טכניקות רכיבה

Skyballa

New member
טכניקות רכיבה

הייתי נורא רוצה לדעת להרים גלגל ולנסוע כמה מאות מטרים.. או לדפוק סיבובים חדים עד שהברך שלי משפשפת את הריצפה.. יש דרך ללמוד את זה בצורה חוקית או שאני חייב לחכות עד הלילה ולרדת לכביש כמו ילד בן 16?

להרים גלגל ? זה החלק הפשוט

השאלה איזה כלי יש ברשותך , אם זה קטנוע מנהלים , תוריד את זה מהפרק , הקטנועים הקטנים יותר ניתן לבצע איתם ווילי ,ועם אופנועים ככל שיהיו בעלי הספק גדול יותר הביצוע יהיה קל יותר . להוריד את הקטנוע בסיבובים , אני חושב שצריך לצבור קצת ניסיון [ ועדיף על אופנוע ] כי עם קטנוע בלתי אפשרי להוריד אותו כמו אופנוע , יש את הג'ק אמצע שמגיביל , מן הסתם שקטנוע גם לא מתוכנן לבצע השכבות בזווית חדה כמו אופנוע . כם כי זה אפשרי בכמה קטנועים . אני לא יודע אם קיים קורס כזה בארץ . בהצלחה

אהוד א1

New member
אתה מצליח להרי גלגל?

אפשר להרים גלגל. אפילו עם הונדה גולד ווינג. אפשר ורצוי במקרה זה להוריד רגלית אמצע.(ובהמשך גם את רגלית הצד). קטנוע יכול לקחת פניה נתונה במהירות גבוהה יותר מאופנוע. יש קורסים גם בארץ: קורסים של גידי פרדר או כפיר לווין.את כפיר לווין אפשר לשכור גם לשיעורים פרטיים. בעבר הוא הציע להדריך קורס לרכיבת מירוץ עבור קטנוענים אבל לא היה ביקוש.

קטנוע יכול לקחת פניה מהר יותר מאופנוע ?

יש הסבר לכל זה ? לדעתי וכן זו רק דעתי , באופנוע שהגלגל שלו גדול יותר ורחב יותר, מסוגל להטות את האופנוע בזיות חדות יותר מאשר קטנוע ....מה שאומר שהוא יכול להכנס לפניה במהירות גבוה יותר מאשר קטנוע .... אשמח לחידוד בעניין גיא

אהוד א1

New member
שתי שאלות:

א. מה הקשר בין רוחב הצמיג וקוטרו לזווית ההשכבה? ב. מה הקשר בין סעיף א' ולמהירות הפניה. תחשוב על ההבדל במשקל. חפש בגוגל תמונות של אופנועי מירוץ 80 סמ"ק ובדוק את הצמיגים שלהם.

יש בזה משהו , ומה עם עניין המתלים

כמו שכתבתי , המתלה האחורי של קטנוע מחובר למנוע באופן של יחידה 1 , יש לזה איזה השפעה על זוית ההשכבה לא ?

או לפחות , על היציבות של האופנוע ושמירה על קו

מאשר קטנוע , אני יודע שבקטנוע , קשה לשמור על קו פניה במהירות ז"א שהקטנוע מתחיל להטלטל לצדדים בחוסר רצון להכנס לפניה במהירות שהרוכב קבע....

הכל ניתן לשיפור...

וגם אני כמו אהוד מאמין שבמצבים מסוימים קטנוע יהיה מהיר מאופנוע או לפחות יעמוד איתו יפה. אבל ככל שהמסלול יהיה מהיר יותר יגדל היתרון לטובת האופנוע.

קטנוע יכול לקחת פניה מהר יותר מאופנוע ?

יש הסבר לכל זה ? דעתי , אופנוע בעל גלגל גדול יותר ורחב יותר יתאפשר לו להוריד את האופנוע בזיות חדה יותר מאשר קטנוע , שלא נדבר על המתלים של אופנוע [ ואני לא מדבר על אופנוע קסטום ] שישאירו אותו צמוד לכביש , הרי בקטנוע המנוע והמתלה האחורי מהווים יחידה אחדת , מה שאומר אחיזה נחותה מאשר לאופנוע ... אשמח לחידוד בעניין גיא

קורס רכיבה נכונה !

היה כאן בחור שרצה ללמוד להרים גלגל..אז חבר'ה בקורס נהיגה נכונה או יותר נכון רכיבה נכונה על אופנוע..מלמדים לא רק להרים גלגלים אלא השכבות החלקות..ועוד דברים מדהימים כמובן במצב שאתם לא מסתכנים. בכלל הקורס הזה הוא טוב לכול הרוכבים ..נותן בטחון ויידע איך להתפעל ואיך בכלל לרכב על דו גלגלי.. מי שרוצה טלפון יפנה אלי בפרטי ואני יתן לו טלפון.. אגב הקורס עולה לערך 700 שקל יום שלם מהבוקר ועד הערב.. בהצלחה!!

אהוד א1

New member
באיזה קורס לימדו אותך להרים גלגל?

אופנוען מאומן א? ב? ג? לין מאשין?

aaronc76

New member
גם לי לא מסתדר...

איך אני יכול להכנס לפניה במהירות גבוהה יותר עם קטנוע מאשר באופנוע? הקטנוע הרבה פחות יציב. כשהיה לי XT600 הייתי משפשפ איתו רגליות. עם הקטנוע, זווית חדה מידי וכל הקטנוע רועד ומרגיש לא יציב בגרוש. לא מסתדר לי...

אהוד א1

New member
קטנוע קל יותר ולכן מהירות הפניה שלו גבוהה...

יותר. לא יודע על איזה קטנוע אתה מדבר. ברור שלא דין הארוקס המשופרת במתלים של MOO MOO כדין ג'ויירייד.

aaronc76

New member
עדיין לא ברור לי

הנסיון שלי מראה אחרת. אני רוכב על JM ובפניות מהירות ממש רועד כל הקטנוע ויש תחושה שאוטוטו מחליק. לא סבלתי מזה עם אופנוע. לא מתחשבים בקוטר הגלגלים? הרי ידוע שקטנועי ה16" הרבה יותר יציבים מקטנועי ה12-13" הנפוצים כדוגמת הג'ויים למיינהים והדינקים למיניהם. אם יש לך הפניה למאמר מורחב בנושא אשמח לקבל אותו ולקרוא. חןחן

אהוד א1

New member
עזוב את הג'ויימקס.

הוא לא יהיה מהיר יותר בפניה. מדובר על קטנועים ספורטיביים עם יחס הספק/משקל מצויין.

aaronc76

New member
אז מדובר במקרים מאוד ספציפיים

השאלה אם ניקח את הקטנועים שאנחנו רואים יומיומ על הכביש וגם את האופנועים שאנו רואים יום יום בכביש. מי יוכל לקחת פניות יותר מהר ויותר יציב? אם אתה רוצה להשוות קטנועים ספורטיווים השווה מולם אופנועים ספורטיווים.

d0ct0r k

New member
אם איך שהארוקס נראה בימים אלו,

הייתי מעדיף לקחת פניה עם הג'וייריד

למעלה