טלאי כתום

Fleddermaus

New member
"יעקרו ילדים ממיטותיהם"?? נו באמת!

דבר ראשון, אף אחד לא יעקור ילדים ממיטותיהם. אתה מחפש דרכים דרמטיות כדי לתאר משהו הרבה פחות דרמטי... שנית, אתה עדיין משווה העברת מתנחלים לתוך מדינת ישראל תוך כדי פיצויים, והוצאתם משטח מסוכן, לגירוש בני אדם למחנות ולגטאות ללא תנאים אנושיים וללא פיצויים...לא רק שההשוואה לא ראוייה, אין שום קשר! ודבר שלישי, שחיטה??? אף אחד כאן לא רוצה לשחוט מתנחלים!!! הם בני-אדם וכך אני רואה אותם. נראה לי שכך רוב ישראל רואה אותם.

ערב רב

New member
אז תסביר לי מה יעשו אותם אלפים או

רבבות של קלגסים במדי-משטרה שמשימתם תהיה גירוש כל תושבי גוש-קטיף, לרבות ילדים, קשישים ונכים בילדים שיסרבו לצאת ממיטותיהם? השאלה היא רק עד כמה אפל יהיה המהלך והאם כנופיית שרון תמנע תעוד של הפשעים הנוראים האלה.

גוי מלוכלך! מי נתן לך להיכנס?

סלוניק

New member
רציתי לכתוב שנכנסתי דרך הארובה,

אבל אז עצרתי לפני ההקלקה על "שלח" ואמרתי לעצמי, וואלה, זה לא השרשור המתאים.

די לצביעות! מיועד ל"שני הצדדים"...

לפעמים אני לא מאמין עד לאיפה אפשר לרדת, אני מדבר על עיניין הטלאי הכתום, אבל דווקא מהצד השני. אני לא מהמצדדים בעיניין , אבל מצד שני אני מבין את הרעיון (ניצול שואה שפונה מביתו, נשבע, שהוא לא ייתן שייפנו יהודים מביתם, וכאן זה בא בתור אקט מחאתי...) לא בקטע של הרצח השריפות וכו'. מאז ומעולם (לפני השואה) קבוצות שחשו נרדפות ונרמסות, ציינו זאת על פי טלאים למינהם. צריך להבין משהו אחד בסיסי ודי עקרוני לכל אותם אילו שאוהבים להכליל כשנוח להם וזה משרת את האינטרסים שלהם: הטלאי הכתום הוא יוזמה אישית! של אנשים בודדים! לא בתור קבוצה! אז בבקשה .. תפסיקו עם העיניין של "המתנחלים המגעילים" וכו' וכו'.. זה רק מראה שאתם לא באמת יודעים מה הולך! ישנם מתיישבים ("מתנחלים" בלע"ז) שהיתנגדו לעיניין! והנה דוגמא. http://www.nrg.co.il/online/1/ART/842/181.html לכל אותם תומכים, שהחליטו שהם "כבר לא תומכים" בגלל העיניין הזה, (ואני ממש לא בקטע של להיתרפס..) קחו בבקשה את הדברים בפורפורציות, א- כמו שכבר הזכרתי זה הייתה התארגנות של בודדים (שבאה לעורר ולזעזע, ואכן הצליחה -לא בטוח שהיה שווה..) ולא "כל המתנחלים" הם "כאילו". ודבר שני, שכאן מיועד לכולם.. שימו לב, כאשר המחנה השמאלי, מזכיר סיטואציות של השואה ואני אתן ש תי דוגמאות: חיילים כביכול מאלצים פלסטיני לנגן מכינור (מה שהתברר לאחר מכן כניפוח שכל אדיר) ויישר השמאל "ההומני" משווה את החיילים שלנו(!!!) שמגינים בגופם על אזרחי המדינה(!!!) לנאצים!!!! שומו שמים! איפה הייתם אז כדי להצטדק ולהקים קול צעקה?? חיילים שלנו נאצים?? ואין מגיב.. דוגמא שניה, שר לשעבר בממשלת ישראל!!! אומר שהריסת בתים של ערבים מזכירה לו את השואה (לפני כמה חודשים. טומי לפיד..) אין מגיב אין התעוררות ואין קול צעקה!! אבל כאשר תושבים יהודים משווים את הריסת בתיהם לשואה.. צרחות! גועל נפש ! זילות! סוף העולם קרב!!! עכשיו, תגידו לי אתם.. אתם לא שמים לב שמשהו לא בסדר כאן? לשמאל- מותר להזכיר את השואה. וזה עובר בשתיקה אבל.. אם "המתנחלים הארורים" ייעזו להשתמש.. העולם מתהפך! השמאל מפגין התומכים "עוברים צד..." חבר כנסת עולה לאקרנים ומכריז "הם לא יהודים, לא אזרחי המדינה, לא תושבים" אתם רוצים להגיד לי שאין כאן צביעות???

shay or eli

New member
אני חושב

שהשואה היא מאורע מכונן בחשיבה היהודית ובחשיבה האנושית בכלל, כי היא הראתה את האכזריות האנושית במערומיה ואת הסכנה שעורבת לנו. בהחלט הגיוני שמקרה כמו השואה יחזור על עצמו, שכן רק עברו 60 שנה מאז, שזה כלום בקנה מידה היסטורי. הרבה אנשים, בייחוד בישראל ובייחוד מאז תחילת המסעות לפולין, רואים בסיסמא "לא עוד" את המניע לפעילות פוליטית. ובצדק - "כל שהרע צריך כדי לנצח הוא שהאנשים הטובים לא יעשו דבר". לכן אני מבין את עירוב השואה בפוליטיקה. זה נושא אקטואלי לכולנו, כי הטרגדיה האנושית שקרתה שם עירערה את כל היסודות שחשבנו שלחברה האנושית יש עד אז. לכן לא צריך להיבהל כל פעם שאומרים "אושוויץ" או "נאציזם" בהקשר פוליטי, אלא להסביר את ההבדלים בין המקרים אם יש. אלא אם כן ההיקש מהשואה נועד כדי להתיר את דמו של אדם מסויים, כפי שנעשה לרבין. ולכולם גם יש תקדים מאוד מצליח של עירוב השואה בפוליטיקה - הציונות הטמיעה באופן שמאוד פועל לטובתה בתודעתו של כל תלמיד בית-ספר שאם לא הייתה מדינה יהודית הייתה חוזרת השואה. ועם הצלחה כזאת קשה להתווכח - כל הפלגים של הציונות מנסים בדרך זו או אחרת בנקודות משבר להשוות בין האלטרנטיבה להם לבין השואה, וגם חלק גדול מהפלגים הלא-ציוניים בישראל ובעולם. זה פותח את הדלת לזילות השואה, אבל זה המצב. במקרה של הטלאי הכתום הבעיה היא לא בעצם איזכור השואה אלא במופרכות ההשוואה - אזרחי מדינת ישראל החיים מחוץ לגבולה של מדינת ישראל (ואיזור שלא חל עליו החוק הישראלי, שלא סופח למדינת ישראל, שתושביו לא אוזרחו במדינת ישראל ושנמצא מעבר לקווי הגבול המוסכמים מהסכמי שביתת הנשק ב- 49' - הוא בהחלט מחוץ לגבולה של מדינת ישראל) מועברים אל תוך מדינתם. אזרחותם נשמרת, זכויות האזרח שלהם נשמרות, הם מקבלים פיצויים (כי הם נשלחו ע"י הממשלה במקור), אפילו לא משתמשים נגדם באלימות פיסית בעת הפינוי (בד"כ כוחות הביטחון מאוד עדינים עם המתנחלים - הכל יחסי כמובן, אני משווה את יחסם למפגינים נגד הגדר שזוכים לגז מדמיע ואש חיה). והכל התקבל בהחלטות דמוקרטיות של כנסת וממשלה נבחרות. אין פה שום אקט פאשיסטי - לכוחות הביטחון יש כל זכות לפנות "ילד שנמצא במיטתו" (כפי שאחד מהכותבים בשירשור התפייט ברגע של דרמטיזציה), כפי שיש להם זכות לפנות משפחה מבית קורס גם אם היא לא רוצה בכך. אילו אזרחים ישראלים היו מקימים בית בתאילנד, לכוחות הביטחון התאילנדיים (המשטרה, משטרת ההגירה או מי שלא יהיה שם) תהיה כל זכות לפנות אותם, כיוון שאין זהו שטח מדינתם והם עברו בלי אישור העם המקומי. כך גם הוא הדבר בשטחים - רק ששם צה"ל הוא זה ששולט בפועל, ולכן הוא זה שצריך למלא את תפקיד המפנה. אם יש פה בעיה בהליך הדמוקרטי זה לא באיך מתנהגים אל המתנחלים. זה שהם קהילה שלא יודעת איך לקבל תבוסה דמוקרטית זאת בעיה שלהם - גם אני כבר שנים לא מסכים עם המדיניות הכלכלית שמורידה אנשים מתחת לקו העוני, מישהו פה ראה שמאלן חברתי מאיים על חייו של נתניהו? הבעיה בהליך הדמוקרטי היא שמדינת ישראל מחזיקה תחת שלטונה 3.5 מיליון תושבים שאינם משתתפים במשטר הדמוקרטי שלה, ששלטונה נכפה עליהם. עוד בעיה בהליך הדמוקרטי היא הקמת יישובים של אזרחי ישראל בשטחי כיבוש - הפרה בוטא של אמנת ז'נבה ה- 4 שישראל חתומה עליה.

../images/Emo45.gif

יתרה מכך, הטלאי הכתום גם רומז לכך שמדיניות ממשלת ישראל היא נאצית, לא פחות ולא יותר. ואני שואל את מי שאימץ את הרעיון - באיזו זכות אתה חי תחת שלטון נאצי, מבלי לצאת למרד של ממש או לעבור למקום אחר? הבעייה היא לא רק במופרכות ההשוואה, הבעייה היא גם במשמעות המשתמעת מהשימוש בשואה. משמעות שמזעזעת אותי, באופן אישי, ומקוממת כל אדם בעל שכל ישר.

0216

New member
אני רואה שטחנו כאן את הנושא אבל....

גם לי יש מה להגיד!!! קודם כל אני מסכים עם יוגב אברהם שהסביר טוב מאוד איך השמאל מרשה לעצמו להשתמש בהשוואות מהשואה אבל רק לו!!! ועוד על חיילי צה"ל הצבא שמגן עליו!!!|| מה לעשות הנקרופיליה של השמאל לא מפסיקה גם כשהם מנצחים, "במאבק דמוקרטי" בגירוש יהודים מה"שטחים הכבושים" כביכול. זה עושה להם טוב כנראה. הנה המודעה המקוממת מעיתון הארץ הקוראת למתנדבים לגרש מגוש קטיף. כמו התרסה של השמאל.. לא מספיק שמגרשים אותם.. גם צריך לחגוג עליהם וכמובן איך לא לשמוח לעד!!! גם אתה.. שאתה משתמש במילה "מתנחבלים" אתה משווה את המתיישבים למחבלים זו השוואה נכונה? הם רוצחים ילדים פלשתינאצים חפים מפשע? הם מתפוצצים באוטובוסים? אתה שונא אותם בלי שום סיבה!!! שנאת חינם!!! אני מזועזע ממך ומחביריך מהשמאל שמעיזים להתנהג כמו קניבלים !!! כלפי בני עמם אבל לערבים הם מוסריים והומניים. אתה מלא בסיסמאות אבל לא יודע את העובדות. אתה לא כובש פחות מהם... הטלאי רק בא להמחיש את הכאב שלהם על איך שהולכים להעיף אותם מהבית שלהם אתה לא מרגיש את זה... אז אל תבלבל את המוח על שטחים כבושים ועל "זעזוע מהקצנת המאבק"

למעלה