טירונות 02 או 03 ?

LordR

New member
טירונות 02 או 03 ?

אם אני עתודאי רגיל, אתם יודעים, בלי שום תוכנית מיוחדת וגם לא רפואה אתם חושבים שיש לי אפשרות לעשות טירונות 03 במקום 02 אני חייב לטעום קצת יותר מהצבא עצמו!

MuadDib

New member
כן!

יש אפשרות, אצלנו בטירונות 03 של רפואנים יש 2 פסגותניקים שהתנדבו לטירונות 03.

paradan

New member
איזה קטע

אני עשיתי 02 לפני שנה (בתור שוחר בטכני חיל האויר) ונתנו לי פטור מ-03. כשהתקשרתי למדור עתודה וביקשתי בכל זאת לצאת לטירונות 03 (סיפור ארוך...) הם אמרו שאין מספיק מקומות. ודווקא ממש רציתי ללכת. בכל מקרה, אתה עכשיו בטירונות? אולי תספר קצת? דני עתודאי לרפואת חירום

שמש27

New member
חן חן על המוטי-בציה, אבל

כמו כל קורס שארוך יותר / מקצועי יותר / עולה יותר - גם כאן אף אחד לא ינדב מרצונו הטוב הקצאה ל03 - רק בגלל חשק. ובקשר לפסגותניקים - המנהלה שלהם "השיגה" להם הקצאות יקרות אלו, כצ´ופר. אז או שתבחר להיות רפואן או שתתתקבל לפסגות או שלאחר הלימודים - תתנדב לטיס/חובלים/צוללות/סיירות - וזה כבר סיפור אחר לגמרי.

paradan

New member
האמת זה קצת יותר מסובך

המקצוע שלי, פאראמדיק, לא נועד להיות מקצוע עורפי, מרפאתי... רוב מוחלט של הפאראמדיקים משרתים ביחידות השדה, חלקם ביחידות מובחרות, ומתלווים לפעילויות ומבצעים שונים יחד עם היחידות הלוחמות. העתודאים במקצוע זה אמורים לעבור טירונות 03. אני בגלל שעשיתי כבר לפני העתודה 02 קיבלתי פטור וחבל. אני אומנם איש רפואה שאמור לטפל במקרי חירום אבל אני לא רוצה להיות זה שיגרום להם... מקווה לטוב דני

raky

New member
אמור לי, שמש...

שאלה. אם אי אפשר להתנדב לטירונות 03 אם איני רפואן, נניח ואני כן רפואן, אבל עם פרופיל 45. לפי מה שהבנתי אני מיועד לעשות 02. השאלה היא האם אני יכול להתנדב ל03? כרפואן? בתודה..

raky

New member
ה-ק-פ-צ-ה.

מקפיץ. ומקפיץ. ושוב מקפיץ. הקפצתי?

תגיד לי, אתה רוצה בכח עילה לתביעה..

אם יש לך פרופיל 45, כנראה שיש לזה סיבה, נכון? טירונות 03 נועדה, מבחינת מאמץ פיזי, לאנשים עם פרופיל 65 ומעלה. תגיד תודה, ולך תלמד לעשות "הקשב" ולצחצח דברים - בזה בערך תסתכם הטירונות שלך, בתור כ"מ (כושר מוגבל, שגם נקרא במקומות מסוימים כ-מת).

שמש27

New member
לכל שאלה תשובה מאת יצחק לבנון...

מר אדוני צודק (כאן למטה) והתביעה שהוא מדבר עליה, זה התביעה שאתה (!) תתבע את משרד הביטחון, כאשר יגרם לך נזק בלתי-הפיך בטירונות 03 שלא מתאימה לך רפואית, חד וחלק. כידוע לך, כל טירונות מתוכננת לפרטי-פרטים (חוץ מזאת שיוסי99 השתתף בה...חחחח....) ובעיקר מבחינת סרגל-מאמצים וכו´. עוד עובדה: על כל חניך, בכל קורס צבאי, מטירונות ועד קורס צלפים, עושים ועדה (כן, כן) וצריכים ל"חתום" עליו (על כניסתו לקורס) שלושה אנשים - מפקד הבסיס (דרגת סא"ל/אל"מ), רופא היחידה ושליש היחידה. אף רופא, אבל אף רופא (וזה בדוק על עצמי !) לא יקח על עצמו את האחריות לחתום עליך ולהכניס אותך לקורס שלא מתאים לך. אז הנה תשובה מפורטת הרבה מעבר ל"אי אפשר" - כי ידעתי שתשאל: "אבל למה ?"

raky

New member
נו, אני חייב להודות שיש הגיון

רב בתשובתכם. ואני מודה לכם. אבל - הפרופיל הורד לי בגלל בעיה שהייתה ואיננה עוד. לכן, אני רוצה לעשות טירונות יותר "צבאית" ולא לצחצח דברים ולהגיד הקשב. אני לא מחפש לתבוע אף אחד...

שמש27

New member
אז מה הבעיה ?

תעלה פרופיל ! אם אתה עתודאי בדח"ש - תתקשר למדור עתודה, זאת פרוצדורה ידועה ומקובלת (אותו דבר כמו להוריד פרופיל). בהצלחה.

למעלה