טירוף בשם הדת

טירוף בשם הדת

ההתקפה על החייל במאה שערים, מזכירה לי את היום בו פגה התמימות שלי.
כשראיתי כמה נערים שואגים בטירוף ומגלגלים 'צפרדע' למרכז הכביש ומבעירים..
אחכ ראיתי מראות מסוג זה כמעט כל יום , כשעברתי באזור של מאה שערים.
הנערים הללו, לא נולדו משוגעים. משהו דאג שהם יהיו כאלו..

ובהקשר אחר נזכרתי גם בדו שיח עם בן ה8
הוא: איך הבן של.. נהיה חיל?
אני: הוא התגייס לצבא
זה אומר שהוא הפך לגוי?
אין חיילים גויים במדינת ישראל
אה..

ה

ההוא ארמאה

Guest
הנה באתי המעצבן הזה, אבל האמת

היא שזה לא היה לחינם.
מי ביקש מהחייל להתהלך בתוך המוקטעה עם מדים בימים אלו?!
גם קשה לי להאמין שזה קרה ככה סתם,
הוא בטח התגרה בילידים המקומיים.

מי שלא מאמין לי, שינסה לעבור ברחוב הראשי של מאה שערים, לאחר שירגעו הרוחות ולא יהיה יותר חשש מצד התושבים ל"הסתה", לבוש במדים של הצבא הציוניס יחד עם מישהי לבושה צמוד עם מכנסיים (ללא חשיפת בשר).
כיליד האזור שגר לא הרחק, אני ערב לו, שמלבד כמה מבטים פה ושם הוא יצלח את השכונה ולא יפול משערת ראשו ארצה.
גם אם יקרה מקרה שמישהו ירים את קולו עליו או על רעיתו, הוא יוכל להמשיך הלאה בלי דאגות. אלא אם כן ברוב טיפשותו הוא יגיב, דבר שמהווה אות להתגרות, וההוא לא ישתוק, ויתאספו ההמונים לקול השאגות המתקוטטות באווילות, יהיה אחד מול מאה וכו' וכו'

מי שמפחד לנסות ועדיין לא מאמין שכך הוא טבע הדברים וכך פועלים הם סדרי עולם, מוזמן לצפות ב"הרגעים המדהימים ביותר - נשיונל ג'יאוגרפיק" מתועד שם נשיכת כריש תוך כדי ניסיון של צוות המתמחים לענוד לו על הסנפיר מסרטה. הננשך לא מאשים את הכריש ומבין שזאת היתה תגובה טבעית להגרות.

אם שונאים את עצם קיומם של החרדים, אז למה שלא יקחו תת מקלע וירססו אותם אחד אחת? -אה, כי זה לא מוסרי [גם יש שם כמה אנוסים (אותי ירססו בין כה וכה
)], גם לא מוסרי להסית אנשים מדרכם.

מוזמנים לחלוק עלי

אתה באמת מעצבן

אתה משווה אותם לחיות?
עיצבנו אותי, העליבו אותי, זו סיבה טובה בעיניך להתפרע?
נראה לי שאתה רק מעליב אותם עוד יותר,
אא"כ התגובה שלך צינית.

למה מעצבן?

הוא הגדיר מעולה
מוקעטה, אסור לענות- זאת התגרות שעלולה להביא אלימות
מוכר מעוד מקומות...

ה

ההוא ארמאה

Guest
זה בכל העולם ככה, כולם חיות.

אף אחד לא מעז להניף דגל של מדינת אחת בתוך מדינה אויבת.
מה זה דגל? -פיסת בד, סתם סמרטוט ועליו קשקוש.

נראה מישהו עובר עם דגל של החיזבאללה ברחובות כאן בארץ.
ברוב הרחובות הוא יחטוף מכות אבנים ואולי גם סכין מאב שכול, ותחשוב גם מה אתה הייתה עושה, והאם היית מתערב כדי למנוע את ההתעללות בו.

בשכונות קצת יותר תרבותיות יזמינו משטרה שיסבירו לו יפה למה זה לא מתאים, ואם הוא יתנגד, אז ילכו איתו בכח, -אלימות.
תחשוב גם כאן אם היית שוטר, היית עושה את העבודה שלך נטו, משכורת פרנסה, או שהיית עובד גם עם הרגש, ותהיה אמיתי עם עצמך.

אם כן, מה ההבדל בין שוטרים לקנאים?

לפני שנה בערך

היה בלאגן בגלל שבעל מסעדה סרב להכניס חייל.
ישנם כמה דברים שהציבור הכללי רואה אותם כקדושים <אולי לא באותה קדושה>
למשל יום השואה,יום הזיכרון, יום העצמאות, וחייל.

אני מדמיין חייל הולך ברחוב, ילד צועק לו משהו, החייל עושה לו אצבע משולשת, מישהו מחליט להראות לחייל את האור, ויאללה בלאגן.
זה יכול לקרות בכל מקום, אבל כאן

nini132

New member
מי ביקש ממנו?

ואתה יודע שהוא לא גר שם כי...
ובכלל מי ביקש ממנו להתגייס? שיתבייש לו.
ומה הוא חושב לעצמו להסתובב במדים במאה שערים, הרי ברור שהוא הסתובב שם רק בשביל הפרובוקציה, כי הוא חייל משועמם.

כמו כל פעם שאשה חוטפת מכות בקו מהדרין, ישר קם הדובר התורן שבוכה שהיא התחילה, היא עשתה פרובוקציות, היא קיללה, התפשטה ועשתה מופע חשפנות באמצע האוטובוס, היא בכוונה עלתה לאוטובוס חרדי חצי עירומה וחצי לא לבושה.

כאחד שמכיר את האיזור מספיק טוב, דבריך לא עומדים במבחן המציאות, גם לפני שנתיים חייל היה זוכה לקריאות נאצה (גם אם לא במימדים כאלו) ולגבי בחורה במכנסיים?
כשזוגתי למדה בבית-יעקב, עשו לכיתה שלה טיול במאה שערים, כן, בנות יעקב בנות כ 17-18 אם אני זוכר נכון (בית יעקב מודרני, מאוד, אבל עדיין חרדי) זכו להשלכת אבנים וביצים ונסיגה חפוזה.
אז די לגונן לשוא, זו מציאות.

זכותו של חייל חרדי, ללכת במדים במאה שערים, תמיד, גם בתקופה שבה הם החליטו שזה אסור, גם אם זה פוגע ברגשותיהם הענוגים למדי של תושבי האיזור.
וזכותו להסתובב שם לקניות בלי שזה יחשב כהתגרות מכוונת.

ה

ההוא ארמאה

Guest
לפי מה שידוע לי

הצבא דרש מהחיילים החרדים ללבוש את המדים גם בשכונות החרדיות, כדי להכניס את זה לאווירה ולהפוך את הדבר למקובל שם.
אני אישית דווקא מעוניין שהדבר יהיה מקובל כך ממניעים אישיים.
אבל אני מבין את ההתנגדות של ההנהגה המקומית לשינוי בציביון חייהם, ובעיניה זה נחשב כהסתה.

אני עוד לא נתקלתי באף שכונה חרדית כאן בארץ, שיש בה שילוט המבקש להתחשב ברגשות התושבים עם פירוט מנומס. מותר להתחשב בזה.

אני לא יודע אם זה כזה חכם, שכתה שלמה מהמוסדות שלוקחים כסף מהמדינה, תבוא לביקור עם הלבוש בצבע הדגל של המדינה.
זה מכניס תהיות בקרב הבנות ולפעמים אף מעורר את קנאתם, ואני יכול להבין את הקנאות מצד האבות.

מה שאני מסכים איתך זה שיש לחייל את הזכות שהערת. אבל ברמות כאלו של צדק, תשאלו את ישעיהו ליבוביץ', אין לצדק משמעות והמושג "זכות" אינו קיים.

זכותו של חייל להתהלך במאה שערים במדים, וזכותם של התושבים לאכול אותו, וזכותם של החילונים לרסס ולהשמיד את השכונה הזאת.

זכותו של הטורף לטרוף, זכותו של הנטרף להימלט על נפשו, וזכותו של הצופה לפעול בהתאם למצפונו או בהתאם לגסותו, ולהתערב או לא להתערב לטובת אחד הצדדים.

nini132

New member
לפי מה שידוע לי

הצבא דורש מכל חיל ללכת עם פיל ורוד בכיסו ועם בת-יענה בנעלו.
איכשהו, אנשים לא מקבלים משהו על סמך "ידוע לי"
במיוחד כאשר בצבא מאשר פטור-מדים לחיילים חרדים בתקופה האחרונה עקב המתקפות, מה שדי-סותר את הידע שלך, אך לא את הידע שלי.

"אני עוד לא נתקלתי באף שכונה חרדית כאן בארץ, שיש בה שילוט המבקש להתחשב ברגשות התושבים עם פירוט מנומס. מותר להתחשב בזה. "
נו באמת, אתה תושב הארץ בכלל? אני נתקל בשלטים האלו גם בשכונות מתחרדות, בכניסה לערים חרדיות, בגלוי ובמימון, במעוזים חרדיים אתה אפילו לא צריך לחפש.
איפה אתה חי?

"אני לא יודע אם זה כזה חכם, שכתה שלמה מהמוסדות שלוקחים כסף מהמדינה, תבוא לביקור עם הלבוש בצבע הדגל של המדינה. "

מה?
לבוש בית יעקב, מה הבעיה בזה בדיוק? פעם אחרונה שלטשתי עיניים בבנות יעקב זה היה שחור-כחול, לא משהו בעייתי במיוחד. אם כי אכן סקסי על בנות שיודעות איך להתלבש וכשאתה ילד בן 17 שכל בחורה נראית לך סקסית.

ה

ההוא ארמאה

Guest
אני יודע שהצבא כבר אישר

את פטור המדים לחיים חרדים מחוץ למסגרת הצבאית. אבל מה זה אומר לנו העובדה שהצבא דרש את זה מלכתחילה? -להפוך את זה למקובל באווירה.

לגבי השילוט, סליחה אני מודה שטעיתי. פשוט באזור מאה שערים אתה נתקל בזה כ"כ בתכיפות בכל פינה, במקומות אחרים אפילו לא שמתי לב לזה.

מה הבעיה בלבוש בית יעקב אתה שואל, אני מדבר על תלבושת אחידה בהוראת משרד החינוך. איך הגעת מזה לסקסי? (תברר עם עצמך)

damtiela

New member
חיילים במדים מקבלים נסיעות חינם בתח"צ

האישור הוא לנסיעה בבגדים אזרחיים.

מכיוון שחיילים מקבלים משכורת נמוכה מאוד, הם נוסעים במדים, בשביל להנות מנסיעת חינם שמגיעה להם על פי חוק.

ולא עושים נסיעות חינם לחיילים גם על אזרחי, כי אז כל חייל שנמצא בחופשה יסע בחינם על חשבון המדינה.

יסלח לי כבודו המומחה לעניני מאה שערים

אבל אני הקטנה נתקלתי במקרים שתושבי מאה שערים נהגו בבבריונות גם ללא כל התגרות מצידם.
- זכורות לי חברותי מהסמינר (ובניגוד לזוגתו של ניני, אני למדתי באחד הסמינרים הותיקים הסגורים בירושלים, שרחוק מרחק ת"ק על ת"ק מסממן מודרני ) שהתגוררו באזור בתקופה שמשמרות הצניעות החליטו לקחת את החוק לידיהם ולהתיז אקונימיקה ושקיות צבע כחול על נשים שהלכו בפיאה / מי שבגדיה אינה צנועים כתקונם. ביום הראשון שהשגעון החל הן הגיעו חברותי לסמינר אבלות וחפויות ראש. ויש לציין שהן היו לבושות בתלבושת אחידה שאי אפשר היה לומר עליה שהיא לא צנועה (חצאית כפלים באורך 3/4 , חולצת תלבושת של הסמינר). מאותו יום ואילך הן העדיפו לרדת את הבוכרים, דרך רחוב עזרה ולעלות את כל בר אילן (מפרך ומיגע ) במקום ללכת במישור היחסי של מלכי ישראל.
- יש לי עוד אנקדוטה שדווקא מאפיינת את המין המאה שערמיניק שלא מגיע בד"כ לכותרות, אבל היא חושפת קצת יותר מידי פרטים גם על קרובת משפחה שאין לי הזכות לאחל לה חשיפה כזאת. אני רק אציין שללא כל פרובציה מצד בחורת סמינר נורמטיבית, חסודה וצנועה. 5 רבערלאכיות (ככה קראנו להם, הלבושות בגרביונים השחורים) "התנפלו עליה" נקרא לזה... [ אומנם זה לא הגיע לברוטליות פיזית, אבל זה היה אינדיקציה טובה למאפייני השכונה. זה מתחיל מאלימות מילולית, משם הדרך לפסים רציניים יותר חלקלקלה...]

אז די לקישקושים ולסנגוריה הרדודה. והטענה שלך, שמי שבחר להסתובב ככה במאה שערים, הביא את זה על עצמו שקולה לאותה טענה אידיוטית שנשים שלבושות יפה מזמינות על עצמם אונס....אתה יודע מה ענתה לסגנון גולדה מאיר ... )

בדבר אחד אתה צודק, מאה שערים היא מוקטעה. כבר מזמן היו צריכים להתיחס אליה ככזאת ולטפל בפורעים בהתאם. אולי אז תושבי השכונה היו מתנערים מהרפש (שהם טוענים שהוא מיעוט - [ספק אבל שיהיה ] )...

ה

ההוא ארמאה

Guest
אני זוכר את התקופה הזאת

של ההתזת האקונומיקה, שאז זה באמת היה כמה בודדים שהתפרנסו מזה.
הם קיבלו על זה הרבה דולרים מתורמים מסאטמר בחו"ל.

מי שדאג לסלק אותם היו בעיקר חרדים וביניהם גם ממאה שערים (זה היה בגאולה לבמאה שערים
).

לגבי יתר הדברים שכתבת, אני לא מאמין שהם קרו כפי שאת מתארת.

(יש מקומות מסוימים בארץ ובעולם, שבאמת לא כדאי לאשה יפה להכנס לשם. הדבר הזה אמנם מצריך שינוי)

תמיד הטענה בפי כל היא

שאלו היו בודדים, נוער שוליים, מיעוט .... אני חושבת שכבר מזמן יש צד לדיון שזה כבר לא מיעוט. אבל מאחר ולי אין מידע תחקריני בענין. אני לא אסתמך על עובדות סתם.

לא באתי לומר שכל תושבי מאה שערים הם פושעים ואלימים (כמה מבני משפחתי גרים שם), אני מכירה מתושבי השכונה שהם מקסימים (דקדוקית יותר נכון לומר שאני מכירה מתושבות השכונה שהן מקסימות [והן עדיין לא איבדו תקווה להחזריני למוטב]) זה עדיין לא סותר שיש שם גרעין בעייתי שמידי פעם מרים את ראשו בקול תרועה רמה והוא זה שמצריך טיפול שורש רציני ביותר ... [אין לך מה לדאוג על חייך, הסיכוי שזה יעשה, שואף לסיכוי שלסבתא יצמחו גלגלים ]...
אני לא יודעת לאיזה יתר דברים התייחסת כי בסך הכל ציינתי 2, בכל מקרה לגבי אנקדוטה 2 אני אסכים שבלי לשמוע את כל הסיפור אי אפשר להאמין לכלום, ומאחר ואני מנועה מלפרט אולי לא הייתי צריכה להעלותו על הכתב כלל.

ריידנער

New member
אני אומר את תגובתך במילים אחרות

לטענתך, שאני מסכים עמה, במסגרת התרבות החרדית הדבר הזה מקובל בהינתן שהמותקף נתן להתגרות לקרום עור וגידים.

אבל אני לא רואה בכך כל הצדקה מוסרית, או נכון יותר לומר הצדקה מעשית. מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית אסור לה לאפשר דבר כזה, וזה מחוץ לכללי המשחק. העובדה שהתרבות החרדית מסכימה לדבר כזה בחצי פה זו לא הצדקה אלא בסך הכל סיבה לטפל בתרבות כולה.

כעת המדינה תעשה את חשון ה״כדאי״ שהצגת באשכולות ודמם. האם כדאי לה להיכנס ראש בראש עם החרדיות, או שמא ״להכיל״ אותה, מה שככל הנראה יקרה. לצערנו העמוק.

ההתקפה במאה שערים

כשקראתי את הכתבה אתמול והיום בבוקר ב Ynet, כל כך כעסתי. כמו כולנו. הגיע באמת הזמן להכנס בהם ולשבור להם את כל העצמות.

אבל היום גם צפיתי בסרטון החילוץ. וציפיתי לראות המון חרדים זורקים ביצים ושקיות על השוטרים שבאו לחלץ. יורקים עליהם ומקללים אותם.

אבל מה רואים?

כמה עשרות שוטרים מוגנים מכף רגל ועד ראש עם אלות בידיים מסתובבים ברחוב, אף אחד לא מתקרב אליהם והמון ילדים צופים בסקרנות.

מה שכן ראיתי זה שוטר דוחף ומאיים על עובר אורח שעמד ממש רחוק ממנו.

כשהייתי חרדית שמעתי כל כך הרבה סיפורים מחרדים שהיו עוברי אורח תמימים שעברו באזור גאולה וששוטרים תפסו אותם משום מקום והחטיפו להם מכות רצח. בלי כל סיבה. חלקם אמריקאים בכלל שרק עברו שם.

קשה לי מאוד להאמין לתקשורת.

החייל החרדי כנראה שבאמת הותקף על ידי כמה פוחזים שאני מאוד מקוה שימצו איתם את הדין. אבל זה שהמשטרה לפעמים מתנהגת באלימות כלפי עוברי אורח תמימים והופכת אותם לבעלי מומים - גם זה לצערנו קרה בעבר. הם לא מבדילים בין חרד לחרד. וזה יכול לקרות לכל אחד מכם שהולך לתומו ברחוב או גר במקרה במאה שערים.

אם הצלם הגיע 5 דקות מאוחר מידי

את לא תראי כלום.

אם הציבור החרדי השפוי רוצה לצאת מזה יפה הוא צריך לארוז את התוקפים ולשלוח בדואר רשום
ולא לדבר על זה שזה קומץ, וזה לא כולנו (כמו משי זהב)

למעלה