טליה הי

טליה הי

יש לי כמה שאלות והן קבורות בהמשך אז אולי לא שמת לב אליהן.. מה זה SIFT? איך אפשר לשפר את הרעיון הזה של קליטה חושית או איך שלא נקרא לזה, אמרת שאפשר ואז קולטים גם רעיונות שלא קשורים בטראומות.. דבר שלישי, ששאלתי, האם העזרה לזולת שמופיע אצלי במפה היא לטווח ארוך או רק לתקופה זו. תודה לך וסופ``ש נעים ושקט. בי ניבה

Tal_Ya_Tal

New member
לא בהכרח טיפ-טיפB-)

ישנם אנשים שיש להם קליטה על חושית , שהם פיתחו בחיים קודמים וכיום הם חווים דברים שאולי אפילו מפחידים אותם. במקרה כזה, הם יטו `לסגור` את הערוץ הזה. מתוך פחד, התכחשות וחוסר מודעות. מודעות על חושית היא הידיעה שיש לך כלי נוסף שבעזרתו את יכולה להיבנות או להתפתח מבחינה רוחנית. אולם אם אין לך יכולת לשלוט ביכולות שלך, את כמו עלה נידף ברוח, ה`נשען על חסדיה של הרוח` ועף לאן שהיא רק נושבת. אני אחזור כאן על הדוגמה שנתתי קודם לגיל. אם יש ברשותך כלי רכב ואינך יודעת לנהוג בו, אם תשבי ליד ההגה ותתניעי, לא תהיה לך שליטה על המכונית והיא תיסע כאילו ללא נהג, לאן ש`תחפוץ`. כידוע לך, זה עלול להיות מאאד מסוכן. לא רק עבורך, אלא גם עבור כל מי שנקלע בדרכך. אולם אם תשתלמי ותקבלי רשיון נהיגה, תוכלי ליהנות מהרכב והוא יוכל לקחת אותך (וגם את חברייך) לאן שאת תחפצי. אותו הדבר במודעות על חושית. ברגע שאת מכירה את היכולות שלך ומפתחת אותן, תוכלי להשתמש בהן לתועלתך. הדרך לפתח ראייה פנימית- היא התבוננות פנימה, הדרך לפתח שמיעה פנימית היא- הקשבה פנימה והדרך לפתח תחושה פנימית היא- תחישה פנימה. אחת הדרכים הטובות לעשות זאת, היא מדיטציה. דרך אחרת, היא עבודה בהדמיה. (דמיון מודרך איננו מדיטציה. יש הבדל!!!) בכל מקרה, העבודה חייבת לכלול תרגול רוחני והבנות רוחניות, שיסבירו את התחושות, המראות והצלילים שחווים. אני מעבירה סדנאות למודעות רוחנית, הכוללות תרגולים מסוג זה. *חשוב לציין, שהיכולת העל חושית היא רק `מתנה` או `צ`ופר` בדרך להתפתחות רוחנית, שהיא צריכה להיות המטרה האמיתית. L&L TALYA

טיפ-טיפ

New member
רגע....

אז מה שהיה לי נקרא תחושה פנימית? אז מה זה קליטה חושית? אני כבר עושה מדיטציה, היא לא בדיוק מדיטציה, היא מרגיעה אותי,בעצם מטרת המדיטציה היא להרגיע.... אממממ... לא משנה!! מה שאני עושה זה כשאני יורדת לטייל עם הכלב שלי בבוקר אז אני יושבת על ספסל וזהו, מריחה את הריחות של הבוקר, ונרגעת, וזה מאוד עוזר להרגע מכל מיני לחצים יש על הבוקר, לימודים מבחנים, פגישות.... ואני עושה אותו דבר בערב, וזה ממש מרגיע אותי, אני עושה את זה כבר משהו כמו חודש וקצת, וזה עוזר לי מבחינה נפשית, כפי שאמרתי לך את ההרגשה שהייתה לי בבית הספר שלי, וגם חיצונית, כי אני מרגישה יותר טוב על עצמי וגם ידיד שלי אמר לי שאני נראת יותר מאושרת ופורחת.... איזה כיף לי!! אוהבת ומאושרת! טיפי. נ``ב ממליצה לכולם בחום לנסות את מה שאני עושה!!

Tal_Ya_Tal

New member
יופי, טיפי B-)

לא משנה בכלל איך קוראים לזה. :תחושה פנימית, או קליטה על חושית. זה היינו הך.(קליטה חושית היא קליטה באמצעות חמשת החושים. קליטה על חושית,היא קליטה באמצעות חיישנים עדינים יותר המצויים אצל כולנו) קודם כל, זה נפלא שאת `עושה מדיטציה` כל בוקר וכל ערב ויחד עם זאת טיפ-טיפ, מדיטציה איננה רק טכניקה להרגעה. מדיטציה היא דרך להתבוננות פנימה,מדיטציה היא השתקפות עצמית, מדיטציה היא מטאפורה לשחרור. ההשתקפות העצמית היא מטאפורה לשחרור והארה זוהי מטאפורה, למה שנקרא: ``שחרור פנימי`` * השתקפות עצמית אינה כרוכה בשום מאמץ. שום מחשבות אינן מתבקשות. שום הכנה. * כל מה שנדרש, זו רק הרפיה מאד עמוקה של הגוף וערנות מוחלטת. ריכוז מוחלט. * ואז, ההשתקפות העצמית (המדיטציה) מגלה את עצמה, בעצמה. * בזאת טמונה ההתעלות על ה``חוויה של הרגשות והמחשבות”. התעלות על ממד הזמן והמרחב. המנגנון נמצא בתוך עיננו. וזה מתרחש, כאשר אנו מפנים את עיננו, פנימה. * אם אנו חווים מחשבות, אין צורך לנסות להלחם בהן! נהפוך הוא! נתבונן בהן כעדים מן הצד, כפי שהיינו מתבוננים בענן החולף על פנינו. * כשנלמד לשחרר מאבקים פנימיים, נחוש במרחבים שלנו. נוכל לחוות, אולי בזעיר ענפין, את החוויה של השחרור הפנימי, של האחדות המוחלטת. * התרגול המעשי, מתחיל כמובן מן ה``קל אל הכבד``. כאשר ההשתקפות העצמית, מתבטאת במהופך: תחילה היא גולמית ורדודה ולאחר תקופת מה, היא הופכת למעודנת ועמוקה. * חשוב להיות עקביים בתרגול המעשי. מילת המפתח היא: התמקדות במרכז. * התרגול הוא התנסותי, מתחילתו ועד סופו. אולם החוויה, היא אינדיווידואלית. בדיוק כפי, שכשאנו שותים מים, רק אנו חשים אם הם קרים או חמים, לגבינו. לכן, איכות התרגול, יכולה להיות ידועה, רק למתנסה בו. ולו בלבד. * ויחד עם זאת, חשוב לסיים את התהליך בנקודה בה אנו חשים במרחבים הפנימיים והחיצוניים שלנו, כאחד. שכן, מצב זה, עשוי להיחשב כמימוש. * כי במצב זה, כל התופעות חוזרות אל חוסר התנועה ומתגלה האמת הנשגבת. הבלתי ניתנת לתפיסה. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
יופי, טיפי B-)

לא משנה בכלל איך קוראים לזה. :תחושה פנימית, או קליטה על חושית. זה היינו הך.(קליטה חושית היא קליטה באמצעות חמשת החושים. קליטה על חושית,היא קליטה באמצעות חיישנים עדינים יותר המצויים אצל כולנו) קודם כל, זה נפלא שאת `עושה מדיטציה` כל בוקר וכל ערב ויחד עם זאת טיפ-טיפ, מדיטציה איננה רק טכניקה להרגעה. מדיטציה היא דרך להתבוננות פנימה,מדיטציה היא השתקפות עצמית, מדיטציה היא מטאפורה לשחרור. ההשתקפות העצמית היא מטאפורה לשחרור והארה זוהי מטאפורה, למה שנקרא: ``שחרור פנימי`` * השתקפות עצמית אינה כרוכה בשום מאמץ. שום מחשבות אינן מתבקשות. שום הכנה. * כל מה שנדרש, זו רק הרפיה מאד עמוקה של הגוף וערנות מוחלטת. ריכוז מוחלט. * ואז, ההשתקפות העצמית (המדיטציה) מגלה את עצמה, בעצמה. * בזאת טמונה ההתעלות על ה``חוויה של הרגשות והמחשבות”. התעלות על ממד הזמן והמרחב. המנגנון נמצא בתוך עיננו. וזה מתרחש, כאשר אנו מפנים את עיננו, פנימה. * אם אנו חווים מחשבות, אין צורך לנסות להלחם בהן! נהפוך הוא! נתבונן בהן כעדים מן הצד, כפי שהיינו מתבוננים בענן החולף על פנינו. * כשנלמד לשחרר מאבקים פנימיים, נחוש במרחבים שלנו. נוכל לחוות, אולי בזעיר ענפין, את החוויה של השחרור הפנימי, של האחדות המוחלטת. * התרגול המעשי, מתחיל כמובן מן ה``קל אל הכבד``. כאשר ההשתקפות העצמית, מתבטאת במהופך: תחילה היא גולמית ורדודה ולאחר תקופת מה, היא הופכת למעודנת ועמוקה. * חשוב להיות עקביים בתרגול המעשי. מילת המפתח היא: התמקדות במרכז. * התרגול הוא התנסותי, מתחילתו ועד סופו. אולם החוויה, היא אינדיווידואלית. בדיוק כפי, שכשאנו שותים מים, רק אנו חשים אם הם קרים או חמים, לגבינו. לכן, איכות התרגול, יכולה להיות ידועה, רק למתנסה בו. ולו בלבד. * ויחד עם זאת, חשוב לסיים את התהליך בנקודה בה אנו חשים במרחבים הפנימיים והחיצוניים שלנו, כאחד. שכן, מצב זה, עשוי להיחשב כמימוש. * כי במצב זה, כל התופעות חוזרות אל חוסר התנועה ומתגלה האמת הנשגבת. הבלתי ניתנת לתפיסה. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
היי ניב,B-)

קודם כל, SIFT בתודעה, (כמו ה SIFT שיש לך במקלדת) משמעו להעלות את התודעה. זוהי מילה נרדפת (בסלנג) למושגים שאולי נתקלת בהם: ``עליה`` ASCENTION)) תודעת משיח, חרות,, הרמוניה. זהו מצב של תודעה, המכיל את העצמות המודעת (העצמי העליון) ואת התודעה המוחלטת (השכינה). זוהי ההכרה, ש``בן האלוהים הוא אחד``. זהו העצמי המשותף שלנו. הידיעה, שמעולם לא עזבנו את המקור. זוהי התגלמות ``גוף האור`` בתוך הצורה הפיזית, שתוצאתו היא חופש מוחלט. כולל אפשרות של ``לקיחת הגוף הפיזי אל ממדים אחרים``. זהו מצב טבעי, שבו כל תדירויות `ההולוגרמה` (הגופים השונים שלנו), מאוחדים בעצמות המודעת ומכוילים לדפוס הנרחב של השלמות. זהו האיזון של כל ההיבטים של הקיום האנושי, במצב מסוים. יש דרך לפתח את הכישורים הרוחניים מחיים קודמים (למודעות על חושית) שבט המאייה כינו את הדרך הזאת ``דרך כוכב העתים``** זוהי דרך רוחנית לזרימה והתפתחות אבולוציונית. כשרונות, כלים ויכולת מהעבר, ההווה והעתיד, שאנו ממשים בתקופת החיים הנוכחית, על מנת להשלים את ההתפתחות האבולוציונית שלנו. לדוגמה: אומן, הילר, קוסם, מדיום, מוסיקאי, או כל אדם היודע ליצור הרמוניה. **קראי את תשובתי לטיפ-טיפ בעניין זה. לגבי העזרה לזולת, זה משהו באופייך. תוכלי לפתח את זה ולהביא זאת לידי אומנות (MASTERSHIP) ותוכלי לשמוט זאת אם רצונך בכך. ככל שתפתחי יותר את הכלים הרוחניים שלך ואת החמלה הטבעית, הצורך לעזור יהיה חלק ניכר יותר מאופייך. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
תודה על התיקון, טיפי B-)

כ מ ו ב ן! אתן רואות, איך לא שמתי לב? בכלל, אני מרגישה שאני הופכת קצת דיסלקטית לאחרונה. זה סימן של התפתחות לא?!?! או אולי אני חוזרת אחורה? אחד `המורים הרוחניים` שלי אמר לי שהייתי תלמיד שלו בהודו, לפני מאתיים שנה. (לא שאני זוכרת) אבל ההודים כותבים SRI (זה גם שמו של מורי) ומתכוונים ל`שרי` אז אולי אני באמת חוזרת אחורהההההההה??...... להתראות מתוקות (ומקווה בלי שגיאות.) L&L TALYA

למעלה