אני חושב
שהשואה היא מאורע מכונן בחשיבה היהודית ובחשיבה האנושית בכלל, כי היא הראתה את האכזריות האנושית במערומיה ואת הסכנה שעורבת לנו. בהחלט הגיוני שמקרה כמו השואה יחזור על עצמו, שכן רק עברו 60 שנה מאז, שזה כלום בקנה מידה היסטורי. הרבה אנשים, בייחוד בישראל ובייחוד מאז תחילת המסעות לפולין, רואים בסיסמא "לא עוד" את המניע לפעילות פוליטית. ובצדק - "כל שהרע צריך כדי לנצח הוא שהאנשים הטובים לא יעשו דבר". לכן אני מבין את עירוב השואה בפוליטיקה. זה נושא אקטואלי לכולנו, כי הטרגדיה האנושית שקרתה שם עירערה את כל היסודות שחשבנו שלחברה האנושית יש עד אז. לכן לא צריך להיבהל כל פעם שאומרים "אושוויץ" או "נאציזם" בהקשר פוליטי, אלא להסביר את ההבדלים בין המקרים אם יש. אלא אם כן ההיקש מהשואה נועד כדי להתיר את דמו של אדם מסויים, כפי שנעשה לרבין. ולכולם גם יש תקדים מאוד מצליח של עירוב השואה בפוליטיקה - הציונות הטמיעה באופן שמאוד פועל לטובתה בתודעתו של כל תלמיד בית-ספר שאם לא הייתה מדינה יהודית הייתה חוזרת השואה. ועם הצלחה כזאת קשה להתווכח - כל הפלגים של הציונות מנסים בדרך זו או אחרת בנקודות משבר להשוות בין האלטרנטיבה להם לבין השואה, וגם חלק גדול מהפלגים הלא-ציוניים בישראל ובעולם. זה פותח את הדלת לזילות השואה, אבל זה המצב. במקרה של הטלאי הכתום הבעיה היא לא בעצם איזכור השואה אלא במופרכות ההשוואה - אזרחי מדינת ישראל החיים מחוץ לגבולה של מדינת ישראל (ואיזור שלא חל עליו החוק הישראלי, שלא סופח למדינת ישראל, שתושביו לא אוזרחו במדינת ישראל ושנמצא מעבר לקווי הגבול המוסכמים מהסכמי שביתת הנשק ב- 49' - הוא בהחלט מחוץ לגבולה של מדינת ישראל) מועברים אל תוך מדינתם. אזרחותם נשמרת, זכויות האזרח שלהם נשמרות, הם מקבלים פיצויים (כי הם נשלחו ע"י הממשלה במקור), אפילו לא משתמשים נגדם באלימות פיסית בעת הפינוי (בד"כ כוחות הביטחון מאוד עדינים עם המתנחלים - הכל יחסי כמובן, אני משווה את יחסם למפגינים נגד הגדר שזוכים לגז מדמיע ואש חיה). והכל התקבל בהחלטות דמוקרטיות של כנסת וממשלה נבחרות. אין פה שום אקט פאשיסטי - לכוחות הביטחון יש כל זכות לפנות "ילד שנמצא במיטתו" (כפי שאחד מהכותבים בשירשור התפייט ברגע של דרמטיזציה), כפי שיש להם זכות לפנות משפחה מבית קורס גם אם היא לא רוצה בכך. אילו אזרחים ישראלים היו מקימים בית בתאילנד, לכוחות הביטחון התאילנדיים (המשטרה, משטרת ההגירה או מי שלא יהיה שם) תהיה כל זכות לפנות אותם, כיוון שאין זהו שטח מדינתם והם עברו בלי אישור העם המקומי. כך גם הוא הדבר בשטחים - רק ששם צה"ל הוא זה ששולט בפועל, ולכן הוא זה שצריך למלא את תפקיד המפנה. אם יש פה בעיה בהליך הדמוקרטי זה לא באיך מתנהגים אל המתנחלים. זה שהם קהילה שלא יודעת איך לקבל תבוסה דמוקרטית זאת בעיה שלהם - גם אני כבר שנים לא מסכים עם המדיניות הכלכלית שמורידה אנשים מתחת לקו העוני, מישהו פה ראה שמאלן חברתי מאיים על חייו של נתניהו? הבעיה בהליך הדמוקרטי היא שמדינת ישראל מחזיקה תחת שלטונה 3.5 מיליון תושבים שאינם משתתפים במשטר הדמוקרטי שלה, ששלטונה נכפה עליהם. עוד בעיה בהליך הדמוקרטי היא הקמת יישובים של אזרחי ישראל בשטחי כיבוש - הפרה בוטא של אמנת ז'נבה ה- 4 שישראל חתומה עליה.