טישפישטי

לב ב

New member
טישפישטי

איז´יקאס! טנש און מתכון בואנו פרה טיפישטי?
 

Sarika

New member
בכותרות למעלה תחת השם מאמרים

תוכלי למצוא מבחר רב של מתכונים, בין היתר גם של טיפישטי.
 

לב ב

New member
כן, כבר הייתי שם

איה אוויה סולו און מתכון דה טישפישטי בולגרו, שמשום מה גם לא היה ברור, איפה הסולת שם? אולי פספסתי מתכון אחר?
 

Sarika

New member
אם כך,אתן לך מתכון מהמטבח היווני

1 ק"ג קמח 1 מרגרינה בלי מלח 1 כוס שמן 1 כוס מים 1/2 כוס סוכר 1 כף גדושה ריבה טובה 1 כף קנמון 1 כפית צפורן טחונה 1 שקית אבקת אפיה 200 גר´ אגוזים חתוכים גס ובנוסף חתיכות אגוזים לקישוט בסיר גדול לשים מרגרינה,שמן,מים,סוכר וריבה ולבשל עד אשר המרגרינה נמסה. לערבב את הקמח הקינמון,אבקת אפיה,ציפורן ואגוזים ולהכניס לתוך הנוזלים וללוש היטב. לשטח בתבנית ולחתך למעוינים,לשים בלחיצה על כל מעוין חתיכת אגוז,לאפות בחום בינוני עד שמשחים ומתקשה. הסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים מעט מיץ לימון להרתיח עד שהסוכר נמס לצקת על העוגה בעודה חמה. דצ´ופאר לוס דאדוס
 

לב ב

New member
מורניקה!../images/Emo39.gif

תודה רבה,שריקה. זה נראה מה זה טעים! באמת צ´ופר לוס דדוס. תגידי, אבל המתכון זה לא עם סולת? ואם בענין מתכונים עסקינן, מה בענין סחלב? מוכרחים לזה את האבקה המיוחדת, או שאפשר להסתפק בקורפלור?
 

Sarika

New member
המתכון אינו מכיל סולת רק קמח...

וזאת כפי שאימי לימדה אותי. באשר לסחלב, אפשר רק עם קורנפלור אולם עם האבקה זה הרבה יותר טעים.
 

רותי ב.

New member
נראה לי זמן מתאים

לעדכן את מאמר המתכונים, עם השרשור הטעים הזה.
לך ולציפור גן עדן.
 
התישפישתיל שאני מכירה הולך ככה

3 כוסות סולת טחון דק דק, 2 כוסות קמח לבן כפית קינמון, 3/4 כוס מים, כוס שמן, ושקית אבקת אפיה, מערבבים הכל יחד לבצק אחיד, מרדדים את חציו בתבנית ומפזרים מילית אגוזים, ומכסים בחצי השני, מהדקים מפזרים שומשום, וחותכים למעויינים, אופים כחצי שעה בחום בינוני, עד שמשחים, ומפזרים סירופ, את הסירופ עושים כך: 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון שלם וכף דבש, להרתיח ולבשל כ- 5 דקות. את מילוי האגוזים עושים כך:400 גרם אגוזי מלך, 2 כוסות סוכר, כף גדושה קינמון, מעט תמצית וניל, או מי שושנים, או מי הדרים, 2-3 כפות מים, מערבבים הכל יחד ומפזרים על התישפישתיל. גם יוצא מאוד טעים אבל משמין פחד, טוב שלא כל יום חג. בתאבון.
 

לב ב

New member
פשריקו (ציפוריקה)!../images/Emo118.gif

ויטס! כבר חשבתי שאני מדמיינת את המתכון עם הסולת, אבל הייתי בטוחה שהיה סולת (סמולינה, נו?) הקיצר, תודה רבה על המתכון לכולכן!
 
המרכיבים של הטישפישטי תלויים בארץ

המוצא ואפילו בעיר המוצא- לאותם מאכלים בטורקיה עצמה. לפעמים יש משהו שונה בצורת הבשול או תוספת של איזשהו מרכיב ואף בצורת ההגשה. לדוגמה : במייה באיסטנבול מוגשת קרה וללא בשר בעיקר כמנה ראשונה - לעומת זאת באיזמיר מוגשת חמה ועם בשר- זה הדין לגבי טישפישטי לדעתי יהודי בולגריה ויהודי טורקיה עושים זאת בהבדלים שהוזכרו קודם לכן.
 
../images/Emo57.gif כל הכבוד !!!!!

אנ קאדה וס מאסטו מרבייאנדו דה טודוס לוס קומידאס אי עוגס קה סבס אזר אי דה לה לינגואה אספניול קה טה אקודרס טנטו. אי יינה כל הכבוד אני כל פעם מתפעלת מחדש מרמת ידיעותייך בשפת הלאדינו וידיעותייך במטבח - אני מתארת לעצמי שאת גם אופה ומבשלת באותה מידה- כן ירבו והלוואי עלי העשייה במטבח.
 
צפור גן עדן- תשומת לבך בבקשה

ההדועה "כל הכבוד " מתייחסת אלייך , אני מקווה שהבנת זאת.
 

רותי ב.

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo9.gif ../images/Emo142.gif ראיתי

שכבר נמצא המתכון עם הסולת.
 
למעלה