טכנאי פיסי

Avazo

New member
טכנאי פיסי

שלום, אני טכנאי פיסי, עדיין משרת בצבא. אין לי תעודות או תואר או משהו בסגנון. יש לי את הניסיון המעשי ואני אוהב את מה שאני עושה, אבל לצערי זה לא מספיק. אוקיי, אז החלטתי שאני מעוניין ללמוד. מה עושים? מה האפשרויות? ומה מומלץ? תודה.

OK !../images/Emo13.gif

ישנם קורסים לטכנאי מחשבים המקנים תעודת מקצוע. למשל: מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 תחזוקת מחשבים אישיים ורשתות תקשורת/חומרה מכללת תל אביב, לימודים שונים, כולל לקידום כתובת: יגאל אלון 30 תל אביב 67726 טלפון:03/6300111 מועד הרשמה: פרטים במוסד ובעתונות. מועד תחילת הלימודים: פרטים במוסד. פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים. גובה שכר לימוד: לזכאים המופנים ע"י לשכת התעסוקה שכר הלימוד הוא סימלי. נכון ל- משך הלימודים: 5 - 6 חודש שעות לימוד: סה"כ 850 שעות לימוד. דרישות מוקדמות: 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה תעודה בסיום: תעודת גמר מטעם משרד התעשייה המסחר והתעסוקה (משרד העבודה לשעבר) תנאי קבלה: תנאי הקבלה נקבעים ע"י משרד העבודה, לזכאים המופנים ע"י לשכות התעסוקה. א. בוגרי 12 שנות לימוד. ב. מבחן כניסה במתמטיקה ובאנגלית ברמה של 12 שנות לימוד. ג. ועדת קבלה. הערות: למועמדים שאינם מופנים דרך לשכות התעסוקה תנאי הקבלה עשויים להיות שונים. למועמדים בעלי מוגבלויות תיתכן גמישות בתנאי הקבלה. פרטים במוסד. תוכנית לימודים: שם הקורס: תחזוקת מחשבים אישיים ורשתות תקשורת/חומרה. נושאי לימוד: בטיחות, חשמל ואלקטרוניקה. מערכות וסביבת הפעלה ל - PC . יישומים למחשב האישי. תחזוקת המחשב האישי. התקנת רשתות תקשורת. מערכות הפעלה לרשת. אינטרנט. אנגלית טכנית. יזמות עסקית וניהול פרוייקט אישי. עדכונים חידושים וסיורים מקצועיים. בחינות גמר: א. תורת החשמל ואלקטרוניקה (כולל בטיחות ותקנים). ב. תחזוקת מחשבים אישיים ורשתות תקשרות (עיוני). ג. איתור תקלות SW + HW (השמשה והפעלה של מערכת מחשבים). ד. התמצאות ביצוע והשמשה של תקשורת מחשבים עם ובלי LAN . תעודה: תעודת גמר - תחזוקת מחשבים אישיים ורשתות תקשורת. הערה: נושאי הלימוד ומספר שעות לימוד מתעדכנים ומשתנים מעת לעת לפי דרישות המקצוע במשק. הגרסה המחייבת היא זו שמאושרת עם פתיחת הקורס. נכון ל- 8/2003

פלקט

New member
כעיקרון, מעסיקים "מחפשים" רק כאלה

עם תעודה? ממה שאני מכיר את התחום ניסיון וקריאה של חומר מכסים טוב מאוד. האם מעסיקים מחפשים אנשים עם תעודה? כי נשמע לי שאם יש לו גם ניסיון של מספר שנים (בצבא) וגם ידע רב בנושא הוא לא צריך קורס. שוב, אין לי מידע לגבי השתלבות של טכנאים בשוק העבודה כשכירים, רק ממה שאני מכיר את התחום טכנית ומעיסוקיי האישיים.

טכנאי PC

לגבי הצורך בקורס- הכל ענין של היצע וביקוש. אם במשק חסרים עובדים בתחום , המעביד "יחטוף" גם ללא קורס. נכון להיום זה לא המצב. היום אם יגיש מועמדות בעל תעודה+נסיון, והשני בעל נסיון חסר תעודה, הראשון יועדף. בקשר לניהול רשתות ישנם קורסים באותן מסגרות- סיון, ג'ון ברייס וכו'.

Avazo

New member
אוקיי

תודה רבה על הכל. ומה עם קורסים יותר ספציפיים, למשל רשתות, או סיסקו?

למעלה