טלאי כתום

Fleddermaus

New member
טלאי כתום

הקצנת מאבק המתנחבלים עורר בי זעזוע אדיר. ניצול ציני של הטלאים מהשואה, אישור לפגוע במפנים, מכתבי סרבנות המוניים...לאן הימין התדרדר? עד היום התנגדתי בכל תוקף לסרבנות מהשמאל ומהימין כאחד. אך היום עלו בי ספקות, ואני לא מבין למה אני צריך להגן ולשלם בחיי כדי לשמור על המתנחלים המופרעים בשטחים הכבושים? אני אינני נאצי. שרון איננו היטלר. כל השוואה של השמאל לגרמניה הנאצית הוא שפל, מסריח ומנותק מהמציאות!

סלוניק

New member
הקדימו אותך.

אושוויץ, שמעתי שאת במודה. / מאיר ויזליטר: אושוויץ, שמעתי שאת במודה. מדברים בך נכבדות אנשים נחמדים. עוד מעט ירפדוך עלי נייר כל כך, יהיה מרשרש בך כבשלג צח, הכל יהיה לבן לבן, רק אותיות הדפוס גדודים במועל יד ובמצעד קצוב.

eviv

New member
אני מצטרף

לאלכס בשאלה : למה באמת? ועוד... אני חושב שזה לא נכון להשתמש בשואה כמשהו פופוליסטי, אך בדיונים פוליטים אני לא חושב שצריך לא לערב את השואה או את המעשים שגרמו לה. ולרוב בדיונים בעניין השואה, השואה עצמה לא היא המעניינת אלא התהליכים הקודמים לה. לא נזכרים בתאי גזים ובכבשנים אלא משתמשים בדברים שקדמו להם, חוקי הגזע, איסורים שונים וכו'... אם אראה מפלגה חדשה שקמה שאומרת שצריך לשלול את אזרחותם של כל הלא יהודים במדינת ישראל לא אוכל שלא להשוות את המדיניות הזאת למשטרים שונים שעשו זאת ובכללם גרמניה בתקופת הנאצים... השמאל העיקבי לא טוען ששרון הוא היטלר, אך הוא לפעמים טוען שמדיניות כזאת או אחרת של ממשלה זו או אחרת נגועה בגזענות שהייתה מתאימה למשטרים גזענים כמו...

chile776

New member
זאת אולי דרך

זאת אולי דרך למנוע ממקרה כזה, ומכל תרחיש שקדם לו, לקרות שוב. אין לי ספק שהמתנחלים טועים, ושבין "עקירת יהודים" פה ובגרמניה יש תהום עמוקה, אבל כמחאה השימוש בשואה הוא חוקי. כמעט כמו תשדיר הבחירות האחרון של מפגלת "חרות" (שנפסל בגלל "זילות ההמנון"). :)

chile776

New member
לחלוטין

אני פשוט חושב ש"חוק נגד שימוש פוליטי בשואה" הוא בלתי דמוקרטי בעליל. אני מוצא את עצמי חוזר ומסביר לאנשים על "גטו אבו דיס" ועל מדיניות החנק השואתית... גם זה אסור?

לא הייתי אומרת דבילי

השימוש בהשוואה הזאת הוא חכם, רע ומגעיל, אבל חכם. לעם ישראל יש 'כפתור' בשם "השוואות לשואה", כשלוחצים עליו אנחנו נכנסים לפניקה ולא יודעים איך להגיב, כי השואה נראית לנו כהדבר הכי לא אנושי שאפשר לעשות (מה שנכון). הבעיה היא שהמתנחלים יודעים את זה ומשתמשים בזה בצורה פרובוקטיבית. מי שהיה בסמינר יודע שפרובוקציות עובדות יותר טוב מהאמת (לצערנו).

Alexco

New member
התכוונתי שההשוואה דבילית

כמו שיודע גם כל ימני עם מינימום יושר אינטלקטואלי.

ערב רב

New member
הדמיון רב על השוני

ולכל המלהגים על כך שאין מקום להשוואה כי "אין כוונה להשמיד את המתנחלים" אני מוכרח להזכיר שהטלאי מסמל את החלק של השואה שלא כלל את השמדת היהודים אלא את הדרתם מהחברה (ממש כשם שנעשה בימים אלו למתנחלים) ואח"כ התחילו הטיהורים הבלתי-קטלניים (אבל אלימים מאוד, ממש כשם שהקלגסים של שרון הולכים להיות כשיעקרו ילדים ממיטותיהם וכו'..). עד כאן ההשוואה נכונה ובמקום. באשר להמשך, מי ישורנו? כבר קראנו מאמרים כשל ב. מיכאל, עמירה הס ואף EVIV בפורום זה שעולה מהם תאווה לשחיטת מתנחלים.

מי כנה את גדר ההפרדה גבולות אושויץ?

חברי השמאל כינו את גדר ההפרדה גבולות אושוויץ, כולם שתקו ולא צפצפו קול, כל עניין השואה הפך אצל השמאל לתותח ניגוח נגד כל מי שמדבר נגדם, אבל כשהם מדברים כל ההומניות והליברליות נשפכים מהם... השמאל לא שפוי ממזמן במדינה נאורה היו מאשפזים אותם.

Fleddermaus

New member
אתה נהנה מאשפוז?

כי לפי התיאוריה שלך, צריך לאשפז כמעט חצי ישראל לא כל מי שלא מסכים אתך הוא חולה נפש. תחשוב על זה...

eviv

New member
קראת את מה שכתבתי?

אני לא חושב שהשוואה של נושאים למיקרים קיצוניים בהיסטוריה זה דבר שלילי. אולם יש חברות בהן זיכרון היסטורי מסויים הוא רגיש ויש מקום להתחשב וכשמשווים לא לעשות את זה בצורה פופוליסטית שיכולה לפגוע.

לא, גאון שלי.

הביטוי "גבולות אושוויץ" נטבע על ידי אבא אבן, בהתייחס לגבולות 67'. אופס?

כן, והם לקחו את זה והשוו את זה לגדר

נו באמת די עם הסמנטיקה, אם לקחו את הלקסקיקון הזה ויחסו אותו לגדר ההפרדה ולא לגבולות 67 (גם עוד אדיאולוגיה מסוכנת).

לא, את הגדר השוו לגטו ורשה.

גם אני מסתובב בת"א מדי פעם, כן. אף ארגון, ואני לא חושב שגם אנשים פרטיים, השוו בין הגדר לשואה. הטענה היתה, ספציפית, שהגדר יוצרת גטאות, עם או בלי קישור לשואה (גטו אמנם מתקשר לשואה, אבל לא בהכרח). השימוש בטלאי מגן-הדוד, שהוא סמל הרבה יותר חזק ומזעזע, מקשר בצורה ישירה לתקופה מסוימת, לצורת משטר מסוימת, למעשים שהמשטר הזה עשה. לא שאני מקבל את ההשוואה בין גדר ההפרדה לגטאות, הנסיבות שונות לחלוטין, אבל בהחלט מדובור בהשוואה חמורה פחות. וסמאנטיקה זה מגניב.

eviv

New member
השחיטה

נאראה לי באמת שאתה צודק, אני הולך להשהות את הצימחונות שלי ולמצוא לי איזה מתנחל שאוכל לשחוט ולאכול, מקווה למצוא איזה מתנחל נחמד...

ערב רב

New member
אני מניח שאינך מחשיב את המתנחלים

לראויים למאכל ואינך מאמין שקיים מתנחל נחמד..

eviv

New member
אתה יודע זה היה בציניות...

ונראה לי שההגדרה של נחמד היא אחרת, ולכן אני יכול להגדיר כמה מתנחלים שאני מכיר כ'נחמדים'.

ערב רב

New member
ע"י הסטת העניין לקניבליזם או לאי

הקניבליזם שלך התעלמת מהרצח לשמו, לא לשם השגת מזון, אלא מתוך שנאה.

למעלה