טליה....

טיפ-טיפ

New member
טליה....

מהי מדיטציית ויפאסנה? וכייצד עושים אותה? יש לי כמה אבנים, ואני לא יודעת את שמם אולי תוכלי לזהות אותם: 1.אבן בצבע טורקיז כחלכל, שרואים עלייה בצדדים קוים. 2.אבל שיש לה צבע של מתכת,צבע חזק של מתכת. 3.אבן שיש פה גוונים של שחור,אפור,לבן ויש בה קווים עם גוונים של הצבעים. 4.אבן בצבע ורוד, גם בה יש גוונים של אדום ,ורוד וגם בה יש קווים, בזיגזגים. את מכירה את האבנים האלה? מקווה שכן. אוהבת. טיפי.

Tal_Ya_Tal

New member
היי טיפ- טיפ,H-(

על מדיטציית הויפאסנה, כתבתי בהודעה על סדנת ויפאסנה, למטה. בספרים שעליהם המלצתי לך, מוסבר הרעיון שעומד מאחורי המדיטציה הזאת. על פי התפישה המקובלת, הבודהה לימד את תלמידיו את המדיטצייה הזאת. זוהי מדיטציית תובנה.מדיטצייה של INSIGHTS, שמגבירה את החמלה. בעקרון זוהי מדיטציה של שקט, ריכוז ותשומת לב על הנשימה (מה שנקרא `אנהפנהסאתי`)יש טכניקה נוספת, של סריקת הגוף וישנה גם הליכה מדיטטיבית .אבל כדאי ללכת לרטריט קצר בהתחלה, על מנת ללמוד לעשות את המדיטציה הזאת. לגבי האבנים שאת מדברת עליהן, קשה מאד לאבחן מבלי לראות. 1. ישנן מספר אבנים בצבע טורקיז כחלחל. זאת יכולה להיות אבן הטורקיז, זאת יכולה להיות קריסוקולה (אבן אילת), זאת יכולה להיות אזורית, או אזורית מלכית וכו`. 2. יכולה להיות פיירייט, או המטייט. 3. אינני יודעת. יתכן שזו `סנאו פלייק אובסידיאן` אבל הכתמים הצבעוניים, מבלבלים. 4. יכולה להיות רודוקרוסייט, או קרנליאן, או אחת מסוגי האגאת. בקצרה, כדאי לראות בעינים. אני מציעה לך לגשת לאחת מחנויות האבנים ולשאול אותם. רשמי לעצמך את השמות ואז אראה מה אוכל לברר עבורך. למרות שגם הם יוכלו לעשות את העבודה הזאת בשבילך. (אולי אפילו טוב יותר, כי הם עוסקים בזאת יום-יום). אינני יודעת מהיכן את בארץ, אבל ישנה חנות טובה ברחוב שינקין 61 בתל אביב, שמנהלת אותה בחורה מקסימה, אשר למרות גילה הצעיר, הידע שלה באבנים הוא עצום. שמה הילה סגל ושם החנות הוא: ``האלמנט החמישי``. אני בטוחה שהיא תעזור לך בשמחה. L&L TALYA

למעלה