טלויזיה

טלויזיה

הכנסתי היום את הקטנה בת 8 חודשים לגן בפעם הראשונה, הגענו אחרי שעתיים, כי היום זה יום הסתגלות, ופתאום ראיתי שהטלוויזיה בחדר דולקת, אנחנו מאד מקפידים לא לחשוף אותה בכלל למסכים, ופתאום הגננת אמרה שהם רואים עשרים דקות פעמיים ביום שירים בלבד ולא סרטים מצוירים, אוףף כל כך קשה לי עם זה, עד שמצאתי גן שהתאים לי, אנחנו גרים באזור בעייתי, עם מלא גנים שהלכתי לראות ורובם המכריע מאד רחוקים, אני לא ניידת, וזה גן שבאמת נראה מלא אהבה והילדים רגועים, אבל מפריע לי שרואים טלוויזיה פתאום, עד כמה זה נורא העניין הזה עם הטלוויזיה, אני מבינה את הצורך של הגננת שיהיה קצת שקט שתוכל לטפל בילד אחר, לחתל להאכיל או מה שהיא לא עושה, כי זה יוצר שקט תעשייתי, מצד שני ההנחייה של משרד הבריאות זה בלי עד גיל שנתיים, מצד שלישי הפרעת קשב ברובה זה משהו מולד ברובו, אבל אני פוחדת שזה יגרום לבעיות. בקיצור מה אתם הייתם עושים? האם זה דיל ברייקר, האם על זה להוציא את הילדה מהגן? ביקשתי כשהיא מדליקה להם טלוויזיה שתעביר אותה לחדר אחר עם הגדולים שהיא לא תראה, הסכימה אבל מאיפה לי לדעת שזה מה שיקרה כשאני לא שם?

Cafe Latte

New member
40 דקות ביום, בעיני, זה המון. הבן שלי נושק לשנתיים,

ולא רואה 40 דקות טלויזיה ביום.
אין לך איך לדעת שום דבר בעצם.
גם בדברים יותר מהותיים. זה מסוג הדברים שקורים כשמכניסים ילד למסגרת... הנתינת אמון הזאת.
מצד שני, הייתי גם בודקת אותה. הרי אם הכנסת אותה היום לראשונה לגן - ממילא תבדקי אותה מספר פעמים, ותראי לאן נושבות הרוחות שם. אז פשוט תראי מה הולך בהמשך השבוע.

Cafe Latte

New member
רגע. דבר נוסף שלא הבנתי. יש גננת אחת על כולם?

למה בעצם היא צריכה את הטלויזיה? כמה ילדים הם שם?

2 גננות על 9 ילדים

עכשיו בדקתי עם האופציה השנייה שהייתה לי, וגם שם יש טלויזיה, באמת לא יודעת מה לעשות, ממש רע לי, אין לי איפה לשים אותה

Cafe Latte

New member
אל תרגישי רע.

זה לא הדבר הכי גרוע שיכול להיות בגן. נכון, את צודקת, זה לא אידיאלי.
אני חושבת שזה לא פתרון רע בכלל, להעביר את הילדה לקבוצה אחרת, בזמן שצופים בטלויזיה (במידה והקבוצה הגדולה יותר מותאמת לקטנטנים, וכו'). לפחות באחת הפעמים בה יש צפייה יזומה בטלויזיה (נניח ל20 דק', מתוך ה-40 דק' היומיות).
ו..גם. אל תראי הכל בצורה כזאת שחורה/לבנה. נכון, טלויזיה היא לא משהו מומלץ לתינוקות. אבל אם באמת מדובר רק בשירים, ויש סיכוי שהמטפלות שרות ומדברות איתה תוך כדי, ומתווכות לה את מה שרואים, זה לא כזה נורא.
ושוב, היום זה רק היום הראשון. הגיוני לגמרי שאת בסטרס...

הקבוצה השנייה היא מעל גיל שנה

שלי עוד כמה ימים בת 8 חודשים, אז זה לא כזה נורא מבחינת הגיל, זה באמת נראה מקום טוב, נוח לי קרוב לי, הילדים ששם תמיד רגועים, לא משנה באיזה שעה שאני מגיעה, אין בכי וצעקות כמו במקומות אחרים שהייתי, פשוט הטלויזיה מפריעה לי כי אני פוחדת שמקבלים מזה הפרעת קשב וריכוז.
סליחה שאני נשמעת בטח אל שפויה בגלל כזה דבר, אבקש שוב מהגננת להעביר אותה חדר לפני שמדליקה להם טלויזיה, מקווה שיכבדו את הבקשה שלי.

Cafe Latte

New member
תראי, גם בכי וצעקות (בהנחה והבכי והצעקות הם של הילדים, ולא

של הגננות
), לא מפחידים אותי כל כך.
כי איפה שיש ילדים, יהיה מדי פעם בכי. וגם צעקות ("לא רוצה..." ודומיו, או חטיפת צעצועים, וכו').
בגן של בני, מסתבר, שיש מסך מחשב, וילדים שלא ישנים שעתיים בצהריים, אלא קמים לפני הזמן, צופים בטלויזיה כנראה. לומר לך שזה אידיאלי? זה לא.
אז בבית אנחנו לא רואים בכלל (או כמעט ולא. כי בכלל זאת, גם אנחנו אוהבים שירים ומוסיקה).
לא הייתי כנראה מעבירה גן, על עניין של 20 דק' ביום.
&nbsp
גם קחי מקדמי בטחון לחודש שקבעת לעצמך.
מתוך החודש הזה, היא תהיה זמן יחסית מועט בגן (מחלות). אם אין ארועים חריגים, הייתי משאירה עד אמצע מרץ לפחות, ובודקת מה קורה אז.

starrynight1

New member
מה שלי מפריע

שביום הראשון שגם ככה הילדים נמצאים בגן רק שעתיים, היא מצאה לנכון לפתוח טלוויזיה. אישית, אין לי ניסיון עם הכנסת תינוקות לגן, לכן אני לא יודעת מה קורה בתינוקיות אחרות. הילדה שלי שנכנסה בגיל שנתיים פלוס לגן וראתה משהו כמו 20 דקות טלוויזיה ביום לפני שהשכיבו אותם לישון צהריים (היא לא ישנה שם). זה היה במסגרת להכניס את הילדים למוד של שינה: עמעום האורות וקצת טלוויזיה. עם תינוקות הייתי מתייחסת לעניין הטלוויזיה יותר בחומרה. בכל מקרה, כמו שציינה קפה לאטה, את לא יודעת כמה זמן בסופו של דבר נחשפים למסך ביום. פעם הגננת חולה או שיש לה יום חופשי ורואים יותר טלוויזיה, יום גשום או חם מדי ולא יוצאים לחצר- גם צורכים יותר טלוויזיה. בעיקרון, כשמכניסים למסגרת מתפשרים על דברים. זה לא כמו שהיית עושה בעצמך. אם עניין הטלוויזיה הוא ייהרג ובל יעבור אצלך - תחפשי אלטרנטיבות שמראש אין בהן טלוויזיה.

Cafe Latte

New member
קחי בחשבון, שאם היום הוא היום הראשון - דהיינו

כבר היתה הסתגלות.
אני יוצאת מנק' הנחה שהיום מדובר ביום הראשון המלא.
&nbsp
אם לא, זה באמת קצת תמוה. טלויזיה לא צריכה להיות כוח עזר.

starrynight1

New member
את צודקת בכך שזה לא היום הראשון בגן

לכל הילדים, שכחתי שכבר עברנו חצי שנה מתחילת השנה

רק היא ועוד ילד אחד נכנסו לגן היום

כל השאר כבר ותיקים, ובאמת היא שמה להם את זה לפני השינה כמו שכתבת.
זו הילדה הראשונה שלי, לא יודעת עדיין על מה להלחם ועל מה לא, בגלל זה קשה לי עם העניין של הטלויזיה, אבל החלטנו שאם אראה שינוי בילדה בחודש הקרוב אני אוציא אותה משם, ואהיה איתה שוב בבית. (כרגע מובטלת)

starrynight1

New member
בראייה שלי

כל עוד הטלוויזיה נצרכת במידה כדי לאפשר לצוות להתארגן עם הילדים במעבר בין פעילויות או כדי להכניס למוד של שינה וכו'- אני לא רואה בזה בעיה שמצדיקה משהו מצידי (הערה, מעקב וכו').
כשהטלוויזיה הופכת למשהו שעושים כעוד אחת מהפעילויות בגן, דהיינו במקום יצירה, למידה, חצר, חוג וכו'- אז זה מציק לי. כי יכולתי לשכור בייביסיטר שתדליק טלוויזיה והילדה תשב כמו בטטה, אין לי צורך בגן בשביל זה. גן צריך לספק את הלמידה, את החוויה של להיות בעשייה מסוימת עם עוד ילדים, את האינטראקציה האמיתית עם מבוגרים אחרים. האינדיקציה לזה אני מניחה היא משך הזמן שצופים בטלוויזיה והעיתוי.

pregPetel

New member
בדיוק מה שקרה לי

בבית בכל פעם שהמסך היה דולק היא היתה בוהה בו ולכן כשהיא ערה כל המסכים מכובים. אחרי חודש בגן שמתי אותה בבוקר וראיתי שהטלוויזיה דולקת, שאלתי את הגננת והיא אמרה שהיא שמה שירים כשהילדים בוכים רק כדי להרגיע.
הטלוויזיה דלקה עוד כמה פעמים כשהבאתי/ אספתי ולאט לאט ראיתי שהיא בכלל לא צופה בה, אלא זה משהו שברקע ולא לוקח מקום מרכזי מבחינתה.

mg8

New member
אויש גם אני בהתלבטות על זה

פתחתי היום שרשור על ההתלבטות שלי על גן חדש, אבל התמקדתי בנושאים אחרים ולא בטלויזיה, כי שכחתי לציין את זה.
גם אנחנו, כמוך, לא חושפים את הילד בכלל למסכים. כולל של הטלפונים הניידים (מצמצמים ממש שימוש בהם כשהוא לידנו ומתמקדים רק בלקבל שיחות, לא בגלישה).
בבית אין לנו בכלל טלויזיה.
בגן הנוכחי - גם אין.
בגן החדש יש. רואים בערך 40 דקות (שראיתי שכבר כתבו פה מעליי שזה המון) ביום - אבל לא רצוף.
עשר דק' בכל פעם לפני ואחרי ארוחות, בזמן שהצוות מארגן את המקום לארוחה ומנקה לאחר הארוחה.
אז כן, זה מפריע לי.
מצד שני - אני יודעת שלא אוכל להימנע מלחשוף אותו לנצח.
ואם זה המקום היחיד בו הוא יראה טלויזיה - אז החלטתי שזה פחות קריטי לי מאשר דברים אחרים
שזה מפתיע אותי, כי עד היום הייתי מאוד נחרצת בעניין.
(מה שכן, נתת לי רעיון של לבקש להשמיע שירים ולא לראות תכניות מצויירות מוזרות).
חשוב גם לציין שהילד שלי גדול יותר מהבת שלך (הוא ייכנס לגן הזה בגיל שנתיים).
אני כמובן לא יכולה להרגיע אותך...אבל חושבת שאם הגן ממש מתאים לך מכל הבחינות האחרות ואם זה המקום היחיד בו הוא יהיה חשוף למסך - אז אולי זה לא כ"כ נורא.
(לגבי המשפט האחרון - אם את לא יכולה לסמוך על המילה של הגננת בנושא הזה - למה את חושבת שאת יכולה לסמוך עליה בנושאים אחרים? רק נק' למחשבה).

למעלה