טלויזיה לתינוק?

תשובות לסקר

הילדה בת שלושה חודשים וחצי. היא לא רואה טלוויזיה בכלל. אנחנו לא רואים טלוויזיה בכלל. למה לא? כי אנחנו מרגישים שהצפיה בטלוויזיה מרדימה את המוח שלנו (זה עניין אישי, כמובן), במקום לעורר אותו. לכן, נעדיף שהילדה תשחק בחפצים או תתבונן במה שקורה מסביבה (אפילו אם זה עלי של עץ שנעים במרפסת).

ליcות

New member
שלי בת 11 חודש ולא רואה ../images/Emo44.gif

וגם בפעמים הספורות שכבר ניסיתי לשים אותה כדי להרוויח כמה דקות של שקט - זה לא עזר לי, היא מעדיפה שירים ומשחקים..

כרמיון

New member
תשובות לסקר

התינוק בן שנה ו-5 חודשים. הוא מעולם לא צפה בטלוויזיה יותר מאשר 10 שניות. למה לא? א': כי אני לא מעודדת את זה, ו-ב' (מה שמשמעותי יותר): כי לילד יש קוצים בתחת והוא לא מסוגל לשבת במקום אחד (או לעמוד במקום אחד) ולצפות בטלוויזיה. העניין היחיד של השובב במכשיר הוא בזה שהוא מכבה ומדליק אותו ומשחק בווליום בשביל המשחק (עוד דבר שאני לא מעודדת, כמובן...)

tookmy

New member
אחרי שהיא נולדה

הדלקתי את הטלויזיה אולי פעם או פעמיים בנוכחותה, עד שבגיל 5 חודשים הוצאתי את הטלויזיה מהבית. אם הולכים לבית אחר ודולק אז היא בדרך כלל לא מסתכלת, אם זה אצל ההורים שלי שאנחנו שם כל יום אז בדרך כלל מכבים אבל לא תמיד. עכשיו היא בת שנה ואין טלויזיה בבית ואין לי כוונות להחזיר אותה, מקסימום אני אתקין במחשב כונן DVD כדי לראות סרטים וכשתגדל קצת גם היא תוכל לראות פעם בכמה זמן איזה סרט, אבל לא נראה לי שבשנה-שנתיים הקרובות אני ארצה שהיא תראה. להיפך, צמצמתי גם שעות מחשב שלי בעיקר לשעות שינה שלה כדי שלא תיחשף אליו כל כך כרגע.

שקדייה

New member
אני נגד, אבל נותנת בכל זאת...

אני חושבת שאין שום דבר חיובי בזה שילד יראה טלויזיה. זה לא תורם, לא מפתח - זה הכל תירוצים של למה כן. אז אני לא צריכה למרוח את עצמי בעניין הזה. אני נותנת לו לפעמים לראות, משתדלת לא לעבור את הגבול- ועושה את זה בשביל עצמי. כדי לקבל חצי שעה של שקט.

קלמרית

New member
../images/Emo31.gifנגד צפיה בטלויזיה

* בת שנה וחודש * היא לא רואה טלויזיה. אנחנו גם לא מעודדים את זה. הטלויזיה סגורה רוב שעות היום. אין לנו קלטות ולא מעבירים לערוצי התינוקות (אין לי מושג מה יש לנו בכלל). * כבר דובר בפורום רבות על הנזק שבצפייה בטלויזיה. אפשר לעשות חיפוש ולמצוא מאמרים המוצאים קשר בין הפרעות קשב וריכוז לצפייה בטלויזיה מינקות. יש כל כך הרבה דרכים מגוונות כדי להעסיק תינוק - והכי טוב - להרגיל לפעמים גם לשחק לבד (לדפדף בספר, לשחק בלול...)

shirorb

New member
למי יש קישור למאמר?

למי יש קישור למאמר שמדבר על ההשפעות של צפייה בטלויזיה?

צמרת1800

New member
תשובות לסקר

בן 7.5 חודשים. לא מאפשרת צפייה בטלוויזיה, לא נראה לי נחוץ בגיל הזה ויש לו את כל החיים להבין לבד שגם כשיש 40 ערוצים בטלוויזיה אין מה לראות
. לא מתלהבת גם מקלטות. אגב, היום הוא חולה ונשאר איתי בבית. באיזשהו שלב של "משבר" שמתי לו ערוץ הופ, הוא הסתכל בקושי דקה והסיט את המבט.

lulyK

New member
לא כדאי שיראה בכלל.

אלא אם את צריכה את הטלוויזיה כדי להספיק להתקלח או משהו כזה (בקיצור, זה לא בשביל התינוק, זה בשבילך).

lilend

New member
אני הייתי מוותרת על טלוויזיה

במיוחד בגיל הזה. הוא עוד יבקש את זה כשיגדל. זה לא הרגל בריא, אפילו בלי קשר לריצודים. בתי בת שנה וחצי ובזמן האחרון החלה להתעניין בטלוויזיה, היא נהנית מהתוכניות אבל אני חוששת מאוד שהיא נהנית גם מהבטלה. הרבה יותר קל "לנוח" מול הטלוויזיה מאשר לשחק. אין ספק שאנחנו מספקים לה גם זמן מנוחה, אבל בגילה הצעיר היא לא יודעת עדיין לחלק לעצמה את הזמן ומתי לשים לעצמה גבולות. אם זה תלוי בה היא תיראה כל היום טלוויזיה. הטלוויזיה ממכרת אותנו, המבוגרים, העלי שליטה עצמית, תחשבי מה זה עושה לתינוקות!!! הטלוויזיה "אחראית" לעצלות של ילדים רבים ולבעיות השמנה בגילאים מסויימים. בקיצור-המלצה שלי היא לדחות את זה כמה שיותר וכשכבר אין ברירה, לשים גבולות!!!!

אצלנו קרה דבר מצחיק עם הטלויזיה

כשלירי הייתה קטנטונת היא הייתה מכורה קשות לטלויזיה...הייתה בוכה כשכיביתי ועושה סצנות שלמות...דווקא מאז שלמדה ללכת והיא במעון(ששם אין טלויזיה) היא די אבדה עניין...אז מדי פעם היא יכולה להתישב לכמה דקות לראות משהו שממש משך את תשומת ליבה...אבל בדרכ היא מעדיפה לשחק ולהשתולל גם כשהטלויזיה פועלת ברקע

באותו עניין: סצינה מסרט איטלקי

כל הדיון מזכיר לי סצינה מהסרט האיטלקי בכיכובו של מרצ'לו מסטרויאני "כולם בסדר". הסצינה היא ביקורת צינית נגד הטלוויזיה: הסיפור הוא על אב שהולך לבקר את ילדיו הבוגרים ברחבי איטליה. בתו משאירה אותו יום אחד לשמור על בנה התינוק (היא לא מספרת לו שזה בנה, כי אינה נשואה). היא משאירה את הילד על כסא האוכל מול הטלוויזיה, והולכת לדרכה. לפתע, מתקלקלת הטלוויזיה והשידור מפסיק. הילד מתחיל לצרוח. האב מזיז את הכסא כדי שיוכל לנסות לתקן את הטלוויזיה, והילד מפסיק לבכות. הוא חובט בקופסה, השידור חוזר והילד שב לצפות במה שהיה שם. שוב מפסיק השידור, ושוב, לאחר בכי היסטרי, הוא מזיז את הילד שמפסיק לבכות. לפתע הוא קולט, שמשהו אחר מושך את תשומת לבו של התינוק. מסתבר, שכשהזיז את הילד מהמסך, הוא העמיד אותו מול מכונת הכביסה הפועלת. משנואש מלתקן את הטלוויזיה, פשוט הושיב את הילד מול מכונת הכביסה, והילד צפה בהנאה בבגדים שמסתובבים בתוכה.

חסוי FBI

New member
לחולצה לקטית - אבל ידוע שגם בגדים

מלוכלכים מסתובבים במכונת כביסה גורמים להפרעות קשב וריכוז ADHD......
הריצוד שלהם גורם לפולסים חשמליים במוח...... סתם סתם סתם,בצחוק.......

S r 35

New member
בגיל 3 חודשים? שלא יצפה בכלל

יש כל כך הרבה אמצעים אחרים להעסיק תינוק. הוא במילא ייחשף לטלוויזיה בשלב כלשהו, אז למה להתחיל מעכשיו? אצלי הילדים לא צפו בטלוויזיה לפני גיל שנה. ואצל התינוקי שלי לא נרשמת התעניינות גם עכשיו, כשניסיתי להתחיל להראות לו קלטות סמדרת ביייבי איינשטיין: הא הושיט יד לתפוח שהופיע בקלטת וכשהוא הבין שהוא לא יוכל לגעת בו, הוא פשוט הפנה עורף לטלוויזיה והלך לשחק בצעצועים שלו.

למעלה