טליה :-(

טיפ-טיפ

New member
טליה :-(

אני בכלל לא נהנתי מהטיול!!! ידעתי שמשהו יקרה שלא ימצא חן בעני, אני הרגשתי את זה, אוף!!! שני דברים שיצאו טובים בטיול: 1. ידיד שלי סיפר לי על דרך טובה לעשות מדיטציה, ועשינו מדיטציה זוגית בחדר שלי כשכל השיכבה הייתה בהופעת קריוקי. ישבנו אחד מול השניה בחושך וישיבה.. אייך קוראים לה.. מזרחית??? והוא אמר לי לחשוב על הדבר שאני הכי אוהבת לעשות אז חשבתי ונרגעתי ומאוד נהנתי. 2. פגשתי עוד ידיד, שאמר שאני חמודה, כייף לי. אבל חוץ מזה לא נהנתי בכלל, נזכרתי היום בהרגשה שהרגשתי לפני הטיול ופתאום הבנתי שהרגשתי את זה כמו שהרגשתי שהולכת להיות לי תאונה (את זוכרת את הסיפור?). היה חלק מסויים, אתמול, שבזמן שהלכתי במסלול לבד עם ג`ריקאן על הגב הרגשתי שמישהו נמצא איתי, ואני חשבתי ``כמה כבד הג`ריקאן הזה!! אוף!!`` , אז עצרתי לרגע, אני לא זוכרת למה, ואז המשכתי ללכת והג`ריקאן היה יותר קל מה זה יכול להיות? אוהבת. טיפי.

Panther

New member
המדיטציה

איך עשיתם את המדיטציה? בבקשה תפרטי

טיפ-טיפ

New member
אין בעיה

ישבנו בחדר וסגרנו את האור ואז ישנו אחד מול השני בישיבת יוגה והוא שאל אותי מה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות אז אמרתי לכתוב ואז הוא אמר לי לדמיין שאני נמצאת בספריה גדולה עם הרבה ספרים ושאני יושבת ליד שולחן גדול עם ספרים ודפים וכל כתיבה שמחקים רק לי. ואז הוא אמר לי לנשום דרך האף ולהוציא את האויר מהפה. וזה מאוד עזר לי כי הייתי באותו זמן נורא לחוצה.

Tal_Ya_Tal

New member
מדיטציה לטיפי ולפנתרB-)

טוב, במדיטציה אפשר לשבת: בישיבה מזרחית, בישיבת לוטוס ובישיבת סמדהי (חצי לוטוס), בישיבת כריעה (ישיבת כובסת), בישיבה יפנית (על הברכיים) וגם על כיסא או על שרפרף. מה שחשוב זה לשמור על גוו זקוף ושיהיה נוח. על מנת שלא יהיו לחצים תוך כדי ואפשר יהיה לשכוח מקיומו של הגוף. (על מנת לשמור על זקיפות, אפשר להישען על משענת (הכסא) או על הקיר, או להגביה כרית (כשהיא מקופלת לשניים) מתחת לחלק האחורי של הישבן. להלן שלוש טכניקות: השתקפות עצמית 1. שבו בישיבה נינוחה, רפויה, עמוד השדרה זקוף. 2. קחו נשימה עמוקה ללב ושחררו אותה באיטיות, באיטיות, דרך הפה. שחררו את כל המתח, את כל המועקות, את כל המכאובים, את כל הדאגות, כל מה שצברתם במשך היום, עם האנחה. 3. קחו עוד נשימה ללב ושחררו אותה באיטיות, באיטיות, דרך הפה.... ועוד נשימה .... ואפילו עוד נשימה אם צריך...... *(אנשים עם בעיות נשימה, ישחררו דרך האף) 4. הרפו את כל הגוף, כל האיברים הפנימיים רפויים ומשוחררים, המצח חלק מקמטים, הלחיים נפולות, הסנטר צונח כלפי מטה והלשון נחה בקרקעית הפה. הכתפיים שמוטות מעת והסרעפת עולה ויורדת בקצב אחיד, איטי. 5. תראו קרן אור בהירה ,זוהרת, יורדת מהמקום הגבוה ביותר ביקום שאתם יכולים לדמיין, חודרת דרך הקודקוד שלכם, ממלאית את חלל הראש באור. אור בהיר, זוהר. 6. הניחו לאור לזרום, אל תוך עמוד השדרה שלכם, כמו אל תוך שפופרת ריק. כמו אבקת כוכבים הנמסכת אל תוך עמוד השדרה שלכם, מציפה את כל גופכם באור. 7. ולכל מקום שהאור הבהיר מגיע, הוא מציף את כל אותו אזור בגופכם באור. 7. תראו איך כל גופכם הופך להיות מואר, כאילו נשטף באור כוכבים זוהר ונוצץ. תראו איך האור ממלא את כל גופכם, מחלל הראש ועד כפות הרגליים. 8. ראו אותו חורג דרך עור הגוף שלכם, דרך הנקבוביות, החוצה ועוטף אתכם סביב, סביב ב 360 מעלות. יוצר מסביבכם הילה זוהרת. הילה ביצתית, גמישה וזוהרת. 9. קחו את ה`עיניים הפנימיות` שלכם פנימה, והביטו במקור האור. הנקודה שממנה אתם חשים שנובע האור בתוככם. 10. המשיכו להתבונן פנימה. אם תעשו זאת בעקביות, במשך שעה ביום, כל יום, במשך מאה ימים. תקימו את המשכן הפנימי שלכם. הקשבה מודעת הקשבה מודעת, היא היכולת שלנו, להיות קשובים למה שאנו שומעים. כל הקולות, שבאופן טבעי איננו מיחסים להם חשיבות, יגיעו עתה אל התודעה. 1. בישיבה מדיטטיבית, נתמקד באזניים 2. תשומת הלב מופנית אל הקולות והצלילים שאנו שומעים. 3. נקשיב לצלילים המזוהים, נציין את מודעותנו להם, ניתן להם כותר ונניח להם לחלוף, מבלי להתייחס אליהם. 4. נשאל את עצמנו, מי הוא המקשיב בתוכנו?! מהי השמיעה? מי שומע? מהו הקול? 5. ננסה להקשיב לקולות ולצלילים, הפעם, מנקודת ראות של תינוק חדש. נחקור את הצלילים. הרחה מודעת הרחה מודעת, היא היכולת שלנו, להיות ערים למה שאנו מריחים. כל הריחות, שבאופן טבעי איננו מיחסים להם חשיבות, יגיעו עתה אל התודעה. 1. בישיבה מדיטטיבית, נתמקד הפעם בחוש הריח. 2. תשומת הלב מופנית אל הריחות והניחוחות שאנו מריחים. 3. נריח את הריחות המזוהים, נציין את מודעותנו להם, ניתן להם כותר ונניח להם לחלוף, מבלי להתייחס אליהם. 4. נשאל את עצמנו, מי הוא המריח בתוכנו?! מהי הרחה? מהו הריח?! 5. ננסה להריח את הריחות השונים של כל דבר, הפעם, מנקודת ראות של תינוק חדש. נחקור את הריחות. אפילו בשירותים. ללא שום דיעה קדומה. יישום נעים, L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
היי טיפ-טיפB-)

את רואה, לא תמיד `תחושות בטן` `לא טובות` מבשרות `אסונות`. (הכל תלוי במצב הרגשי שלנו. אם אנוחנו חוששים מדבר מה, או מחפשים תירוץ להתחמק ממשהו, זה עשוי להתבטא בתחושות כאלו).אבל כמובן, שאין להתעלם מהן. לגבי הגב, אני מכירה את התחושה שאת מדברת עליה. הרבה פעמים, כשאני במדיטציה ו`מגיעים מדריכים`, הם יוצרים תחושת משקל על הגב, על מנת שאחוש בהם. אם מבקשים מהם הקלה ומביאים לידיעתם שהבחנת בהם, הם לעתים `מקילים ` את התחושה. אולם פעמים רבות, זה נותן תחושה של מוגנות, שאנחנו לא לבד. לפחות אני חשה כך, שנמסרת לי באותו מעמד אהבה רבה. L&L TALYA

למעלה