טלכו התותח

אאא109

New member
צודק

אריק סתם רמאי ...שהוא אומר שטלכו לא עשה כלום במשחק... הוא סתם בורח מזה כי קשה לו לקבל א תזה שטלכו שיחק טוב בעצם שיחק מצויין... עאלק הוא אמר שטלכו נגרר אחרי שי וליאורה...טלכו הציל את שי. הקיצר גם מסכים בקשר למי אחראי להדחות בכל החלקים שאמרת!

נליאו

New member
ליאורה לא תקח את המיליון

אני לא מבין מה אנשים מתלהבים מליאורה, כמו שאמרת הבחורה מדיחה רק מתוך שיקולים אישיים ובלי מחשבה אסטרטגית. אם היא הייתה מנסה להדיח את השלושה שאיתה ברביעייה ובעיקר את טומי, וחושבת למשל על להגיע לגמר עם זיו והדס, שלא היו מקבלים הרבה קולות מהמושבעים, סיכוייה להיות השורדת האחרונה היו גבוהים. המהלכים שלה נבעו מטעמי נוחות חברתיים בלבד, מישהו חשב שבעונה שעברה אריק נהנה להיות תקוע על האי עם נטע לי ואנסטסיה? לא... אבל הוא בכל זאת חבר אליהן עד לשלבים גבוהים... בראיון שלה לפנאי פלוס שאלו אותה למה היא הדיחה את הדס, חלק מהתשובה שלה הייתה "אני רוצה גמר עם אנשים שווים ולא רציתי להיות בגמר עם אחרים שלא שיביאו רייטינג חלש, מעדיפה להגיע עם שניים מעניינים, שווים, נותנים פייט", לא פלא שהיא תקבל 0 קולות במושבעים.

Matsman

New member
שמעתם ? זאת הסיבה שהיא הדיחה את הדס...

ספרדי כפול השני, אני מסכים איתך בכל הנקודות. אני רוצה להדגיש משהו שאדון אריק אלפר מתחמק ממנו... קודם כל, בזמן המשחק אריק לא היה רופא אלא סטאז'ר. אף על פי כן הוא הצהיר השכם והערב על היותו רופא בתקווה שהיוקרה של המקצוע תעזור לו בקרב המושבעים ובקהל בבית. ולכן הוא שקרן גם בחיים. שנית, הסיבה היחידה שהוא כל הזמן מדבר נגד טלכו ועושה לו הפחתות ערך היא שטלכו הביא לאריק בהפוכה. הוא הראה שאפשר לנהל את השבט גם בלי לתקוע סכינים, גם בלי שתגרום לאנשים לבכות, גם בלי שיכעסו עליך כ"כ, ובלי שישארו כאלה שישנאו אותך אחרי המשחק כמו איתי. טלכו לא ביקר מתמודדים אחרים וירד עליהם כמו אריק בכל הוידווים שלו. הוא הראה שאפשר להיות אסטרטג ועדיין להשאר איש טוב ונעים. לא עוין כמו אריק אלפר. מתוך הדף של טלכו באתר 'הישרדות'(דברים שהיו רשומים שם הרבה לפני התוכנית): "על השאיפה של טל במשחק - "אני רוצה לשנות תפוסי חשיבה של אנשים ולהעביר מסר. אפשר לדעתי לנצח במשחק גם עם הרבה תחכום, בלי עוינות, ואפשר לגבור על אנשים בלי לפגוע בהם. אלה ערכים שאני מקווה ליצוק ולהעביר אותם כמסר." הוא מצהיר שאם יזכה, הזכייה תוכל להוות בסיס מעולה להקמת בית חולים אלטרנטיבי לילדים שחולים במחלות קשות ולנזקקים, לכאלו שלא יכולים לפעמים לעמוד בתשלום טיפולים אלטרנטיביים."

Matsman

New member
ועוד דבר

בהדחות האחרונות(מאז האיחוד), אם מישהו חושב שזה מקרה שליאורה הדיחה שם אנשים הוא כמובן טועה. ראיתי כאן כמה אנשים שהבינו את האסטרטגיה של טלכו ואני מחזיק מהם. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1935&MessageId=136985192 שורד חכם לא ירצה להזכר לפני בחירת המושבעים ככזה שהדיח אנשים על ימין ועל שמאל. מה שעבד אם אריק(בעיקר בגלל שמולו עמדה מירית) לא יעבוד תמיד, וגם אם יעבוד, עדיף להיות יותר חכם מזה. וגם כאן טלכו היה יותר חכם מאריק. הנה חלק מדבריו של טלכו: "אני נותן לכולם את התחושה שהם שולטים במשחק" "(על ליאורה ואביגיל) זה בדיוק מה שאני צריך עכשיו. אני הולך להשתמש בזה ולהפוך את זה לסכסוך של ממש" "אני זה שהחדיר לאביגיל את הרצון להדיח את טומי ועכשיו אני פשוט משתמש בזה נגדה" "אני גורם לליאורה לחשוב שהיא שולטת על המצב אבל היא בעצם סוג של מריונטה" "כולם אולי באו לשחק את המשחק - אני באתי לנהל את המשחק" "(על ליאורה) אני מורח אותה כמו פרוסת לחם שמורחים עליה חמאה ודבש"

מצדה74

New member
תמשיך להביא את הציטוטים האלה

ותהיה בטוח שטלכו לא יעבור את האסאמאסים. (יכול להיות שאתה בכלל סוכן של שי/טומי?) אנשים סולדים מטיפוס כזה. בטלן, לוזר ונגרר, וגיבור גדול רק מול המצלמות של התחקירנים.

Matsman

New member
אנשים סולדים מלכלכנים

הם מעדיפים להעביר אותם לאתרי פסולת, כמו חיריה. אם לא הבנת את האסטרטגיה שלו זאת לא בושה לשאול. הבעיה איתך היא שאת לא הבנת, ובמקום לשאול ולברר את פשר הדברים ומדוע אנחנו כ"כ מחזיקים ממנו, את בוחרת להשמיץ מפה ועד הודעה חדשה. טלכו ניהל את המשחק. מי שלא ראה את זה הוא לא חכם, בלשון המעטה. אבל מי שבוחר להשמיץ את טלכו כי הוא עונה לשאלות של התחקירנים, זה כבר אדם מיוחד.

מצדה74

New member
הסיבה לכך שליאורה אחראית ליותר הדחות

היא כדלקמן: טלכו ניסה פעמיים להדיח את טומי - ונכשל. בפעם הראשונה זיו הודח במקום טומי, בפעם השניה ליעד הודחה במקום טומי. טלכו ניסה להדיח את ליאורה - ונכשל. ריקי הודחה במקומה. לאחר הדחת ליעד הוא כבר היה שבר כלי, וכל מה שנותר לו לעשות הוא להתחנן שלא ידיחו אותו. אכן אסטרטגיה גאונית.

Matsman

New member
שוב מעוותת את המציאות

אומרת שליאורה אחראית ליותר הדחות וכסיבה נותנת שלוש הדחות שבהן לכאורה טלכו "נכשל" וליאורה הצליחה. גם אם היית צודקת בהדחות הספציפיות האלו(ומובן שאת לא) אלו לא היו ההדחות היחידות במשחק. היו עוד הדחות לפני האיחוד ואחרי האיחוד. טלכו משלש את ליאורה במספר ההדחות שהוא אחראי להן. זו בדיחה לומר שליאורה הייתה אחראית ליותר הדחות. אני לא צריך להביא את רשימת המודחים ולכתוב לכמה טלכו אחראי ולכמה ליאורה. לגבי הדס קשה לומר מי היוזם ומוביל המהלך. מה שאנחנו יודעים הוא שליאורה רצתה להדיח את אחד הבנים, ונכשלה. ועוד דבר- לא משנה מי זה היה, זה לא נותן אוטומטית יותר נקודות. כפי שאני ואחרים כתבנו ואת מסרבת להקשיב- להיות האיש הרע שיזכר כמדיח, ביחוד בשלבי המשחק הסופיים- זו בחירה אסטרטגית גרועה. לרצות להדיח מתמודדים על רקע אישי בלי שום קשר לאסטרטגיה(כפי שליאורה עשתה עם הדס) זו עוד בחירה אסטרטגית גרועה. את שתי הבחירות האלו עשתה ליאורה. ליאורה הובילה את ההדחה של ריקי(מובן שכדי לעשות זאת פנתה לגברים, למרות שהיא כל הזמן טענה שהיא בעד ברית בנות וכו' וכו'), בהדחה של זיו ליאורה וטומי שיתפו פעולה. זהו מבחינתה של ליאורה. כל שאר ההדחות במשחק היו של שלושה: זיו, שי וטלכו. טלכו היה הראש מאחורי רובן, שותף בכולן. הוא ניהל את המשחק הזה, תרצי או לא תרצי, תעוותי את המציאות או לא תעוותי.

אאא109

New member
Matsman נכון ושוב נכון

מה אני אגיד לדעתי מה שכתבת נכון. טכלו אחראי להרבה הדחות ושלא ינסו למכור לי סיפורים שלא.

נליאו

New member
כרגע לטלכו מגיעה הזכייה

ליאורה ושי הם אסטרטגים פחות טובים בגלל שליאורה הדיחה אנשים מנוחות חברתית בלבד ושי ניצל בזכות טלכו ובזכותו הוא בשלב הזה. מצד שני, טלכו, שלא כמו אריק, הוא שחקן עם פגמים, בעיקר בגלל שהשאיר לידו את טומי האהוב שיכול להביסו. טלכו צריך לעבור שני מבחנים גדולים בגמר, המבחן הראשון הוא הקהל, אם הקהל הישראלי המתחסד רואה בטלכו שחקן ולא בטלן, אם הוא עובר את האסמסים הוא מגיע למבחן השני, המבחן מול טומי על קולות המושבעים. הוא יכול לזכות במבחן הזה בעזרת התשובות שלו שהוא שיחק את המשחק, שלא עורר אנטוגניזם כלפי אף אחד ושבעצם הוא זה שניהל את המשחק, וישכנע את המושבעים להצביע לו, וכך סופית יוכיח שהוא השחקן הטוב ביותר העונה.

מצדה74

New member
כרגיל, אתה מסתבך עם עצמך

אתה כבר לא יודע מה להגיד כדי להוציא את טלכו טוב, אז בהתחלה אתה טוען שהוא לא היה אחראי להרבה הדחות מתוך איזושהי "אסטרטגיה" לא ברורה - "בהדחות האחרונות (מאז האיחוד), אם מישהו חושב שזה מקרה שליאורה הדיחה שם אנשים הוא כמובן טועה. ראיתי כאן כמה אנשים שהבינו את האסטרטגיה של טלכו ואני מחזיק מהם. שורד חכם לא ירצה להזכר לפני בחירת המושבעים ככזה שהדיח אנשים על ימין ועל שמאל." וכעת אתה אומר – "טלכו משלש את ליאורה במספר ההדחות שהוא אחראי להן." אז מה אתה רוצה לטעון? שהוא לא שורד חכם לפי הפרמטרים שאתה עצמך קבעת?

אאא109

New member
הוא לא התסבך את לא הבנת

הוא אמר שטלכו אחראי להדחות האלו אבל הם לא ראוים את זה! ליאורה לקחה קרדיט על ההדחות בפני כל ה שורדים שראו אותה ועד כמה היא הייתה מעורבת במהלך! טלכו עשה את זה שקט דרך זיו בהתחלה ובזמן ההדחה של אביגיל הוא השתמש בליאורה.כי היא זו שתקפה הוא זה שהביא את הרעיון!אז שלא תגידי ליאורה יזמה כי היה פה אותו מקרה כמו אם זה טלכו תחיל את רצף האירועים החבר'ה הנלווים רק נסחפו תוך כדי.

איזו הוכחה יש לך שטלכו יזם את זה? זה שהוא טען

את זה בצילומי ההשלמה? ליאורה בסופו של דבר לכלכה את הידיים שלה, כל הכבוד לה על כך. ועל זה אני חושב מגיע לה המיליון. ולא על צעדים פחדניים כמו "להפסיד במשימות בכוונה" ולהסתתר מאוחרי זיו, ליאורה ושי.

אאא109

New member
כבר הסברתי פעם

הוא זה שהלך לדבר עם אביגיל שכדי להדיח את טומי!תסתכל שוב בפרק ותראה שזאת האמת. הוא שיכנע אותה כנראה שכדי גם להתחיל את המהלך הזה... אז כן הוא עשה את עבודה השטח ולא ליאורה... הוא הלך לליאורה לשכנע אותה שהיציאה של אביגיל לא הייתה מעידה חד פעמית. הוא נכנס לתוך הברית של ליאורה ושכנע אותם שהוא יחד איתם... עכשיו אני כבר יודע ותגיד לי שכל מה שאמרתי פה זה שקרים ורמאות אבל מבחנתי אם תגיד את זה זאת תהיה צביעות פשוט

אתה מוזמן לראות את הפרק שוב

רואים בבירור את השיחה של טלכו וליאורה, כשכל השיחה מבוססת על טלכו אומר לליאורה דברים על אביגיל וההדחה הקרובה וליאורה - "באמת?" , "זה מה שאתה חושב?", "אתה צודק, לא חשבתי על זה".

מצדה74

New member
ולגבי הדחות לפני האיחוד

לפני האיחוד, ליאורה השתתפה ב-3 מועצות שבט, ב-2 מתוכן היא היתה היוזמת והמבשלת של ההדחה. בהדחה הראשונה של ריקי בטינאגו, ובהדחה של אינה מקאראו. ההדחה השלישית, של אבי, היתה side effect של ההדחה של אינה. מה קרה עם טלכו? באי המודחים הוא היה אחראי להדחתו של לירן גלעדי, דגיגון קטן מאוד, כך שלא ממש התרשמתי. בטינאגו – הביא להדחת טל ירוק. והיתה עוד פעם, בה הוא נחלץ מהדחה שלו עצמו, רק בנס. זו למעשה היתה הפעם הראשונה (ולא האחרונה) שהוא הגיע למועצת שבט ורק חשב שהוא יודע מה הולך לקרות, אבל הוא לא ידע שהוא עצמו מועמד להדחה. הבה ניזכר במצב העניינים לפני מועצת השבט בה נטלי פרשה. ברית טלכו,ליעד, זיו ונטלי – תכננו להדיח את טל בן דוד. ברית טינאגו שמנתה את טל בן דוד (ירוק), אוהד, טומי, ואביגיל – תכננה להדיח את ליעד, ביוזמתו של טומי שלא הסתדר איתה. אבל הם חששו שאוהד ברגע האמת לא ישים את השם של ליעד. גם טלכו בנה על זה שאוהד לא יצביע ליעד, וכך טל בן דוד יודח. עם זאת הוא לקח בחשבון גם אפשרות של שוויון, כפי שאמר לטל בן דוד לפני המועצה – "אנחנו הולכים פה לשוויון, אתה יודע את זה". רק ממש לקראת המועצה, טל ירוק החליט לשנות את התכנית, ולהדיח את טלכו ולא את ליעד. טלכו בכלל לא ידע שהשם שלו יעלה במועצה, זה תפס אותו לגמרי בהפתעה. היה שוויון. 4 קולות לטלכו, 4 קולות לטל ירוק. טלכו וטל ירוק עמדו בפני בחן אש, ואז נטלי הודיעה שהחליטה לפרוש, ובכך למעשה, הצילה את טלכו מהדחה כמעט ודאית.

וההדחה של אביגיל?

לא מבין אתכם, אפשר להגיד הרבה דברים על דרך המשחק שלו, אבל פירוק הברית של ליאורה-אביגיל-טומי-אוהד היה אחד המהלכים הגדולים של כל העונות. שתל רעיון במוח של אביגיל, ואחר כך השתמש ברעיון הזה בשביל לשתול רעיון במוח של ליאורה, והופ הברית מתפרקת. איך שלא תסובבו את זה, מדובר ביופי של מהלך.

וגם אנגלנדר אגב

זה ממש לא מובן מאליו שזיו יחבור אליו במקום אל שי, אחרי שזיו ושי היו כאלה צמד חמד. אני נותן שאפו גדול לטלכו גם על הדרך שבה הוא גרם לזיו להיות נאמן לו עד כדי כך שהוא ינטוש את שי.

למעלה