טכניון...

פךפךפך

New member
טכניון...

(אם זה צריך להיות בפורום סטודנטים, עמכם הסליחה. הימרתי.) ראיתי שבטכניון יש מסלול תלת שנתי וארבע-שנתי לתואר במדמ"ח (לא הנדסת תוכנה, אני מודע להבדלים). פרט להבדל בין סוג התואר (ba, bsc) ובין כמות הקורסים שתהיה גדולה יותר בארבע-שנתי מן הסתם, יש איזשהו הבדל מהותי? איזושהי סיבה ללמוד עוד שנה בשביל שהתואר יהיה bsc? אשמח לתשובות מיודעי דבר. :)

פךפךפך

New member
והמשך..

השאלה שאני הולך לשאול אינה בכוונה לפתוח שרשור נוסף של "של מי האוניברסיטה גדולה יותר", אלא כדי לשמוע את דעות ורשמים. אלקח בחשבון שמדובר בדעות אישיות, אין לי כוונה לעורר ויכוחים.. :) והנה היא: השמועות אומרות שרמת המבחנים בטכניון גבוהה באופן משמעותי משאר האוניברסיטאות. כלומר, אדם שישקיע את אותו זמן לימודים יוציא ממוצע נמוך ב-10-15 נקודות בטכניון מאשר באוניברסיטה אחרת. כמו-כן, מספרים שיש שם העמקות בחומר הרבה מעבר לאוניברסיטאות האחרות, מה שמעלה את נפח החומר שיש ללמוד. כמה זה נכון? האם באמת קשה בהרבה להוציא ממוצע טוב בטכניון? יש לציין שהממוצע חשוב לי מאוד (יש מחשבות על תואר שני וכו').

shirbi

New member
אני לא יודע איך זה באוניברסיטאות

אחרות, אבל בטכניון, החציון לסטודנטים שמסיימים תואר ארבע שנתי, הוא בערך 80.

shirbi

New member
הגדרה לחציון: (לא מדויק)

בהינתן סדרה של מספרים, החציון הוא המספר שחצי מהאיברים בסדרה גדולים ממנו וחצי מהאיברים בסדרה קטנים ממנו. דוגמה: בסדרה מופיעים המספרים 1, 2, 3, 3, 4, 5, 6, 10, 100. במקרה זה, החציון הוא 4. ולנושא המקורי: חצי מהסטודנטים במדעי המחשב בטכניון מסיימים עם ממוצע מעל 80. אגב, במקום לשאול ולחכות זמן רב לתשובה, לא יותר פשוט להסתכל בויקיפדיה?

yuvalmadar

New member
יותר טוב!

במקום להסביר ואז להציע להסתכל בוויקיפדיה, הפנה אותו ישר לוויקיפדיה!
ערך בוויקיפדיה לא עוזר פחות מההסבר שכתבת, (אם הוא כתוב היטב, בכל מקרה) וחוסך לך עבודה.

shirbi

New member
הבעיה היא שהערך הספציפי

הזה לא כתוב מספיק טוב בויקיפדיה. הוא מנוסח בצורה שמתאימה למי שכבר יש לו ידע מתמטי ברמה גבוהה.

yuvalmadar

New member
אה. אז מישהו צריך לתקן את זה ../images/Emo13.gif

(אני לא מתנדב, כי הערך לא נשמע לי מעניין מדי, אבל אולי מישהו אחר ירים את הכפפה או לפחות יביע לידיעת הקהילה את בעייתיות הערך.
)

vinney

Well-known member
טכניון זה מקום רע ללמוד בו

חוץ מהחציון ששירבי כבר הזכיר (המוסד הזה מנרמל ציונים, הציון שלך הוא לא באמת שלך, הוא יחסי), טכניון זה מוסד שאם אתה לא לומד בו לבד - אתה לא לומד. פגשתי המון בוגרים מטכניון שהיו חסרי ידע בסיסי באופן יוצא דופן יחסית לכל בוגרי המוסדות האחרים שפגשתי, ומבחינת לימודי תואר ראשון (ושיר כנראה שלא יסכים איתי
) זה המקום הכי גרוע ללמוד בו. מבחינת מחקר זה מקום מצוין, אם אתה בונה על תוארים מתקדמים - לך על זה, שווה את הסבל שתעבור בלימודי בוגר. אגב, אין שום הבדל בין BA לBSC, וההבדל בין תלת שנתי לארבע- שנתי מסתכם בעוד כמה קורסים, שאם אתה לא מתכוון להמשיך לתואר שני (או לא להמשיך לתואר שני בטכניון) - אתה תסתדר יפה מאוד בלעדיהם.

shirbi

New member
איזו משמעות יש לציון שאינו יחסי?

"טכניון זה מוסד שאם אתה לא לומד בו לבד" - ממש לא מסכים. במיוחד בפקולטה למדעי המחשב, ההרצאות והתרגולים מועילים מאוד. כמובן שיש כמה מרצים בעיתיים, אבל לא נראה לי שזה שונה מבכל אוניברסיטה אחרת.

vinney

Well-known member
יחסי למה?

אין משמעות לציון שלך אם הוא יחסי לזה שיושב לידך. משמעות של הציון היא רמת הידע שלך יחסית לסיליבוס. בטכניון, לעומת זאת, נותנים ציון מנורמל, ואתה יכול לדעת רבע מהחומר ועדיין לקבל 80, כי תהיה בחציון של הכיתה. מה זה שווה?

למעלה