טי-בר ערער, יום שני

marceloros

Member
מנהל
איך האיכות עכשיו?

לי זה נראה גם מצויין, ולפי הרעידות אני מנחש שאכן לא הורדת.

לא ביקשת אבל אם אתה רוצה את חוות דעתי (מחזיק מעצמי צלם מעל הממוצע, רק עני, בלי ציוד חדיש) הטיות ראש מהירות גורמות סחרחורת בצפייה.
זו הסיבה שאני אומר לצלם מסלול אחרי שעברת בו כבר, תכננת את צעדיך, ולשמור על כיוון ממוקד של המצלמה בלי הטיות מהירות. אישית אני משתדל כמו שכבר ציינתי לצלם "תוך כדי עריכה" וברור שבמקרה גו-פרו אתה מצלם המון ומשאיר רק מה שטוב (אני מצלם קטע כי המצלמה ביד ואתה כבר יודע שהיד קופאת תוך כדי...)

איל שחר

New member
מסכים לחלוטין. המבטים לצדדים

אכן גורמים לסחרחורת.
נראה לי שרוב המבטים לצדדים הם בעת עמידה ועצירות ולא בגלישה.
באופן מעשי, בעת צילום בחו"ל, ספק אם אוכל לתכנן כך את צעדי ולכן אצטרך לחתוך הרבה.

איל שחר

New member
לכן גם שאלתי כאן אם לא עדיפה רתמת חזה,

בהנחה כי התמונה פחות תשוטט לצדדים.

אני חולק עליך

אני אוהב את המבטים לצדדים.
כשאתה מפנה מבט הצידה ונשאר שם כמה שניות אתה מגוון את הסירטון וזה מעניין יותר.
מה גם שזה מאפשר לך לשים פוקוס על דברים מעניינים שאתה רואה.

איל שחר

New member
כשהחזקתי מצלמה ביד (מצלמה פשוטה) הקפדתי

שלא להפנות אותה בפתאומיות אלא לאט לאט ואכן להשהות אותה על הנוף. התוצאה יפה בעיני - אני יכול לעקוב יותר אחרי הגולשים איתי ולראות יותר נוף, כמו כאן, בלה-פלאן.
יתכן שעלי להזכיר זאת לעצמי כאשר אני גולש עם מצלמת קסדה, ולהפנות הראש באיטיות.
דבר נוסף ששונה כאן ממצלמה רגילה הוא רוחב העדשה. בשל כך, אם ברצוני שיראו היטב את בני המשפחה עלי לגלוש הרבה יותר קרוב אליהם מאשר כשהשתמשתי במלמה רגילה.

marceloros

Member
מנהל
בידיוק כך

אם אתה בקטע צילום שתרצה לשמור, חייבים להכניס לראש שאתה בעצם בעצמך מצלמה ולא להביט לצדדים אלא בתנועת panning.

הערה קטנה אני לא מנסה ללמד כאן צילום, קטונתי, אני מנסה ללמוד דרכך למקרה שארכוש בסוף כזו מצלמה.

איל שחר

New member
כל היגד שיש לך או לאי-מי בנושא צילום במצלמה

זו או כזו - יתקבל בברכה.
שדה האימונים והלמידה שיש לי בנתיים הוא רק טיולים רגליים, רכיבת אופניים והחרמון - אם יתאפשר שוב.
לכן אני גם די בטוח שאקח איתי לפטופ לצורפת, על מנת שאוכל לראות את תוצאות היום הראשון, להחכים ולשפר למחרת.
הזמנתי מ- DX גם רתמת חזה ואנסה אותה ברכיבת אופניים.
כמו כן שמתי לב שבכל פעם שאני מעדכן את תוכנת המצלמה, ההגדרות חוזרות (כנראה לברירת המחדל) ל 30 FPS שזה מה שצילמתי בחרמון, במקום 48 FPS שהגדרתי בעבר.
אני גם מצלם ב 1080. להוריד איכות תמיד אפשר.
חשוב לי גם להבין באיזה מרחק עלי לגלוש מאלו אותם אני רוצה לצלם.
מסרטים שצפיתי בהם עולה שבדרך כלל הגולש מצלם את עצמו ולא אחרים. רוחב העדשה (משהו כמו 361 מעלות
) גורם לכולם להיראות קטנים ורחוקים. לא טוב. אני בעיקר רוצה לצלם את המשפחה גולשת.

marceloros

Member
מנהל
אחלה

בדיקה כזו אתה יכול לעשות גם מחר: להעמיד מישהו מולך ולהתחיל להתרחק תוך כדי שאתה מספר לעצמך בדרך שתבחר כמה אתה רחוק עכשיו (צעדים? מטרים?) עם עצירות. כשתצפה בזה תוכל להחליט.
אגב בקטע שרדפת אחרי איזי2 צילמת אותו מצויין, אני הייתי מרוצה

איל שחר

New member
עוד גורם לרעידות שהבחנתי בו כשהשוואתי

סרטים שצולמו באותה מצלמה בחרמון ובחו"ל הוא שאיכות המסלולים בחרמון ירודה (דה?!?) והם אינם חלקים כמו אלו שבחו"ל.
כאשר המסלול קפוא הדבר דומה לגלישה על מסלול בטון שכולו גבשושיות.

drz400e

New member
איכות מעולה.

סוף סוף אני רואה איך נראה מסלול בחרמון!

(ולא מבין על מה כולם מתלוננים)

איל שחר

New member
בצהריים כבר היו אבנים על המסלול, זה למה.

ואכן זה היה בוקר חריג. השלג טוב+ וכמעט ללא אנשים, גולשים כמבקרים.

natyh

New member
מי מתלונן מי ...

מי שנוסע לחרמון .פעם
הבאה מבשרת...

marceloros

Member
מנהל
אחרי סופה רצינית ולפני שמתחמם מאוד ונהרס

יש אחלה מסלולים.
הבעיה בחרמון שהגובה נמוך, גם של ההר וגם בקו רוחב, זה לא קנדה שיהיו שם מתחת לאפס מעלות גם ביום בסיום ארוע שלג עמוק.

איל שחר

New member
ביום שני שהוא יום הפתיחה, הגענו לחניה (למעלה)

בטמפ' של 2-.
בצהריים היו שם כבר 6 מעל. לחשוב מה זה עושה לשלג

למעלה