טליסמן - עזרה נפשית!

הליגה

New member
טליסמן - עזרה נפשית!

טוב, אז אחרי 3.5 שעות של משחק היום, אני חייבת עזרה שתגרום למשחק הזה להיות מעניין יותר, מהיר יותר, משהו יותר.
אני בטוחה שיש למישהו מכם חוקי בית וממש אשמח לשמוע מה הם.
מה שאני לא מבינה זה למה הילדים שלי רוצים עוד לשחק אותו כי נראה שהם ממש מבואסים במהלך המשחק ואני צריכה כל הזמן לעודד/להרגיע אותם.
תודה!

אייני

New member
הגרסא העברית אני מניח?

אז כמה מהחוקים שהמצאנו (המצאנו למעשה *מלא* חוקים, שיפצנו דמויות ואפילו הוספנו "משימות" למשחק כדי שיהיה לך מה לעשות בהתחלה ולא תשוטט סתם בשעמום בעולם. אבל רוב ההמצאות לא ממש החזיקו מעמד, מלבד מה שאני רושם עכשיו. בסופו של דבר פשוט כבר עברתי למשחקים יותר טוביםXD):
1. אם את לבד בכתר הציווי, זריקה של 3 מורידה נשמה נשמה לכל מי שבמישור החיצוני. (כי הוא קל יותר להתמודדות, אז שלא יהיה מצב שאנשים סתם שורצים שם ושורדים בקושי במשך שעות על גבי שעות. להכניס אנשים בכוח לפחות למישור האמצעי).
2. במשבצת של מלאך המוות אפשר להיות גג 3 תורות. (כלומר, לאבד גג 3 נשמות). אחרי 3 תורות את מתקדמת הלאה לא משנה מה. למנוע מצב מגוחך של איבוד כל הנשמות שם. כמו כן, אפשר לאבד תומכים במקום נשמות.
3. אסור להטיל לחשים שקיבלת בתור הזה. כלומר, אם קיבלת לחש (ולא משנה מאיזו סיבה), את יכולה להטיל אותו רק מהתור הבא.
אפשרות חלופית לחוק - מותר לך להטיל בכל תור את כמות הלחשים שאיתה התחלת את התור. למשל, אם התחלת את התור עם לחש אחד, וקנית/קיבלת במהלכו עוד שני לחשים, מותר לך להטיל איזה מהלחשים שאת רוצה - אבל רק לחש אחד. (כי התחלת רק עם אחד).

ואחרון חביב - כדאי להבין שלא חייבים להיות כ-א-ל-ה חזקים בשביל להגיע למישור הפנימי. הוא לא כזה קשה. כשהייתי קטן ורק התחלתי לשחק את המשחק לא הייתי נכנס לשם עם עוצמה או מיומנות של פחות מ15 או משהו כזה... אפשר להיכנס לשם בהחלט עם פחות. אז אין צורך למרוח את הזמן.
אם זה לא עובד עדיין - פשוט תוסיפי על תחילת המשחק לכל הדמויות נקודת עוצמה ונקודת מיומנות אחת...

והילדים אוהבים את זה כי זה נורא כיף לעשות הרפתקאות בעולם וכד'. לדעתי, ההמלצה הכי טובה למען האמת היא פשוט להשקיע במשחק הרפתקאות יותר טובXD (כמו warth of ashardalon שבשבילו אגב מספיק שרק שחקן אחד יידע אנגלית טוב. או, אפשרות שנייה - לקנות את הגרסא החדשה האחרונה (באנגלית) של טליסמן שאמורה להיות יותר נורמלית, אבל זה מצריך ידיעת אנגלית, או לפחות לשבת ולתרגם להם את כל הקלפים. או אפילו relic, שיצא לאחרונה, ואמור להיות דומה לטליסמן ברעיון רק יותר מוצלח, אבל שוב - עדיין באנגלית.).

הליגה

New member
תודה על ההצעות

אבל לדעתי הם לא ממש מקצרים את המשחק או עושים אותו יותר מעניין. את הקטע של לחסל את שאר השחקנים ברגע שמגיעים לכתר הציווי מזמן כבר הורדנו מהחוקים. זה פשוט מיותר לגמרי. אנחנו גם למדנו לא לחכות להיות ממש חזקים ועולים כבר לרמה השנייה עם עוצמה של 7 אבל עדיין זה לוקח ה-מ-ו-ן זמן. סליחה, זה לא כאילו אתה אשם במשהו.....דווקא אשמח לדעת על שיפוץ הדמויות ועל ה"משימות".
תודה על ההצעות לעוד משחקים, אני עובדת על שיפור האנגלית שלהם כדי שיוכלו לשחק באמת משחקים יותר טובים אבל זה לוקח זמן.
תודה רבה רבה על ההשקעה בכתיבת התגובה!

אייני

New member
לקח לי קצת זמן

אבל הצלחתי למצוא את הקובץ הישן. אלה חוקים שהמצאתי בגיל 12-13 בערך עם חבר טוב, אז לא צריך לקחת אותם ברצינות - אם לא ברור לך משהו, תאלתרי או תמציאי בעצמךXD החוקים בעיקרון הם מ4 סוגים:
1. קלפים שחשבנו שהם חרא במתכונת הנוכחית שלהם (כמו לחשים ספציפיים, קלף הקמע, וכד'), קלפים שפשוט כשהיינו מקבלים לא היינו טורחים לשחק איתם וכד'. אז המצאנו להם דברים או שיפצנו אותם כאוות נפשנו.
2. חוקים נוספים שהוספנו למשחק.
3. שיפוצים שעשינו לדמויות, ברוב המקרים עשינו אותן דיי חזקות. (הדמות היחידה שאין לה שיפוץ זה הנזיר כי נגמרו לנו הרעיונותXDDD)
4. משימות שהמצאנוXD

תהני!

הליגה

New member
וואו, איזה יופי

תודה רבה באמת על הקובץ והשקעת הזמן!

אייני

New member
בכיף! מקווה שזה באמת יעזור

(ואם זה באמת עזר - תעדכני אותי! שלפחות אני אדע שהדמיון שלי באותו הגיל באמת היה שווה משהו
)

למעלה