד קדימה, העברת המושכות לדור הצעיר (עאלק צעיר, האיש בן 62) וכו'. מצד שני, מדובר בהחלט בחבר מפלגה נאמן, שלא מראה בינתיים סימנים לדמוקרטיזציה. סין מתמודדת עם בעיות פנימיות עצומות, וההנהגה של היום מאד זהירה ומחפשת איזונים. הבעיה היא, שכמו כל מנגנון, המוטיבציה העיקרית של המפלגה היא לשימור עצמי, וזה יוצר סוג של מילכוד כשמדובר בתהליכים של דמוקרטיזציה. טוף, הנושא גדול, הזמו קצר והסימניות מרובות, מקווה שזה מוסיף משו

fa jing

New member
היי לסאלאדין....

השאלה ששאלת מאוד מורכבת ואני...מי אני...כולה פישר קטן שסין היא רק תחביב בעבורו. את שאני כותב כאן אני כותב אך ורק מנסיון אישי ומקריאה, מנסיון חיים והתרשמות אישית לאחר 4 שנים של חיים עצמאיים לבד בסין לכן כך הכל בערבון מוגבל מכיוון שקטונתי מלהיות מבין ומומחה למדינה קסומה זו. בתור המלצה הייתי גם ממליץ לך לכתוב מייל לד"ר מאיר שחר והקולגות שלו...אני בטוח שהם ברי סמכה יותר ממני אך מה שלי יש ולהם אין זה נק' מבט מתוך חיי היומיום הסינים שכן אני חייתי שם בעוד וידעותיהם שלהם הינהם עמט 905 אקדמאיים גרידא. לכם אני מציע לך לקרוא את שיש לי לומר לשאול את מאיר שחא וחבריו ואז לעשות סינטזה...אני בטוח שיצא מכך משהו מעניין.... האם תוכל לשפוך מעט אור על מה שקרה לתעשייה של המדינה הזו בעשורים האחרונים? - אז ככה לא צריך להיות חכם גדול בכדי לומר לך שהתעשיה שם צומחת במאות אחוזים ואפילו בהפרשים של ימים בודדים, את הצמיחה בתעשיה מעבר להוכחות בשטח כגון:יצוא ומכירה לחו"ל ובשווקים, אני מעדיף להציג בתור השוני בחיי היום יום. אם בעבר היית רואה רק מכוניות בודדות על הכבישים ובד"כ היו אלו מוניות, כיום ניתן לראות מכוניות רבות מאוד על הכביש...ולאו דווקא הזולות שבהן...היית מאמין אם הייתי אומר לך שפשוט רוב המכוניות על הכביש שם הם מסוג: LEGEND , BUICK, MERCEDES, AUDI ? כן או לא זה לא משנה...העיקר הוא שזה מה שאתה רואה על הכביש. נכון כי לעומת האוכלוסיה הכפרית שהיא הרוב בסין זה אחוז ממש קטן...אך עדיין זה מצביע על גידול בהכנסות של אלו שנמצאים בערים. דבר נוסף שקורה בתעשיה שם ויש לה גידול ניכר מאוד זו תעשיית החיקויים הם אומני החיקוי....ואפילו מומחים מתקשים לזהות בין האמיתי למזוייף( למי שראה לפני כשבוע האחד הערוצים היתה תוכנית תחקיר אמריקאית שלמה על הנושא הנ"ל- נלקחו דוגמאות זיופים לחברות המקוריות ואף טובי מבקרי האיכות אמרו שאם לא היו אומרים להם שאלו הם חיקויים....הם לא היו מבחינים בכך!!! כן השלטונות מודעים לתעשיית ענק זו...אך הם מצידם טוענים כך: "בסין לא קיים חוק כתוב על איסור מכירת זיופים" כמו כן מאידך הם טוענים כי הייצרנים באים לסין עקב העלויות וכח האדם הזול....כך שהם יכולים לספוג את הנזק המזערי שתעשיית החיקויים גורמת להם. השלטון בסין כמו בכל מדינה קומוניסטית בריאה (והייתי מרחיק לכת ואומר גם דמוקרטיות-ראו מדינתנו) נגועה במחלת הבקשיש...ויד רוחצת יד עד כדי הגזמה מגעילה. שם רק ה"קשרים" מדברים והכסף עושה את העבודה. לדוגמא.....מפעל מוטורלה נפתח בסין בעיר בה התגוררתי לפני כעשור. ועד לפני שנתיים היה המפעל צריך לשלם לפקידים עירוניים שוחד בכדי שאלו יספקו כל שנה את האישורים הנאותים......כל שנה עלה הסכום עד אשר חברת מוטורולה אמרה דיי והודיעה כי אם עניין זה לא ייפסק הם יישאו בעלויות מעבר המפעל למאלזיה.....אז כמובן נרגע השלטון הסיני וביטל את עניין השוחד. יש לי עוד קוריוזים רבים אבל לאט ...לאט..... וכעת לחזון אחרית הימים שלי לגבי סין... אתם יודעים מה....? יותר מאוחר אני חייב לזוז... חנן

Saladin

New member
תמשיך...בינתיים כמה שאלות/הערות:

AUDI, BUICK, MERCEDES,LEGEND1? איפה היפניות בכל העסק? ובהזדמנות זו עוד שאלה - AUDI צרפתית לא? ו - LEGEND? 2. לגבי החיקויים אנקדוטיטה מצחיקה - יש לנו במטבח ובסלון (כן עדיין גר עם ההורים - כולה בן 20 מה יש?) מנורות לבנות עגולות גדולות, מין כעכים שכאלה, שנדלקות בהבהוב מתמשך, יעני צריך להתניע אותן. לא משנה - העניין הוא שכבר כמה חודשים שהמנורות האלה עושות בעיות וצריך להחליף אותן כל כמה שבועות. וזו מנורה שעולה 80 ש"ח. הקיצר, לפני חודש בערך הלכתי עם אמי לאייס קנה ובנה לקנות עוד אחת מהכשלונות המלאכיות ומה מסתבר? שאלה שעולות 80 ש"ח הן תוצרת סין ומחזיקות מעמד רק 3000 שעות, ואם אנחנו מעוניינים בתוחלת חיים ארוכה יותר למנורותינו חזקה עלינו לקנות תוצרת יפן ולהותיר את צרורותינו נקובים. בסוף קנינו את הסינית, עד הפעם הבאה... 3. ספר קצת על ההנהגה הסינית, מה שידוע לך. הרי ז'אנג זמין עדיין בחיים. זכורה לי הבעת העיניים הקפואה וחמורת הסבר מאחורי המשקפיים. מפחיד אותי. מה הוא עושה שם מאחורי הקלעים? או שאולי לא ירד מהבמה? ולמה אפשר להשוות את צורת ההנהגה שם היום - לטריומוירטים למיניהם כמו אלה שהיו בברה"מ?

fa jing

New member
ממשיך....

היכן היפניות בכל העסק? ובכן באזור שאנגחאי ישנו מפעל של הונדה....שלפני כמה שבועות קיבל גושפנקא סופית מהיפנים לגבי היותו נציגות הונדה בסין ואתה יודע למה?...מכיוון שאם היפנים לא היו נותנים גושפנקא חוקית זו הסינים עדיין היו מייצרים אותה כ"חיקוי" ולע היה מעניין אותם מה היפנים חושבים על כך. כיום מעבר לשנאה ההדדית בין סין ויפן..משקעים מהטבח בנאנג'ינג בשנות ה-30 של המאה הקודמת...... יש כיום תחרות בין יפן לסין על מה שנקרה להיות "הדרקון האסייתי"- הכח הכלכלי השולט באסיה....לאט לאט הכף נוטה לכיוון סין והרי ברור למה....עלויות נמוכות. את האודי גם מייצרים בסין...ה-LEGEND מיובאת מיפאן....ומי שבאמת עושה חיל אלו הן הפולקסוואגן שפתחו שם מפעל לפני כמה שנים ופשוט השתלטו על שוק הרכבים הסיניים. כך גם סיטרואן שפתחו קו ייצור לפני שלוש-חמש שנים שם....ועוד הזרוע נטויה. גיאנג זי מין עדיין המפקד העליון של הצבא...וכל הערכתי אליו מכיוון שהוא בין המנהיגים הבודדים שהבינו כי זהו הזמן לקידמה והגיע הזמן לתת את מושכות השלטון לדור הצעיר שיצעיד את המדינה קדימה-דבר שהוא די מהפכני למדינות קומוניסטיות שהשליטים בהן אוהבים להחזיק את השלטון עד ליומם האחרון.....

Saladin

New member
פולקסוואגן...גירית אצלי בלוטה רגישה

חחח. צ'מע, ראיתי לא מזמן בערוץ ההרפתקאות, נדמה לי, תוכנית של חצי שעה על מדע. דיברו על פרויקט של העתיד הקרוב - רכבות מרחפות באויר. הכוונה, אם לא שמעת על זה, לרכבות שנוסעות בגובה של כמה סנטימטרים מעל פני המסילה ונוסעות במהירות אדירה - מגיעות ל - 420-450 קמ"ש. יש שתי שיטות לבצע את הריחוף הזה: האחת היא ע"י שימוש במגנטים בעלי מטענים זהים, הדוחים זה את זה וכך נוצר ריחוף, והשניה שלא הבנתי משתמשת במגנטים בעלי מטענים הפוכים. בכל אופן, שתי מדינות הן החלוצות בתחום הזה ומתחרות זו בזו על מי תקדים להשלים את הפרויקט: נכון, יפן וסין. אלא שמי שמקדם את הפרויקט בסין הם מתכננים ומהנדסים גרמנים. האם שמת לב להשפעות גרמניות בתחומים מסוימים? אולי בתחום הצבאי למשל? יודע משהו על הצבא הסיני? יש להם חיל אויר איכותי?

fa jing

New member
אני לא טכנאי רכבות ומסילות אבל...

אכן שמעתי כי אחת הטכניקות היא ע"י שימוש במטענים זהים היוצרים דחיה חשמלית וכך נוצר אפקט הריחוף. מעבירים זרמים חשמליים בעלי אותו מטען במסילות ואז נוצרת דחייה. הטכניקה השניה שנראית לי יותר היא העברת זרמים חשמליים בעלי אותה הכיווניות...כך שמי שלמד פיזיקה וחשמל יודע כי נוצר שדה חשמלי בעל כיווניות זהה עפ"י כלל הבוה. את המכרז לקחו בסין....הגרמנים, שבנו כבר את המסילה הראשונה מנמל התעופה בפו-דונג בשאנגחאי.

למעלה