טלויזיה לא בשבילי

טלויזיה לא בשבילי

התינוקת שלי בת 10 חודשים מקסימה ממש תינוקת טובה ונוחה בסה"כ אבל מטריד אותי שכאשר אני מנסה לעניין אותה בתוכנית טלויזיה לגילה היא לא ממש מעונינת היא אולי תביט למקלט משהו כמו שלוש דקות. עד כמה שאני זוכרת גם בני הגדול לא ממש התעניין בטלויזיה בגילאים הללו, לעומת היום שהוא כמעט מכור לטלויזיה. מה זה אומר האם אני אמורה להסיק מזה משהו?

נכון שהטלויזיה היא תעסוקה לילדים

שהפכה פופולרית מאוד. אבל אם לא מתאים לה, אז לא.. תמיד אפשר לחזור למשחקים, שזה הרבה יותר כיף לדעתי הלוואי והיו מוותרים על הטלויזיה אצלי בבית, בכיף הייתי מעלימה אותה מהבית ולא מתחרטת לדקה
היננו- כנראה שזה יעבור לה ויגיע היום בו גם היא תדבק לכיסא ותצפה בטלנובלות כמו שארית האומה.. כל יום זה רווח נקי,לא?

דליה.ד

New member
התינוקת שלך פשוט צודקת

בגיל 10 חודשים עליה לשכב על הבטן, לזחול, לשחק ולהתעסק עם חפצים וצעצועים ולא לבהות במרקע. אין לה עדין שפה והיא זקוקה לבצע דברים הולמים לשלב בו היא נמצאת. שלב זה - על פי פיאז'ה הוא השלב הסנסומוטורי, על הילדה להתנסות בזחילה, עמידה, הליכה, לחוש דברים בידיה ובפיה ולשחק.

zivadina

New member
אפילו המחקר מצדיק את התינוקת שלך

היה מחקר גדול על צפייה של פעוטות בטלויזיה, ועורכי המחקר אמרו שמומלץ לא להביט בטלויזיה לפני גיל 3, כי אז עדיין נבנים תאי המוח. אם נהיה פחות קיצוניים, נגיד שעדיף לא לראות הרבה טלויזיה בגילאים הצעירים.

למעלה