טלי פחימה- ל ה ע ל י ם .

טלי פחימה- ל ה ע ל י ם .

שלוםלום אנשים:) אחרי המוניישן זמן שלא ראיתי עיתון יצאתי חמשוש והשבת יצא לי לקרוא על הבחורונת שמצויידת בעודף אומץ (וצורת מחשבה טיפשית לא מציאותית בשיט אם תשאלו אותי...)וחוץ מעצבים וחוסר הבנה מאיפה הצורת חשיבה הזו מגיעה הכתבה הזו לא עשתה לי הרבה. אני חיילת, משרתת במחסומים בשטחים ולראות בחורה 'משלנו', שחיה את המציאות שכולנו נמצאים בה יומיום מעיזה לעשות מעשה שכזה שמתפרש בעיני לא מעט ישראלים כבגידה בעם היהודי אולי מהסביה הפשוטה שהיא מראה תמיכה בעם איתו אנו חיים בסיכסוך לא מעט שנים. אני קוראת את הכתבה ולא מאמינה שיש אנשים כאלה. אולי טלי, כדאי שתעברי לגור עם הבחור שכ"כ מוצא חן בעינייך ומשך אותך גם מהסיבה שהוא בכיר, אבל תעשי טובה קטנה- אל תתלונני אם תסבלי מהתעללות תמידית ואפ בכלל תשרדי אותה- מרצח מזעזע אחרי לינץ' מסורתי, הם טובים בזה... ראי הוזהרת מותק:) בכל אופן, אני , אישית, מוכנה לרסס את הבחורה מכף רגל ועד ראש. מעליב מאד לדעת שיש את אלה, שחיים ביננו, שלא מעריכים את העבודה שחיילי צה"ל עושים במאמץ יומיומי לסכל פח"ע ויציאת טרור משטחים עויינים ואפילו יוצאים נגד, מעשית, כמו הטיפשה-פחימה. כן, בעיני היא טיפשה, עם דיפלומה. אין לי ספק שאם בן משפחה שלה או מכר אהוב שלה היה נפגע או נהרג מפעולות איבה, אם היא היתה עושה את אותו מעשה גם אז. אני בספק. בספק גדול. אז לכל ה'טלי פחימה' האחרים שביננו, אולי אם תנסו לחשוב בצורה צלולה ושקולה לכמה רגעים, ואל תשכחו אפילו לרגע באיזו מציאות אננו חיים בארץ הקטנטונת שאנחנו כ"כ מתאמצים להגן עליה עד כמה שנוכל גם אם זה תלוי בחיים שלנו, חיילי צה"ל שכל אחד מהם הוא ילד מילדכם שלכם, אולי בכל זאת תצליחו לראות את התמונה המלאה ואת הסיבה המרכזית לכל זה- זו הארץ שלנו, ואף אחד לא יעשה בשבילנו את העבודה הזו. רק אנחנו נעשה וניתן את כל כולנו למשימה הזאת, כ י א י ן ל נ ו א ר ץ א ח ר ת !!!!!!

...

הדברים שלך מלאים הבל ושיטנה רצחנית. מי את בכלל עד שתקבעי אם היא ראויה לחיים או למוות, בכלל כל העובדות שאת מציגה בהודעה שלך מבוססים על שטנות ושינאה עיוורת והתעלמות מוחלטת מהצד השני, תמשיכי כך, בהצלחה.

מטרניך

New member
פחימה מגינה על רוצח שתכנן טבח בשוק

בחיפה ונכשל רק כי הרוצחים שלו נעצרו במחסום פתע של מג"ב לאחר שחצי שעה קודם לכן התקבלה התראה מהשב"כ. מדבריך ניתן להבין שאתה תומך בה בתמיכתה בזכאריה זביידה. בתור אזרח המדינה הזאת הייתי מצפה ממך שתגן עליה מפני אויביה ולא להיפך.

...

אני לא תומך בה ולא בזביידה, לפי מה שאני רואה זביידה הוא לא האויב של טלי פחימה, הביקורת שלי הייתה נגד דברי ההבל שכתבה הבחורה לא פחות ולא יותר.

מטרניך

New member
זביידה קיבל אחריות לפיגוע שנמנע

בשבוע שעבר ושבמהלכו אנשיו רצחו 2 פלסטינים תמימים ופצעו אנשי מג"ב. אולי הוא לא האוייב של פחימה אבל הוא האוייב שלנו. חשבת אולי על היהודים והערבים שהיו נרצחים בשוק בחיפה אם מזימתו היתה מצליחה?

מטרניך

New member
למה לא מעניינים? ובשביל מי עשו את

גדר ההפרדה ומקיימים מערך צבאי ומודיעיני שעולה מיליארדים אם לא כדי להגן על אזרחי המדינה?

...

את המיליארדים האלה היה עדיף להשקיע במקומות אחרים, אי אפשר לפתור את הקונפליקט הזה בצורה צבאית, הגדר והמערך המודיעיני לא שמים קץ לכיבוש, להפך הם מחזקים אותו.

מטרניך

New member
המיליארדים האלה ממגרים את הטרור

וזאת עובדה בלתי-ניתנת להכחשה שהטרור הפלסטיני הוכה מכה קשה ואיננו מצליח לחדור ולרצוח ישראלים כמו לפני שנה-שנתיים. יש רק פיתרון צבאי לטרור - חיסולו הפיזי, כמו שהירדים עשו לטרור ב-1970/1, ומאז יש 33 שנה שקט בירדן. נכון שאין פיתרון צבאי לקונפליקט הישראלי-פלסטיני וצריכה להיות פשרה, אבל התנאי המוקדם לכך הוא חיסול הטרור. אני חושב שגם לך, בתור ערבי ישראלי, צריך להיות עניין בכך שהמדינה שלך תמגר את הטרור הפוגע גם בבני עמך ומונע כל פיתרון מדיני והשתלבות אמיתית שלכם במדינת ישראל.

...

ממה שידוע לי שמעשי הרצח נמשכים כבר יותר מ 50 שנה, אז מתי הוא הוכה בדיוק?, אם באמת הייתה אפשרות לחסל את הטרור מבחינה פיזית כפי שעשו הירדנים בזמן קצר אז למה אתם לא עושים את זה בתוך זמן קצר כמו הירדנים, ירדן זה מקרה שונה שגם בקלי קלות יכול לחזור על עצמו עוד פעם בתמיכה סורית עיראקית איראנית, צריך למגר את הכיבוש אחרת אני בטוח 100% שהטרור ימגר לבדו, שניהם חיים באותו גוף אם מסיימים את הכיבוש כך גם הטרור ילך לעזאזל.

מטרניך

New member
טוב שאתה מדבר על 50 שנה שזה אומר

שהטרור התחיל הרבה זמן לפני הכיבוש (אם אתה מתכוון ל-67'), וזה מראה שהכיבוש איננו הסיבה לטרור, אלא התירוץ העכשווי. הינה בשבוע הבא ימלאו 75 שנה לטבח חברון של 1929. היה כיבוש בחברון? ולמה נטבחו בדם קר ובאכזריות איומה 60 יהודים והייתר גורשו מהעיר? שאלת שאלה טובה למה אנחנו לא עושים מה שעשו הירדנים. לא רק הם, גם הסורים והמצרים חיסלו את הטרור באמצעים דומים. לדעתי הסיבה לכך - לצד אילוצים של יחסי ציבור בי"ל וכד' - היא שאצלנו האמינו בימי אוסלו ועדיין מאמינים שניתן להגיע להסכם עם הכוחות המנהלים את הטרור. האלטרנטיווה שישראל מנסה ליצור לפיתרון בנוסח 'ספטמבר השחור' של ירדן הוא מלחמה נקודתית פלוס התנתקות וגדר הפרדה עד שיקומו כוחות בצד הפלסטיני שניתן יהיה להגיע איתם להסדר. אינני יודע אם זה יצליח.

...

הכיבוש הוא הסיבה לטרור, אז מה הייתה הסיבה?, הטרור של שנות העשרים והשלושים הייתה מטרתו לבלום את תוכניות התנועה הציונית, אין לי אינפורמציה לגבי מה שקרה בחברון. עוד מלפני אוסלו היה ניתן לחסל את הטרור כפי שעשו הירדנים אבל איני חושב שזה יצליח.

all

New member
אם מטרת הטרור של שנות ה-20-30

הייתה לבלום את ה-"תוכנית הציונית" אני מבין שאתה לא ממש מאושר שאני יושב כאן ומשוחח איתך, אבל זו זכותך ולא על כך התפרצתי לתוך הויכוח. היתפרצתי בגלל שמצד אחד אתה טוען ש-היו סיבות לטרור הערבי נגד היהודים עוד לפני הכיבוש, ומצד שני אתה בא וטוען ש-"הכיבוש הוא הסיבה לטרור" אתה קצט סותר את עצמך, לא?

...

אני לא סותר את עצמי,זאת עובדה שהטרור של שנות ה 20 וה 30 הייתה מטרתו לבלום את התוכנית הציונית. "היו סיבות לטרור הערבי נגד היהודים עוד לפני הכיבוש", כלומר לפני 67 היה טרור ערבי. "הכיבוש הוא הסיבה לטרור", הכוונה לטרור הנוכחי שהוא תוצאה של כיבוש שטחי 67.

all

New member
מכך אני מבין ש...

תמיד היו סיבות לטרור ערבי נגד יהודים. בעבר (התוכנית הציונית), בהווה (הכיבוש), ואני מרשה לעצמי להניח שגם בעתיד יהיו אינסוף סיבות לטרור. ובזה, אני, אתה והשיח אחמד יאסין די מסכימים, ואני מצטט מדיברי השייח-"הטרור נגד היהודים יפסיק רק כשלא יהיו כאן יהודים, לא בשטחי 67, לא בשיטחי 48 ולא בירושלים". אז מה הקטע? אין לי לאן ללכת מכאן, אין לי חשק להיתעבד רק בשביל להפסיק את הטרור. משמע, אני חייב להמשיך להילחם ואם אין ברירה להילחם לנצח על זכותי לחיות כאן. אז בשביל מה לי להחזיר את השטחים? בשביל לשנות את שמם של אירגוני הטרור מ-"שחרור פלסטין" ל-"שיחרור פלסטין השלמה"?

...

אם מגיעים להסכם שלום כולל תוך כדי נסיגה לגבולות 67 יהיה אפשר להגיע לשלום ולהפסקת הטרור, אך קח את בעיית הפליטים ואת ירושלים הכל מסתבך כאן, אין לי מושג מה יקרה בעתיד, בכל זאת מקווה שיהיה טוב.

all

New member
ושוב אתה מחזק את דברי

ואומר שגם לאחר נסיגה לקוי 67 יהיו סיבות לטרור (זכות השיבה וירושלים). ובמצב שכזה הייתי עוזב את עיסקי השלום ומחפס פיתרון שיאפשל לי להגן על עצמי מבלי שאצטרך לפגוע ולהיתערב בחיי הפלסטינים מעבר לפגיעה נקודתית במחבלים בדרכם לפיגוע - "גדר הפרדה"!

all

New member
על מה הכעס שלך?

האם לא קראת על הבחורה ה-"תמימה והמאוהבת" מראשון לציון (יהודיה לחלוטין) שהתאהבה במחבל וכעט יושבת בכלא כי על ידיה דמם של עשרות הרוגים בפיגוע???? רוצים להיתאהב, אין בעיה - לכו לניו זילנד, דנמרק, שוויץ, תקימו בית, תיבנו מישפחה, אך לא כאן!!! כי כאן יש היום מילחמה!!! אין לנו את הלוקסוס של לשלם לבכירי התנזים ביטוח לאומי ודמי אבטלה, אין לנו את האפשרות לתת לזוג המאושר לחיות יחד. לא כל עוד יש כאן מילחמה!!! אפילו העברת מידע תמים שכל אזרח יודע כמו - "באיזה שעה ובאיזה מקום יש המון אנשים יחד", יהיה סיוע לאויב במלחמה - בגידה חד וחלק!!! ואל תחשוב שאני עוד גזען, הרי אנחנו לא מדברים על סטודנט מרמאלה, או פועל בניין מג'נין, אנחנו מדברים על רוצח בכיר באירגון טרור. האם לדעתך גם הוא "התאהב"??? או שאולי "הוא" יתחתן עם יהודיה??? או שאולי יש לו עוד סיבות לקשר הזה???

EastGirl83

New member
צודקת!!!!!!!!!!!

במקום להסגיר מבוקש מספר 1 ולעזור למדינה... היא מתנהגת בדיוק הפוך... לאיזה מצב הגענו!

למעלה