טכניקה לעומת כוח?

• פותח הנושא Beak
  • פורסם בתאריך

Beak

New member
טכניקה לעומת כוח?

עד כמה אתם נוטים להסכים שטכניקה מנצחת כוח?

Dirge

New member
לדעתי

טכניקה. כשמסתכלים על זה בצורה שטחית, ללא יותר מדי פילוסופיה, טכניקה טובה תמיד תשלב כוח מספק. אבל כוח לא בהכרח ישלב טכניקה, ויתכן שהכוח שמופעל לא יספק את המטרה. אגרוף חזק לחזה, לא יתן את אותה התוצאה שאיזה צ'ופ לגרון יכול לתת, או ביטה מנטלרת לאיזה ברך. זכור שבקרב, רמת האדרנלין מפוצצת, וגורמת לכך שאת הכאב תרגיש למחרת בבוקר. לכן, עדיף לדעת לנטרל, מאשר לגרום לנזק מירבי באיזור שאולי לא יעזור לך באותו קרב. כמה שחשוב לציין בפורום הזה את הצירוף מילים הבא: "לדעתי כמובן".

MarkOfKain

New member
שאלה בעייתית...

דבר ראשון, לפני ששואלים שאלה כזו, עלייך לציין - האם כוונתך לקרב זירה או רחוב ? מאחר ויש הבדל מהותי בין שני המצבים (קרב רחוב - אין חוקים/מגינים/וכ"ו) "כופפת ידי" והכרחתני להתייחס לשניהם (כמובן - דעתי בלבד ולא קביעה נחרצת) : קרב רחוב - שניהם ביחד. כן כן, כל מי שקם מכיסאו הנוח שמול המסך וזועק: "לא חוכמה יא זאעלאעמה !" אנא, הרשו לי להסביר. אין אני הסמכות המוחלטת לעניין (רחוק ממנה) אך "יצא לי" להקלע למצבים לא נעימים שבהם נאלצתי להשתמש בידע שרכשתי בא"ל, ותאמינו לי, יש אנשים שגם צ'ופ לגרון המבוצע בצורה מדויקת לא משפיע עליהם באופן מיידי, אם אין מספיק כוח מאחורי הטכניקה. קרב זירה - בעיקר טכניקה עם כוח צמוד-צמוד מאחוריה. ללוחמים בזירה יש זמן לחשוב על המהלכים שלהם ולבצע אותם בצורה מדויקת יותר (אם זה קורה או לא תלוי ברמתו האישית של כל לוחם)(שוב, גם פה יש סתירות - כל מי שראה קרבות של Tank Abbot ב- UFC יסכים איתי). בסופה של כל הפלצנות המילולית הזו - קח הכל בסבבה גבר ותמשיך לשאול שאלות כאלה כדי שיהיו לי הזדמנויות להתפלצן.
"כל הנ"ל מבטא את דעתו האישית של הכותב ואין לתבוע אותו, לדבר איתו, או לרקוד לידו ריקודים צ'רקסיים".

ננדין

New member
מה הבעיה שלך עם ריקודים צ'רקסיים???

אני דווקא בעד! במיוחד לצלילי שיריו של חריף הילד הצ'רקסי...

אני חושבת שזה תלוי כמה כוח וכמה

טכניקה. בסופו של דבר, אם הטכניקה מספיק טובה, היא מאפשרת לך להרוג כל יריב, לא משנה כמה הוא חזק. מצד שני, אדם שהוא חזק מאד, צריך הרבה-הרבה טכניקה בשביל לנצח אותו. אז במבט על הטכניקה כנראה לוקחת. אבל זה כמו שבממוצע גברים יותר גבוהים מנשים, ועדיין, לא כל גבר יהיה יותר גבוה מכל אישה. הטכניקה לא תמיד תנצח, אבל בסך הכל הממוצע לטובתה.

../images/Emo45.gif מהי טכניקה נכונה

טכניקה נכונה משמעה לדעת להשתמש נכון וביעילות בכח שלך: לדעת לאיזה כיוון לנוע, להיכן למשוך, איפה להכות, מתי, באיזו עוצמה... אתה יכול להיות בריון אבל לא לדעת לתת מכות, ואתה יכול להיות טכניקן מדהים אבל חלש מאוד פיזית (למשל לוחם קשיש או חולה). יש המון דוגמאות למקרים בהם אנשים גדולים וחזקים נוצחו ע"י אנשים חלשים מהם פיסית רק בגלל טכניקה עדיפה, ויש גם המון מקרים בהם כח טהור היה הגורם שהכריע קרבות. הכי טוב להיות גם חזק מאוד פיזית וגם בעל טכניקה מעולה, אבל הכי יעיל זה להתאמן על טכניקה טובה, ולעבוד במקביל על כח שיתמוך בה. לא כולם יכולים להיות בעלי 100 ק"ג של שרירים עם סיבולת לב-ריאה של אצן למרחקים בינוניים. לכל אחד מבנה גוף שונה, ובהנחה שאת מבנה הגוף ואת מסת השרירים קשה לשפר באופן מהותי, נשאר גורם הטכניקה כגורם המשפיע שלו אין גבול לשיפור. רן.

ransuru

New member
כוח

גם הכוח עצמו הוא טכניקה. שימוש בכל הגוף ורגיעה בשרירים המתנגדים לכיוון התנועה. יציבה נכונה שמאפשרת תנועה חופשית ונשימה נכונה מהווים חלק בלתי נפרד מהפקת הכח בגוף שלא לדבר על המרחק והתזמון הנכון.

בהחלט - כח שמופעל בכיוון הנכון

הוא חלק בלתי נפרד מהטכניקה. כשאומרים "לא לעבוד עם כח" הכוונה היא לא להיות רופס, אלא לא לאנוס מצבים שלא במקומם רק ע"י שימוש בכח, ולהשתמש בכמות הכח הדרושה אך ורק כדי לתמוך בטכניקה נכונה.

jossel

New member
שלום רן

לדעתי,משהו מתפספס כאשר אנו מדברים באמנויות לחימה על כוחו של שריר כזה או אחר או על משקל כזה או אחר. הכוח של אמן לחימה לא אמור להתבסס על משקל גופו או על גודל שריריו ,שאם כך הדבר לא משנה כמה טובה תהיה הטכניקה שלו כאשר יפגוש יריב העולה עליו בכוחו{וגם משתולל} רוב הסיכויים שלא יוכל לעמוד מולו. יש צורך לפתח כוח,אך לא כוח שבנוי על גודל השריר אלא על הרעיון של כיווץ ושיחרור מהירים ככל הניתן.באופן כזה אנו מפתחים גם אימפקט גבוה של עוצמה בהכאה וגם העלאת מהירות המכה{או התנועה}. באותה מידה שעובדים על פיתוח כוח כזה יש לעבוד גם על הטכניקה,אך הטכניקה לעולם תישען על כוח{כזה}. אגב,אדם המתעסק בהרמת משקולות על מנת לפתח שרירים לא יוכל לנצל מיצוי מלא של שריריו הן ברמה של הוצאת כוח והן ברמה של איכות תנועה הנחוצה לקרב{הרבה שינויים במעט זמן}.משתנה נוסף שקשור למיצוי כוח הוא הבנה של של שימוש ב"כוח מנוגד",לדוגמא:כאשר אני מכה {בעזרת היד} למטה ,הראש מושך למעלה.כוח זה קשור להבנה ושימוש של מה שנקרא "כוח גוף מלא". רק על קצה המזלג.

מה שאני אומר הוא שטכניקה נכונה זה

לדעת להשתמש נכון בכח שיש לך. כח היא לא מילה גסה. לדעת לנצל את הכח שלך בצורה נכונה ולא לעבוד כח מול כח. מהו כח? אם כשאתה מדבר על פיתוח שרירים אתה מתכוון לעבודה על הגדלת מסת שריר ועל כח מירבי אז אני נוטה להסכים איתך. לדעתי ללחימה לא צריך לדחוק משקלים גבוהים מעט פעמים, אלא לעבוד יותר בכיוון של סיבולת. אם אתה אומר שאסור בכלל לעבוד בחדר כושר עם משקולות כי כל תרגיל מכוון לחיזוק שריר אחד (או קבוצה מסויימת של שרירים), אז אני לא מסכים איתך. אני חושב שאפשר לתמוך באימונים הטכניים בא"ל בעבודה כנגד התנגדות בחד"כ. אפשר לעבוד לדעתי בצורה שזה יתמוך ולא יפגע. לדעתי מה שאתה מדבר עליו ככח גוף מלא קשור לניצול הכח שהשרירים יכולים לספק לך, כלומר לטכניקה נכונה, ולאו דווקא לצורת כח אחרת ממה שאני מכיר (היכולת של השריר להתכווץ ולייצר עבודה). רן.

broccoli

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

מנסיוני מאוד משפיעים טכניקה, כוח/כושר גופני, ומשקל. לא יודע באיזה סדר.

jossel

New member
גוף מלא

מובן וברור שבעת הפעלה של כוח ,השריר או השרירים מתכווצים. מה שאני מדבר עליו כ"גוף מלא" הוא אלו שרירים מתכווצים.אוכל להסביר רק בדוגמאות.מכה למטה,הגוף מתרומם.מכה קדימה יד אחורית הולכת אחורה,מכה למעלה יד שנייה יורדת{מובן שאלו הם רק דוגמאות לעיקרון ומובן שניתן להשתמש בעיקרון זה על כל איבר בו נרצה להשתמש בגוף להכאה}.כלומר,הגוף לא משתמש רק בעוצמה של האיבר הפוגע אלא גם בכוח של איברים אחרים בגוף על מנת להוציא כוח.בצורה כזו ניתן להגביר את עוצמת המכה וגם את מהירותה{תאוצתה} גם מבלי "לקחת תנופה" של האיבר המכה,אלא להוציא מכה עם עוצמה לא רעה כביכול "ללא הכנה".

broccoli

New member
חצי-קשור - Plyometrics

אימון ממוקד לשיפור כח מתפרץ ספציפי, מאוד מקובל באימוני ספורט.

MarkOfKain

New member
תוספת קטנה...

רק רציתי להוסיף להערתו של רן בנוגע לכח גוף מלא. קואורדינציה בין שרירית היא פקטור מכריע בוויכוח כוח/VS/טכניקה, מאחר והרמוניה תנועתית אינה תמיד קיימת מלידה ורכישתה והשימוש בה מהווים תהליך אשר הטכניקות השונות מהוות בו מורות דרך, וכשהתוצאה הסופית מושגת, היא עשויה להכפיל ולשלש את יעילותו של הלוחם. דוגמא: קחו רקדן בלט ובודי-בילדר חסרי ניסיון בלחימה, הוסיפו מורה טוב לאומנות לחימה כלשהיא, ומהר מאד תראו למי קל יותר להסתדר מבחינה טכנית.

MarkOfKain

New member
ותיקון...

רציתי להוסיף להערותיהם של jossel ורן. jossel, אנא קבל התנצלותי.

amir_aikido

New member
היסטוריה

אולי יעניין אותך לקרוא מעט בשרשורים הבאים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=13221747 אותה השאלה לפני כמה שנים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=2382232 על מבנה גוף, שרירים ואמנויות לחימה. האם שרירים מפריעים להתקדמות? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=6855912 על כושר גופני http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=4945441 ועוד שרשור שמתאר אותם הדברים, פחות לעומק. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=21789691 דיון שהחל מהודעה של טרול בפורום, אך בכל זאת יש בו קטעים ראויים ורלבנטיים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=3930596 ועוד טרול מלא בדעות טפשיות על המין הנשי ויתרון הגבר, שהביא לדיון רלבנטי. מקווה שהקריאה של דיוני העבר תוכל לעזור לך לענות על השאלה בעצמך. אמיר

למעלה